mpiwowski 182 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Witajcie Co bystrzejsi mogli wczoraj dostrzec iż obecnie pracuję nad projektem katalogu fajerwerków większości importerów, który zawierałby możliwie jak najwięcej informacji w jednym miejscu. Katalog jest na razie w fazie ciągłej aktualizacji w postaci dodawania nowych produktów czy wprowadzania zmian strukturalnych w samym katalogu. Ilość produktów i zmiennych jest dość przytłaczająca, z tego więc powodu szukam Beta testerów do katalogu, którzy mogliby sprawdzić poprawność dodanych produktów a także wyhaczyć ewentualne błędy. Warunkiem koniecznym jest spora wiedza o pirotechnice, tak więc interesują mnie tylko osoby ze ścisłej elity. Sam katalog ruszy pod koniec tego miesiąca, albo niestety dopiero już w styczniu. Oczywiście nie będzie to pełna wersja, ponieważ proces dodawania kolejnych produktów potrwa jeszcze nawet pół roku. Niestety nie mam za wiele czasu. 2 Cytuj
Saek 1 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Gigantyczna robota z tą bazą. Po dodaniu "wszystkich" produktów zacznie się kontrolowanie aktualnych stanów u importerów, co nowego a z czego zrezygnowali. I tak na okrągło ale może uda się nad tym zapanować. Mógłbym pomóc ale najlepiej w dziale petard. Cytuj
Arturo 15 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zapanować/dodawać/usuwać można automatycznie i nie trzeba tego robić ręcznie Cytuj
mpiwowski 182 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2018 10 minut temu, Arturo napisał: Zapanować/dodawać/usuwać można automatycznie i nie trzeba tego robić ręcznie Nic nie będzie usuwane, tylko jak już dodawane do archiwalnych. A co do nowych, tych produktów na rok nie jest aż tak dużo abym nie mógł tego ręcznie dodać i mieć większą kontrolę. Ostatnie 5 lat obserwowałem jak to wygląda, także o aktualizacje się nie martwię. Główny problem to pierwsze dodanie i sprawdzenie czy wszystko gra. Cytuj
mpiwowski 182 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2019 Jak dobrze pójdzie to w lutym rusza katalog. Importerzy, którzy się z nim znajdą w pierwszej jego wersji to: Jorge, Tropic, Triplex, Piromax, Gaoo, Dextrin, VIVA i może Pyro-Moravia (zależy od tego czy doślą mi materiały na czas). Oczywiście nie będą to wszyscy importerzy, następnymi którzy się pojawią to: Kometa, Panta, Surex, Klasek, Maxsem, Dragon, Śmieszek, Tomaszek, Super-Power. Smutno mi trochę, że Hestia mnie zbywa i w ogóle nie odpisuje na meile bo z chęcią ich też bym dodał. Obecnie w katalogu jest 2012 produktów, a nie mam dodanych artykułów archiwalnych, 100 produktów Triplexa i całego Piromaxa. Tak więc na start będzie jak nic koło 2500, a przecież będzie jeszcze wielu importerów. ======================================================================== Szukam także beta-testerów katalogu, którzy mogliby sprawdzić poprawność filmów lub czy nie ma np. nowych filmów z nową wersją efektu. Poprawność danych także będzie sprawdzana, lub poszukać ewentualne brakujące dane, zdjęcia (tylko importera) lub filmy w internecie. Oczywiście nie interesują mnie dane z niepewnych źródeł lub filmy słabej jakości lub takie które pokazują dany produkt w sposób nierzetelny. Jakby ktoś chciał, może zgłaszać swoje kandydatury. KamilTM i KrychFire wyrazili chęć pomocy na ten moment. Cytuj
Rumcajs 21 Opublikowano 17 Stycznia 2019 Czy będzie może podana orientacyjna cena każdego produktu? Cytuj
mpiwowski 182 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2019 1 minutę temu, Rumcajs napisał: Czy będzie może podana orientacyjna cena każdego produktu? Nie będzie, bo ceny się tak zmieniają że aktualizacja tego byłaby niemożliwa. Poza tym nie każdy importer chce pokazywać ceny swoich produktów. 1 Cytuj
A & P Pyrotechnics 20 Opublikowano 6 Lutego 2019 (edytowane) Na jakim etapie jest katalog ? Edit: sorka nie zauważyłem ze już jest jakaś wstępna wersja Edytowane 6 Lutego 2019 przez A & P Pyrotechnics Gapiostwo Cytuj
mpiwowski 182 Autor Opublikowano 7 Lutego 2019 Dnia 6.02.2019 o 07:29, A & P Pyrotechnics napisał: Na jakim etapie jest katalog ? Edit: sorka nie zauważyłem ze już jest jakaś wstępna wersja Robi się, niestety nie zawsze mam czas dodawać te produkty. Zostało mi dodać produkty archiwalne importerów Tropic, Triplex, Piromax, Gaoo. Ewentualnie dodać Pyro-Moravie o ile mi odpiszą i sprawdzić dodane już produkty czy wszystko się zgadza w danych albo aktualizacja filmów na nowsze (zgodność efektów). Jak to zrobię puszczę pierwszą wersję katalogu publicznie. Od razu mówię, że pierwsza wersja będzie z połową importerów. Pełna wersja powinna zawierać minimum 16 importerów. edit: na ten moment 2325 produktów w katalogu przy 7 importerach Cytuj
Nowak 11 Opublikowano 5 Listopada 2023 Jak się sprawa ma z katalogiem? Poszło w zapomnienie, czy został rozbudowany? Jakiś link, coś? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi