jano 0 Opublikowano 5 Grudnia 2007 Witam! chciałbym zaprezentować wam taniec Jumpstyle. Może na poczatek troszke teorii: taniec charakteryzujący się podskokami w czasie których są wykonywane różne ewolucje np. wykopy, obroty etc. Zaczął ewoluować w 1992 roku, łącznie z muzyką jumpstyle na imprezach gabberowych, odbywających się w Belgii, Niemczech i w USA. Filmy z tym tańcem można znaleźć np. w serwisie YouTube. No więc podaje tutaj link do tutoriala (podstawowe kroki): A tu efekty profesionalistów http://www.youtube.com/watch?v=tyAvaLsLFl8 Naprawdę to fajny taniec! Zwłaszcza jeśli chciał/chciała byś schudnać xD i poprawia pracę nóg :mrgreen: Cytuj
velibrum 12 Opublikowano 5 Grudnia 2007 Jumpstyle- naprawdę fajny i efektowny "taniec" :mrgreen: Dla początkujących polecam teledysk "Free fall" Jeckyl and Hyde. Jeszcze taka ciekawostka :razz: Zobaczcie profil YT naszego modka - Damiana :mrgreen: Cytuj
Dako 1 Opublikowano 5 Grudnia 2007 Niezłe ;p ale c-walk lepszy chyba macie tu link do turtorialka :http://youtube.com/watch?v=aoTpZmOLmaw Cytuj
?uk 3 XD 0 Opublikowano 5 Grudnia 2007 heeh taniec super tańczę go już od 3 miesięcy nie radze go tańczyć kiedy jest człowiek najeb**** i nie radze tańczyć do komercyjnych piosenek najlepszą nutą jest vorverk-vietnam super sie do tego tanczy lubię też tańczyć do hardstylu ale tam już wyższa szkołą jazdy Cytuj
gojat 0 Opublikowano 5 Grudnia 2007 ja też to tańcze ale jestem dopiero początkujący i zna podstawowe kroki bardzo fajnie to wygląda wykonywane przez profesjonalistów, np ten film co dał jano Cytuj
?uk 3 XD 0 Opublikowano 5 Grudnia 2007 na takie efekt trzeba sie uczyć 2 miechy ale regularnie i żeby taniec dobrze wyglądał trzeba mieć długie chude nogi ;] Cytuj
gojat 0 Opublikowano 5 Grudnia 2007 to zależy od ubioru bo jak ubierzesz odpowiednie spodnie to nie będzie widać jakie masz nogi czy chude czy troszeczke grubsze chyba że na golasa tańczysz Cytuj
Fear 0 Opublikowano 6 Grudnia 2007 Ten taniec kojarzy mi się z Włatcy Móch" ,,Deszcze niespokojne'' hehe jak Czesio bieg i krzyczał "hop hyc hop hyc hop hyc " a co do technik i ogólnie "tańca" to mi się wcale nie podoba, ludzie skaczą jak potuczeni do przodu z jakąś dziwną muzyczką :shock: Ja tam tańcze Break dance od paru lat, ładnych lat i porównując do tego JS to JS to "taniec" dla ubogich, bo niczym się nie można "pochwalić" ja zawsze moge na Rynku jak tańczą czy gdzie wykręcić koło thomas'a a wy co? poskaczecie do góry jak dzieci co chcą zabawki i tyle ... ja tam polecam BD Cytuj
Damian 0 Opublikowano 7 Grudnia 2007 Akurat tak sie składa że tańczę JS już od dłuższego, aktualnie należę do poznańskiego teamu Addicted 2 Jump... Bijemy popularność :mrgreen: (joke xD)A oto filmy ze spotkań "Jumpstyle Poznań" czyli nie tylko członków teamu A2J ale też wszystkich jumperów z Poznania którzy się pojawili:Spotkanie #1: www.tinylink.pl/jspn1Spotkanie #2: www.tinylink.pl/jspn2Spotkanie #3: www.tinylink.pl/jspn3Spotkanie #4: www.tinylink.pl/jspn4Zapraszamy do Poznania :grin:Nasza oficjalna strona: http://www.jspoznan.bnx.pl/ Ale wypowiedź Feara... :???: Mam kumpla który tańczy BD, i JS bardzo mu sie podoba, w szczególności Dua i inne ciekawsze synchro/sekwencje :smile: Cytuj
Mati88 1 Opublikowano 7 Grudnia 2007 Ten rodzaj tańca (jak każde inne) mało mnie ciekawi, ale zawsze lubiałem tego typu muzyke, a jano nie odpowiada na moje pw, więc pytam się Was jaki tytuł piosenki w pierwszym filmiku. Cytuj
mateo1992 28 Opublikowano 7 Grudnia 2007 Hehe śmieszny troche ten taniec ale chciałby umieć tak tańczyć. Cytuj
velibrum 12 Opublikowano 7 Grudnia 2007 Troszkę też w to się bawię ^^A mówiłem zajrzeć na profil YT Damiana :mrgreen: Mati_KSSG - tytuł tej przepięknej melodii to Dj Massive Vs The Rebel - High VolumeLink tutaj - Cytuj
jano 0 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2007 Ja aktualnie nie mogę ćwiczyć bo mam anginę :mrgreen: ale bede musial potrenować bo ostatnio jadlem zbyt duzo slodyczy Cytuj
Yusha 0 Opublikowano 13 Grudnia 2007 Ja tam umiem tylko tańczyć to co było na Freefall-u Nawet nie wiedziałam że istnieje coś takiego... Ale i tak wole Double Dutch... jest ciekawszy, efektowniejszy i z pewnością trudniejszy Cytuj
sewer1412 0 Opublikowano 25 Grudnia 2008 A ja umiem tańczyć! Wystarczy sie nauczyc Naprawdę nieźle mi to idzie. Ale po minucie tańczenia padam jak zabity ze zmęczenia :razz: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi