mantis 433 Opublikowano 30 Lipca 2019 Pomimo warunków weselnych i zapewne dużego zainteresowania gości tym co robisz na zapleczu domu weselnego, udało Ci się wszystko dopiąć. Samemu ostatnio miałem problem z podpięciem 4 rzeczy do systemu przez komary, wiem co musiałeś przeżyć. Na video widać jak odpalałeś podwójnie: wyrzutnie z lewej strony i takie same wyrzutnie z prawej, nawet się dograły. Zastanawiam się co to za gwiżdżące wariaciki w środku nagrania, jaka to bateria? Pytanie też, czy MB'ek poradził sobie z 40 szelkami, czy raczej 40 szelek poradziło sobie z MB'ekiem (w sensie ile szelek odpalałeś na jednym kanale)? Czekamy na montaż od kamerzysty. Oby więcej takich projektów na forum w środku roku, wtedy jest mało postów i nikt tego nie przeoczy. Cytuj
KaMMiL 25 Autor Opublikowano 31 Lipca 2019 18 godzin temu, mantis napisał: Pomimo warunków weselnych i zapewne dużego zainteresowania gości tym co robisz na zapleczu domu weselnego, udało Ci się wszystko dopiąć. Samemu ostatnio miałem problem z podpięciem 4 rzeczy do systemu przez komary, wiem co musiałeś przeżyć. Na video widać jak odpalałeś podwójnie: wyrzutnie z lewej strony i takie same wyrzutnie z prawej, nawet się dograły. Zastanawiam się co to za gwiżdżące wariaciki w środku nagrania, jaka to bateria? Pytanie też, czy MB'ek poradził sobie z 40 szelkami, czy raczej 40 szelek poradziło sobie z MB'ekiem (w sensie ile szelek odpalałeś na jednym kanale)? Czekamy na montaż od kamerzysty. Oby więcej takich projektów na forum w środku roku, wtedy jest mało postów i nikt tego nie przeoczy. Cóż, z tych całych komarów prócz wielu ukąszeń pozostał jeden Auten od Gaooo- nie podpiąłem, ale w ilości trzech też dały radę:P Te wariaciki to nic innego jak TXB325 Absynt od Tripla- polecam, zamieszanie na niebie gwarantowane Z MBka ogólnie jestem bardzo zadowolony, na moje potrzeby nie potrzeba nic lepszego. Na bank odpala 3x zapalnik po 5metrów. Może dzisiaj przetestuje ile max metrów zapału/zapałów uciągnie. Akurat szelki zostały rozdzielone na dwa stojaki. Pierwszy stojak to 3x FAN po 10 rzędów- strzelane po 2x skrajne moździerze w tym samym efekcie i środkowy inny z zastosowaniem pyroclocka. W czasie trwania części głównej pokazu zastosowałem tylko 2 lub 3 takie sekwencje tzn 3xFAN, aby dopełnić dół. Jednak szelki choć 2" i tak lecą zdecydowanie wyżej, nijeżeli wyrzutnie 1,2". Reszta tzn 7-8 tej sekwencji była podłączona pod jeden kanał i miała zarezerwowane swoje 20 parę sekund, całą robotę zrobił QM i pyroclocki typu Spolettina- super sprawa tak nawiasem mówiąc . Drugi stojak to stojak finałowy, tzn 6x FAN po dwa rzędy Flower Wave, również odpalone za pomocą jednego kanału i "misz maszu" typu QM- pyroclocki:) Cytuj
KaMMiL 25 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2019 A wiec kilka słów wyjaśnienia. Początkowo plany na tego sylwestra były ambitne, sytuacja w ciągu roku jednak zmusiła mnie do przełożenia "mojego" pokazu życia na przyszły rok- o ile nic niespodziewanego mi nie wyskoczy. Jeszcze na początku grudnia miałem w ogóle nie strzelać, a sylwestra spędzić na imprezie. Jednak nie wytrzymałem tego piętna dnia 31 i na szybkości zrobione zakupy, trochę tu, trochę tam I z góry mówię, że OR są Tarrowskie, na F3 Zdjęcia dosłownie sprzed chwili i sorki za taką perspektywe, ale brak miejsca, wstawiam dla potomnych- adios i uważać na paluchy jutro!; I tu już po przygotowaniach, nie zjedzcie mnie za montaż zapalników dzień przed, ale w razie wu biorę odpowiedzialność na klatę- jutro nie będę miał czasu na to niestety Każdy pakiet czy tam wyrzutnia jest owinięta strechem, głównie przez prognozy pogody I też sorki za takie zdjęcie. ale jak już mówiłem- kompletny brak miejsca Cytuj
k4n4li4 276 Opublikowano 30 Grudnia 2019 Szykuje się niezły pokaz choć trochę skromny znając twoje możliwości Cytuj
KaMMiL 25 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2019 2 minuty temu, k4n4li4 napisał: Szykuje się niezły pokaz choć trochę skromny znając twoje możliwości Nie kryje się z tym, założenie z góry to skromnie i budżet do max 800-900, co udało mi się osiągnąć. Nawet piro kupionego przez okrągły rok nie ruszałem na ten "pokaz" xD Za rok wlatuje sporo SSów, OR i innego tego typu. Założenie to pokaz na jakies 90-100kanałów A w sumie nawet ciekawe to będzie doświadczenie, jeśli wszystko pyknie po mojej myśli to chyba udowodnię, że na niskich kalibrach też da się coś ciekawego stworzyć Cytuj
damian7878 98 Opublikowano 30 Grudnia 2019 Jest na co popatrzec.Może to nie stuff takiej klasy jak rok temu ale pokaz bedzi2e udany z pewnością!Udanego Sylwestra! Cytuj
KaMMiL 25 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2020 Coś takiego z tego wyszło, jak dla mnie bez tragedii, a te dwie przerwy między SL25 i szelkami były w zamyśle:) Odległość nagrywania jak sądzę około 25m. 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi