Skocz do zawartości

[Patrick] Stuff 2018/2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich po długiej przerwie.

Trochę na ostatnią chwilę robione zakupy. Poniżej zdjęcie tego co już jest u mnie. Dziś poszły dwa zamówienia, które mam nadzieje dotrą na czas. Wszystko kupione w piroart oraz piropolska,. Oczywiście jest mnóstwo pozostałości z lat ubiegłych  (głównie petardy, rakiety i jakieś drobne rzeczy do zabawy). Długo się wahałem nad jakąś intensywną wyrzutnią finałową, ale ostatecznie ze względu na założony budżet postanowiłem zrobić finał w układzie prostym z dwóch fireball xxl, które już mam. W tym roku - podobnie jak w ubiegłym - planuję pokaz z tą różnicą., że spora cześć wyrzutni będzie odpalanych dwie na raz, m.in. sorbet, new altitude A oraz fireball. Jak wy widzielibyście kolejność odpalania tego co na załączonym zdjęciu i zamówieniach ?

IMG_20181223_220245103.jpg

piroart.png

piropolska.png

• Like 1
Opublikowano

Na ostatnią chwilę ale konkretnie 

Opublikowano

Z piropolska błyskawicznie przyszło potwierdzenie wysłania w dniu dzisiejszym. Co do piroart to sprawa pod znakiem zapytania. Albo wysłali, ale nie mieli czasu wysłać maila z informacją o przekazaniu kurierowi, albo też zostanie wysłane po świętach, co stawia pod niepewność możliwość terminowej dostawy przed sylwestrem.

Opublikowano

Bardzo podobaja mi sie zakupy?..Może nie termin bo zamawiajac w tym okresie to wielkie ryzyko?,ale zawartosc zamowienia...Kostki wysokiej jakości..Jesli dojdzie wszystko,bedziesz mial super Sylwestra?

Opublikowano

Aktualizacja !

Wszystkie paczki dotarły na czas i to pomimo złożenia przeze mnie zamówienia w okresie świątecznym, za co wielkie podziękowania dla piroart oraz piropolska. Polecam wszystkim te sklepy (choć gratisów, pomimo ilości zakupionych kostek nie było :P). Jest to też pierwszy rok, od niepamiętnych czasów, w którym całkowicie zrezygnowałem z zakupów w taniefajerwerki (zaskoczyły mnie ich ceny, które w sieci w ogóle nie są konkurencyjne). Poniżej zdjęcia całości stuffu, łącznie z pozostałościami z lat ubiegłych (wszystko oprócz wyrzutni to pozostałości, których się trochę nazbierało). Petard jest aż nadto, większość zakupionych jeszcze w 2015 roku ze starych dobrych czasów i zapewne zrobie kilka karabinków żeby trochę zredukować te zapasy. Rakiety to same hukowe (również te których przez roztargnienie nie ująłem na zdjęciu). Z uwagi na to, że nie zakupiłem żadnej kątówki finałowej do pokazu, prawdopodobnie użyje wszystkich tych rakiet (30-40 sztuk).

Dodam ponadto, że w związku z wszechobecną kampanją ekologów, postanowiłem nieco spuścić z tonu i dlatego zbliżającego się sylwestra obchodzić będę skromnie, co widać. Starałem się dobierać stuff tak, aby efekty i huk były niewielkie. 
DSC02429.thumb.JPG.09d17896871c85ecb425181fa77823d3.JPG

DSC02427.thumb.JPG.b09481a0d550c21544dc3f61a1a2b04d.JPG

DSC02433.thumb.JPG.2ac3a7554e126dc264e46d02321abcdd.JPGDSC02432.thumb.JPG.b512f42852352cf170c2b5e645e2e81e.JPG

• Like 1
Opublikowano

Fajny stuff naprawdę, najbardziej spodobało mi się to pudło z ładnie posegregowanymi różnymi petardami :D

Opublikowano

Jest moc, same konkretne wytrzutnie i dużo huku

Opublikowano

Same efektowne wyrzutnie.Będzie widowisko.Na rozgrzewkę też widzę sporo w tym pudełku?.Udanego Sylwestra!?

Opublikowano

Dzisiaj nastąpi mała aktualizacja tj. Najmniejsza wyrzutnia dumbum C1620DU, Termopile, aikido i kung fu. Foto dopiero jak zniosę z samochodu. 

Dnia 29.12.2018 o 03:20, mpiwowski napisał:

Fajny stuff naprawdę, najbardziej spodobało mi się to pudło z ładnie posegregowanymi różnymi petardami :D

Dzięki. Petardy, znając mnie, wystrzelam tylko częściowo. Zabraknie mi czasu na wszystkie.

Dnia 29.12.2018 o 09:28, k4n4li4 napisał:

Jest moc, same konkretne wytrzutnie i dużo huku

Ja nie lubie mieć za dużo drobnicy. 

Dnia 29.12.2018 o 14:55, damian7878 napisał:

Same efektowne wyrzutnie.Będzie widowisko.Na rozgrzewkę też widzę sporo w tym pudełku?.Udanego Sylwestra!?

Wzajemnie udanego sylwestra

Opublikowano

Łączone do rana, też na ostatnią chwilę, ale się wyrobiłem. W ciągu dnia jedynie ustabilizuje nieco i pozabezpieczam. Uprzedzając komentarze, zrywam papiery i folie żeby mieć trochę mniej do sprzątania. Na rozgrzewkę przed północą z wyrzudni pozostawiłem sobie kung fu (trochę widoczna z prawej strony). Pokaz planowany na około 4 min. 30 sek. Na finał po dwóch fireballach pójdą chyba szelki 2" oraz trochę rakiet titatnium salute.

49204522_2080028058953840_3265477495008264192_n.jpg

Opublikowano

No i brawo bezpiecznego życzę 

Cytat

Dodam ponadto, że w związku z wszechobecną kampanją ekologów, postanowiłem nieco spuścić z tonu i dlatego zbliżającego się sylwestra obchodzić będę skromnie, co widać. Starałem się dobierać stuff tak, aby efekty i huk były niewielkie. 

Zgodne z tym co na foto ;] gratulację