Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moim najgorszym zakupem był zakup zestawu fajerwerkow w bricomarche rok temu, rakiety w tym zestawie w ogole nie sypały zadnychh iskier ani nic, tylko lecialy 100m do gory. Jedyne co w tym zestawie były fajnego to petardy i motylki, zestaw od hestii :).

Opublikowano

Moim najgorszym zakupem były rakiety z Nomi 12 rakiet 12zł. Wielkością przypominały jr6. Odpalam kilka dni przed sylwestrem, wzlot nawet niezły ale efekt.... Już dwa razy lepsze były rakietki ze spadochronem. Nigdy już nic nie kupie od SP.

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Mi raz koleś chciał sprzedać jedną FP3 za 2 zł... ale się nie skusiłem na szczęście :)

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Bazarek i wyrzutnia babel za 60zł cena hurtowa: 18zł. Picollo Tropic 5zł za paczkę, wszystkie nie wypały.

Opublikowano

Pamiętam to jak dziś, było to w 2008 roku w sylwestra.

Jak codziennie poszedłem z babcią i dziadkiem do Lewiatana, jesteśmy ok 100 m już u celu i już przez szybę było widać stoisko, moja babcia i dziadek zauważyli je jako pierwsi.

Ja wchodzę do lewiatana a tu pełno wszystkiego, ja nie wiem gdzie mam się już patrzeć ( co najlepszego to handlowała na nim ciocia mojego kolegi xD )

Miałem ze sobą 10 zł, i wziąłem do ręki Paczkę Piccolo Corsiar ( nwm wydaje mi się że teraz pomniejszyli te paczki, wtedy jak kupowałem była jak Big Corsair xD.

- No i zapytałem ile te petardy kosztują ?

- 10 zł

- O, akurat mam tyle, proszę

- Dziękuję, do widzenia.

No i to były moje pierwsze petardy w życiu, i od tego się zaczęło, co roku tylko więcej, więcej i więcej ! :xmas_w00t:

Mimo iż dałem za nie wtedy 10 zł, to było warto bo od tego zaczęła się moja przygoda z pirotechniką :xmas_biggrin:

• 2 lata później...
Opublikowano

Kiedyś w sklepie w mojej okolicy zakupiłem zestaw rakiet Diabollo Jr4 od Jorge za 30zł.

To było dawno.Wtedy nie znałem się na petardach.

Opublikowano

Zestaw rakiet od Hestii 12szt za 20zl bodajże. Efekt.. Wypluwanie kilku kolorowych kulek i tyle. Oraz zestaw rodzinny również od Hestii za jakieś 80zl. Kilka rakiet, małych wyrzutni, trochę mega mocnych petard i jakieś wulkany. No cóż na rakietach były przynajmniej ładne obrazki.

Opublikowano

W tamtym roku dwie wyrzutnie od hestii już nie pamiętam jakie, 19 strzałów i 16, nie dość, że słabe to przepłaciłem mocno. Zakupy robiłem w pobliskim groszku.

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Sklep na Krakowskim bazarze Tomex.JC05 3zł sztuka,to było jakoś na przełomie 2011/2012.Mój osobisty lider jeśli chodzi o ceny ?

• 1 rok później...
Opublikowano

Pamiętam jak dziś, paczka Cyrkoblitz od Jorge JM01 za 20zł na bazarku. :D

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam

Moim najgorszym zakupem były (nie pamiętam ich nazwy) rakiety z Kauflanda w 2020 roku (grudzień). Kosztowały chyba w okolicach 25-30 PLN za sztukę, a ich efekt końcowy można porównać do "latających patyków" z zestawów.

Po odpaleniu jednej myślałem, że chyba była trefna, ale po pozostałych dwóch wiedziałem już, że utopiłem sporo kasy...

Pozdrawiam

• 2 lata później...
Opublikowano

Za nastolatka chyba w pierwszej klasie szkoły średniej w pięknych latach 90tych przed Sylwesterm kupiłem bombę z lontem - taka mała plastikowa piłeczka (nieco mniejsza od ping-pongowej) w kolorze zielonym wypełniona granulowanym prochem czarnym. Bombę tą kupiłem w kwiaciarni - sprzedaczyni w okresie przed Sylwestrem sprzedawała też pirotechnikę. I ta bomba była zaplanowaną główną atrakcją na Sylwestra. Uprzedziłem rodziców i siostry że jej wybuch będzie poteżny 🤩 No i nadszedł wreszcie wyczekiwany moment odpalenia lontu bomby w pierwszych minutach Nowego Roku. Rodzice wraz z siostrami wyczekują te sekundy na wybuch z niepokojem na balkonie. Ja odpalam lont i szybko przez balkon wyrzucam tą bombę. A to coś zaledwie fuknęło jak PRLowski kabzel i płomień ze snopeem iskier był widocznym efektem prócz tego "fuknięcia". 

Długo byłem pośmiechowiskiem rodziny - szczególnie ojca, że moja bomba miała tak wybuchnąć że szyby w blokach miały się zatrząść, a ta moja bomba zrobiła tylko fuuu i śmiech 😄

To był najbardziej nieudany zakup pirotechniczny, który pozostał w mojej pamięci. 

• Like 1
Opublikowano

Czas na aktualizacje, rakiety No Limits PXR301. Kupione chyba w 2019/2020 za noworocznej wyprzedaży za ok 140zł. Sraka totalna, szmaciarze jeszcze kaliber zmniejszyli po cichu 63MM -> 52MM. Zraziłem się do rakiet na dobre 4 lata przez to gówno. Jeśli ktoś zdecyduje się to kupić za obecną cenę rynkową to będą najgorzej wydane pieniądze w jego życiu! :D