Skocz do zawartości

[x0rysiu0x] zbieranina 2018/2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W tym roku fajerwerki na sylwestra będą po części z zakupów z roku 2017, jednak co i jak to jeszcze zobaczę po przeglądzie zawartości kartonów :D. W każdym razie pierwsze co na pewno będzie to kostka 50mm i wyrzutnia kątowa, do tej pory nie miałem jeszcze ani takiego kalibru, ani kątówki, więc postanowienie na ten rok spełnione :) . To akurat zakup z tego roku:

IMG201801_qxqprew.jpg

Za Fireball XXL dałem 98 zł, za Sphenix w zaokrągleniu 50 zł.

W moim zestawie na pewno też będą rakiety Mars Raider i trochę innych rakiet od SP które kupiłem w 2017 na wyprzedaży, zdjęcia nie wrzucam bo są zafoliowane i czekają na swoją kolej do wystrzelenia :wink:.

Do końca miesiąca jeszcze napiszę, co u mnie się pojawi po przejrzeniu i spakowaniu kartonów do piwnicy.

Opublikowano

Zaczyna się cudownie widzę że zaczyna się pięknie :D Pozdrawiam :)

Opublikowano

Fireball trzyma poziom także bardzo udane zakupy. Oby tak dalej ;)

Opublikowano

Gruby kaliber na sam początek :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A więc skończyłem (chyba :D ) już z zakupami, zrobiłem rozpiskę co mam i co kupiłem. Najchętniej odpaliłbym na sylwestra wszystko, co mam, jednak nie mogę sobie na to pozwolić i ograniczam się do wydatku około 350 zł na sylwestra. Jak to zwykle bywa, zakupiłem więcej pirotechniki, niż potrzebuję :| i ze sporym wyprzedzeniem skompletowałem stuff na ten i kolejny sylwester :P . Przy zakupach kierowałem się tym, co mnie zainteresowało oraz efekty, których raczej za często nie widywałem. Ale bez zbędnego przedłużania:

Moździerz z poprzedniego sylwestra :biggrin: :

IMG201801_qnprpqs.jpg

Jedna z kilku kostek kupionych w tym roku w sklepie INS Fireworks, a raczej zamiennik który otrzymałem zamiast brakującej kostki po rozmowie telefonicznej, z którego jestem zadowolony :D :

IMG201801_qnprpqn.jpg

Dwie z kilku kostek zakupionych na Fajerwerkimarket:

IMG201801_qnprpqx.jpg

Za moździerz dałem w tamtym roku (2017) 23,40 zł, za Explode 5 i New Generation 2 dałem 36,56 zł i 38,64 zł a za kostkę od Surex'a Boss Hog którą otrzymałem jako zamiennik 24,50 zł. Reszty drobniejszych rzeczy na razie nie będę wymieniał, pod koniec roku zrobię zdjęcie całości i podsumuję ile mnie to dokładnie wyniosło :D. w każdym razie kwota będzie oscylować w granicach 350 zł :biggrin: .

Opublikowano

Bardzo fajne zakupy i cena bardzo dobra. Ciekawi mnie ten boss hog.

Opublikowano

Jeśli chodzi o Boss Hog to jak do tej pory jest 1 film prezentujący tą wyrzutnię, w sumie to 2, ale ten drugi niestety niewyraźny. Tak się prezentuje :

. A zanim zobaczę na żywo to trochę czasu minie :D.
Opublikowano

Odpal wcześniej xD

Opublikowano

Oj chętnie bym odpalił, ale trzeba się wstrzymać do sylwestra:D. Nadal mnie kusi na kupowanie, mimo że już i tak za dużo kupiłem -_-.

Opublikowano

Mnie też kusi, czekam na jakieś promocje

Opublikowano

Miałem wrażenie, że rok temu w co czwartym stuffie był Fireball XXL, ale nie bez powodu. YouTube jest przeładowany nagraniami tej kostki. Z tego co widać w video naprawdę rozłożysty efekt.

Opublikowano

Bardzo dobra wyrzutnia tym bardziej, że na czarny piątek można było wyrwać za około 80pln. Mnie aż d*pa ściskała ale miałem ograniczony budżet.

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Czas na małe odświeżenie tematu, tak się prezentuje większość pirotechniki na nadchodzącego sylwestra:

IMG201812_qwnrsha.jpg

Do tego dojdą jeszcze jakieś drobne pirobajery i race pistoletowe, zdjęcie tych drobiazgów dodam  jak je tylko znajdę ?

Opublikowano

konkret wyrzutnie i te mars ridery kozak

Opublikowano

Stuff naprawdę super.Podziwiam za sposób ułożenia.Nie ma gruzu zbędnego w postaci nadmiaru petard choćby..Rakiety średnie i super jakości.Wyrzutnie same na wysokim poziomie.Do tego moździerz..Jeztem pod wrażeniem.Udanego Sylwestra? 

Opublikowano

Nieco pirotechnicznej drobnicy i  oczywiście trochę rac pistoletowych.

IMG201812_qwnnqqe.jpg

Starter  po ostatnim sylwestrze przeszedł gruntowne czyszczenie i konserwację i sobie poleżał do dzisiaj przesmarowany ( a raczej prawie pływał w woreczku ?)  bo po ostatnim razie ledwie odpalał, a teraz śmiga jak nowy ?. Szkoda tylko, że pasują do niego tylko te najmniejsze wkłady, czy też kapiszony....

Opublikowano

????...Nieźle...Zawsze trochę zabawy doszło?????????.Fajnie czasem coś wyjać z rękawa???.