hukoluk 0 Opublikowano 12 Stycznia 2018 witam mam pytanie czy moge kupić petardy na początku roku bo wydaje mi się że są tańsze i czy jak będą leżęć w szafie cały rok nic się niestanie Cytuj
0 Mouthes 7 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Kupuj! Nic się nie stanie, byle by nie były w wilgotnym miejscu, wiele osób kupuje teraz na promocjach i trzymają do końca roku bo bardzo się opłaca Śmiało bierz, nic im nie będzie Oczywiście każdy może kupować pod warunkiem że ma skończone 18 lat Cytuj
0 k4n4li4 276 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Ja kupuję fajerwerki i trzymam w szafie w pokoju i wszystko ok Cytuj
0 hukoluk 0 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2018 dzięki to dobrze kupie na początku roku i poczekają Cytuj
0 x0rysiu0x 3 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Właściwie to teraz jest najlepsza pora na kupowanie, bo są wyprzedaże . Co do przechowywania, to ja pirotechnikę, która niedawno do mnie dotarła wyciągam z kartonu i leżakuje w pokoju około 1-2 tygodnie ( zaraz po wyciągnięciu potrafi zrobić się mokra z powodu różnicy temperatur, a ten 1-2 tygodnie leży żeby sobie 'odparowała") a potem jak była zafoliowana to z powrotem owijam wyrzutnie i resztę streczem , pakuje wszystko w karton, który następnie też zabezpieczam folią i takowy ląduje w piwnicy dobrze zabezpieczony. Jak zabezpieczysz dobrze pirotechnikę to i po kilku latach spokojnie odpalisz. Raz przechowałem luzem rakiety w piwnicy i naciągnęły wilgoci, to albo nie startowały i waliły na ziemi, albo wybuchały 3-4 m nad ziemią . Cytuj
0 damian7878 98 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Dobrych parę lat kupowałem coś tam na wyprzedażach.Przeważnie to były zakupy za ok 200zł.Trzymałem ja zawsze w domu w pokoju w szafce.Zawsze odbyło się bez nie miłych niespodzianek w Sylwestra.Nie ma takiej możliwości by coś im się stało.No chyba,że nie nie miałbyś przez cały rok ogrzewania w domu. Cytuj
Pytanie
hukoluk 0
witam mam pytanie czy moge kupić petardy na początku roku bo wydaje mi się że są tańsze i czy jak będą leżęć w szafie cały rok nic się niestanie
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi