Pioter 9 Opublikowano 13 Listopada 2018 Okoliczność: Wielki pokaz zorganizowany z okazji stulecia odzyskania przez Polskę niepodległości Wykonawca: Surex Czas trwania: około 17 minut Godzina rozpoczęcia: ok 19:20 Rekomendacje: Pokaz zapowiadany przez premiera. Film (nie jest mojego autorstwa): https://www.youtube.com/watch?v=Xl3Wgt6jLII Czy ktoś wie jak duży był budżet na to widowisko? Byłem zaskoczony długością trwania pokazu. Zorganizowany z rozmachem. Ładunki były odpalane z 13 barek ustawionych na Wiśle. Bardzo dobre dopasowanie do rytmu, muzyki etc. Szkoda tylko, że było mglisto, kiepski wiatr no ale co zrobić. Zachęcam do dzielenia się opiniami, przemyśleniami. Pozdrawiam Cytuj
Kamil911 119 Opublikowano 13 Listopada 2018 Z tego co pisali na FanPage firmy Surex odpalone zostało 5 tyś ładunków oraz zostało użyte 8 ton materiałów pirotechnicznych. Pokaz w mojej ocenie bardzo ładny jak na Polskę tylko jedyne co przeszkadzało to ujęcia z kamery takie wielkie wydarzenie i taka amatorszczyzna ?! zdecydowanie za mało perspektyw moment w minucie 13:40 był epicki oraz masa dymu to norma przy takich pokazach ale głównym winowajcą nie był dym tylko duża wilgotność powietrza przez co strasznie utrzymywał się w miejscu. mimo to i tak było bardzo ładnie ! co innego oglądać w TV a w rzeczywistości żałuję tylko że nie mogłem w tym uczestniczyć na żywo. Cytuj
mpiwowski 182 Opublikowano 13 Listopada 2018 Nie wiem czy się mylę czy nie bo nie mam pojęcia jaki mógł być budżet, ale realnie licząc i biorą pod uwagę inne realizacje to myślę że 300-400k. Cytuj
Bartosz 43 Opublikowano 13 Listopada 2018 Wyjątkowa okazja, więc wyjątkowy pokaz Już oglądając przygotowania i rozstawione na Wiśle pontony, całość robiła ogromne wrażenie, zwłaszcza ilość materiału i długość na jakiej znajdowały się stanowiska. A sam pokaz? Trudno opisać słowami. Najlepiej było zobaczyć go na własne oczy. Ogromna ilość bomb i idealnie zgrane najdrobniejsze szczegóły. W ziemię chyba wszystkich wgniótł finał przed właściwym finałem. Potężne saluty i nie do ogarnięcia ilość złotych bomb. Pokaz zakończyła piękna biało-czerwona flaga. Warto dodać, że w pokazie nie brakowało baterii i bomb wodnych, oraz napisów pirotechnicznych "100" i na samym końcu "POLSKA". Jedynie do czego mógłbym się przyczepić to pompatyczna muzyka. Wolałbym coś lekkiego i współczesnego. Niestety nie dopisała pogoda. Odbiór widowiska psuł gęsty dym. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi