Skocz do zawartości

HE1968-11 Tropikal

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Typ: Wyrzutnia
Ilość pocisków: 150
Koszt: 350zł
Zdjęcie: http://img413.imageshack.us/my.php?image=dsc00291zc8.jpg
SYMBOL: HE1968-11

Chcę się dowiedzieć coś o niej szukałem wszędzie a nic nie znalazłem może ktoś z was coś o niej słyszał albo teges ;P
tylko plz bez takiego czegoś ,,słyszałem o niej!!! jest zajefajna!!! ooooneone111!!"

Opublikowano

Może to jakaś nowa wyrzutnia i jeszcze jej nie wprowadzili na stronę.

Opublikowano

Duża i masywna wyrzutnia.
Ciekawy jestem jej kalibra i wagi.
Cena bardzo wysoka , nie wiadomo tylko , czy przełoży się na efekt.
Może weź ją od taty i odpal na sylwestra.

Opublikowano

to wygląda bardziej jak pudło w, którym coś jest, np. moździerz....a z kąd masz te dane ??? na pudełku są tak ???
wygląda bardzo efektownie....ładna poligrafia no i wielkość :wink:

Opublikowano

No biorę ją na sylwa i chce coś o niej wiedzieć... otwierałem ten kraton i jest tam wyrzutnia wielkości tego kartonu ciężka jak ... xd na filmiku widać otwarty karton na 1:51 http://pl.youtube.com/watch?v=wk7NK-TCfhI no i troche dalej jest pokazana nie otwarta z 3 takie tam znalazłem

Opublikowano
Duża i masywna wyrzutnia.
Ciekawy jestem jej kalibra i wagi.
Cena bardzo wysoka , nie wiadomo tylko , czy przełoży się na efekt.
Może weź ją od taty i odpal na sylwestra.

kalibr 30 mm. :wink: 7-8 odmiennych efektów w każdej wyrzutni :

HE1068-1
HE1068-10
HE1068-11
HE1068-12
HE1068-13
HE1068-14
HE1068-15
HE1068-2
HE1068-3
HE1068-4
HE1068-5
HE1068-6
HE1068-7
HE1068-8
HE1068-9
Opublikowano

HE1068-11

Anton znasz dokładne efekty tej wyrzutni i o co chodzi bo tam są 3 lonty i nie wiem ocb :D

Opublikowano

czasami jak są trzy lonty to trzeba podpalić trzy na raz. Bo to jest wyrzutnia przygotowana pod zapalniki elektryczne.

Ja miałem raz dwa lonty w wyrzutni Tropica TB51 no i podpaliłem dwa lonty na raz. Efekt był super :mrgreen: Może jak będzie mi się chciało to pokażę wam zdjęcie jak to łączyłem.
---------------------------
Najważniejszą rzeczą w tym łączeniu jest to aby te 2 lub 3 lonty się zapaliły w tym samym momencie.

Opublikowano
HE1068-11

Anton znasz dokładne efekty tej wyrzutni i o co chodzi bo tam są 3 lonty i nie wiem ocb :D

O, pierwszy raz spotykam się z trzema lontami. To raczej może oznaczać to co napisał mpiwowski, że jest to wyrzutnia pokazowa. Pewnie jest ona podzielona na 3 części i można sobie odpalić, którą się chcę, ale nie chcę wprowadzać Cię w błąd, najlepiej przeczytaj instrukcje na poligrafii, a jeżeli jej nie ma to może napisz emaila do Hestii :wink:
Opublikowano

tak tak witus masz rację. Nie trzeba się nikogo pytać. Ja miałem taką dwu lontową wyrzutnię to wiem jak jest zbudowana. Nawet gadałem raz z gościem co robi pokazy. I powiedział mi, że trzeba odpalić dwa lonty w twoim przypadku Neodo, 3 lonty jednocześnie. Ja tak się nie stanie to można stracić trochę na efekcie, szczególnie jeśli jest to wyrzutnia skośna, tak jak w przypadku TB-51.

Opublikowano

http://www.tropic.pl/baterie_3.php?pro=385
Mówisz o tej wyrzutni ??
Jaka jest jej cena ??
Tropical to cena 350zł , więc spodziewam się efektu wręcz cudownego za te cene.
Neodo , jeśli sam tego nie odpalisz , to nikt Ci tego nie kupi :mrgreen:
Co do 3 lontów , można połączyć je jednym lontem , np. visco i odpalić.
Za bardzo nie widze sensu w rozwiązaniu 3 lonty.

PS
Co to za wyrzutnia , która zajmuję całe pudełki , jakaś fotka , cena dane...

Opublikowano

+FM Łączniem lontem visco zwykłym, nie ma sensu bo lonty mogą się nie zapalić równocześnie co może spowodować tak jak mówiłem, znaczne pogorszenie efektu wyrzutni.

+ FM tak miałem właśnie na myśli tą wyrzutnię :arrow: http://www.tropic.pl/baterie_3.php?pro=385

Ona ma dwa lonty. Chyba, że wtedy dostałem jakąś wersję profesjonalną na pokazy. Bo np. w Jorgu są też dwie wersje wyrzutni jedne amatorskie a jedne profesjonalne i dotyczą tej samej wyrzutni.

Opublikowano

No dobra dajmy na to, że już ją połączyć chce a problem w tym, że nie mam szybkiego lontu!!! :evil: a nikt nie wie skąd mogę zamówić a sam nie zrobię.... film na 100% będzie z tego a dokładne zdjęcia dam wam 1 grudnia jak mi aparat odeślą bo telefonem za duże pixele ;p

Opublikowano

Czyli ją jednak odpalasz ??
Chętnie zobaczę jej film , ale efekt musi być super.
Poszukaj lontu 10m/s , chyba kupisz taki na allegro.

PS
Napisz mi coś o tej wyrzutni, która opisałem w poście wyrzej...

Opublikowano

Bardzo ciekawa wyrzutnia. I aż 150 strzałów :grin: Na pewno efekt będzie zabójczy. Może jest tak jak pisał MP że można odpalać to powiedzmy z 1 sek opóźnieniem i wtedy będą pociski wylatywały jeden po drugim.
LONT VISCO 2mm 10cm/sek możesz kupić legalnie TUTAJ po bardzo atrakcyjnej cenie 10m -12zł. Sam tam kupiłem LONT VISCO 3mm i jak przyjdzie to napiszę czy to godny zaufania sprzedawca.

Opublikowano

te knoty dla konsekwentnego połączyć kilka Wyrzutnie
skoro ja zyskam te wyroby, dokonam video :wink:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

jest wielka cena za 1shoota wynosi 2,33zł więc się opłaca chyba ;) Neodo weź na sylwka przetestuj i filmik nagraj xD;)

• 1 rok później...
Opublikowano

Wow jestem zaskoczony :D u mnie w sklepie mają wyrzutnię centaurus HE 1068-3 300zł

i co masz ten filmik?

Opublikowano

Filmik możesz zobaczyć na moim kanale youtube - użytkownik neodinni w sylwestrze 07/08 co prawda słaba jakość a w filmiku 08/09 jest andromeda też wyrzutnia z tej serii