Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam takie pytanie, co prawda do sylwestra jeszcze 3 miesiące z hakiem, ale już powoli patrzę na petardy jakie można by zakupić i tu pojawia się pytanie czy uważacie że są w tej samej/podobnej cenie lepsze jakieś.

Te które planuje zakupić:

C4, JC05, H1 hammer, mini dumbum, JC06 od dextrina, signalos 3.0, krachmeny, crash (taka pierdoła do zabawy), tp4 exploder, bomb czerwona i delova rana.

Opublikowano

Zacznijmy od tego w jakim sklepie chcesz zrobić te zakupy ? bo też trzeba mieć to na uwadze. ;) Jaki asortyment posiada  dany sklep oraz jego ceny, a potem dopiero można coś wybierać lub doradzić. :)

Opublikowano

Wiele z tych petard co podałeś nie będzie za bardzo różnić się od siebie za wyjątkiem etykiety, dlatego ograniczyłbym się do JC06 [coś mniejszego] ,siglnalosów 3.0 [średnie] i [coś większego] exploderów 4... Fajną kontrą dla C4, krach i Sig 3.0 wydają się być emitery 859 Super Cracker, z funke raczej nic nie będę Ci proponować bo to już inny pułap cenowy i w cenie jednej paczki petard masz dwie inne. Generalnie to poczekaj do listopada na czarny piątek i wtedy kup bo na 100% będą jakieś fajne promocje lub popatrz na piroarcie z tego co wiem są jakieś kody rabatowe [zawsze coś]

Opublikowano

Ogólnie podpisuje się pod tym co napisał Mroczny o czarnym piątku.Od siebie mogę dodać: Mini dum bum<JC06.Signalos 3.0 i Exploder 4 bardzo fajne petardy,choć ta druga zdecydowanie mocniejsza.Delova to baaaardzo głośna petarda,tyle że w moim przypadku 2/4 nie wypaliły ? i nie jestem jedyny bo tutaj na forum ktoś opisywał podobne rzeczy.Jeszcze możesz poszukać Dum Bum P6A11,na promocji można je wyrwać za 20zł ? 

Opublikowano (edytowane)
16 hours ago, Grubbert said:

Ogólnie podpisuje się pod tym co napisał Mroczny o czarnym piątku.Od siebie mogę dodać: Mini dum bum<JC06.Signalos 3.0 i Exploder 4 bardzo fajne petardy,choć ta druga zdecydowanie mocniejsza.Delova to baaaardzo głośna petarda,tyle że w moim przypadku 2/4 nie wypaliły ? i nie jestem jedyny bo tutaj na forum ktoś opisywał podobne rzeczy.Jeszcze możesz poszukać Dum Bum P6A11,na promocji można je wyrwać za 20zł ? 

Może i rzeczywiście ta delova rana to nie koniecznie najlepszy pomysł.

20 hours ago, Mroczny said:

Wiele z tych petard co podałeś nie będzie za bardzo różnić się od siebie za wyjątkiem etykiety, dlatego ograniczyłbym się do JC06 [coś mniejszego] ,siglnalosów 3.0 [średnie] i [coś większego] exploderów 4... Fajną kontrą dla C4, krach i Sig 3.0 wydają się być emitery 859 Super Cracker, z funke raczej nic nie będę Ci proponować bo to już inny pułap cenowy i w cenie jednej paczki petard masz dwie inne. Generalnie to poczekaj do listopada na czarny piątek i wtedy kup bo na 100% będą jakieś fajne promocje lub popatrz na piroarcie z tego co wiem są jakieś kody rabatowe [zawsze coś]

Poczekam i zobaczę :)

Bardzo dzięki za rady.

A w sumie już przy okazji zapytam, bo ogólnie to mam 18 lat i jeszcze nie pracuję więc mój budżet na pirotechnikę jest dość ograniczony do ok. 300-350 zł (dla tego kupuję tylko petardy) i teraz pytanie czy stawialibyście na huk (jakieś tam petardy typu c4, dum bum, signalos - tp4 exploder) czy bardziej na kompromis powiedzmy mocy i ilości typu jc06 od dextrina/ultras liberi/jc06 które są w miarę głośne i jest ich aż 30 i do tego parę mocniejszych czy na odwrót ? Bo szczerze mówiąc przy takiej ilości pieniędzy to jest chyba mój największy problem, żeby zdecydować czego lepiej nakupować.

Edytowane przez N0n4m3r
Opublikowano

Jak lubisz się bawić fajerwerkami to opcja z większą ilością mniejszych i kilka większych petard wydaję się być spoko ale z doświadczenia wiem, że szybko się to nudzi :D a co do twojego budżetu to jest on spory i troszkę nie rozumiem czemu mając ponad 300zł na fajerwerki decydujesz się na same petardy [chyba, że nie lubisz efektu] ale w tej kasie szczególnie na blackfriday kupisz nie tylko sporo petard ale i nawet starczy na fajną kosteczkę lub dwie żeby odpalić o polnocy :DD 

Opublikowano
2 godziny temu, Mroczny napisał:

Jak lubisz się bawić fajerwerkami to opcja z większą ilością mniejszych i kilka większych petard wydaję się być spoko ale z doświadczenia wiem, że szybko się to nudzi :D a co do twojego budżetu to jest on spory i troszkę nie rozumiem czemu mając ponad 300zł na fajerwerki decydujesz się na same petardy [chyba, że nie lubisz efektu] ale w tej kasie szczególnie na blackfriday kupisz nie tylko sporo petard ale i nawet starczy na fajną kosteczkę lub dwie żeby odpalić o polnocy :DD 

Nawet teraz by kupił coś fajnego np.  Spektrum na arce za 99 jest i do tego demolke czy coś a za resztę petard jak tak bardzo mu zależy