B3rcik 0 Opublikowano 28 Grudnia 2019 Cześć. Mam pytanie w sprawie tego pomarańczowego (że można to tak ująć) "zabezpieczenia". Czy trzeba to ściągać? Czy zostawiamy i odpalam razem z tym?
KaMMiL 25 Opublikowano 28 Grudnia 2019 W rakiecie ściągamy osłonę lontu- jeśli taka występuje, nie mieszaj mu brydzio.
k4n4li4 276 Opublikowano 28 Grudnia 2019 24 minuty temu, KaMMiL napisał: W rakiecie ściągamy osłonę lontu- jeśli taka występuje, nie mieszaj mu brydzio. Ale kolega nie zprecyzował o co mu chodzi, równie dobrze mogło mu chodzić o osłonę lontu w wyrzutni
KaMMiL 25 Opublikowano 28 Grudnia 2019 A potem oglądamy na YT jak dzieciaki odpalają rakiety z pomarańczową osłoną... Każdą osłonę lontu ściągamy przed jego odpaleniem. Na wyrzutni/ np. pomarańczowa naklejka/, na rakiecie, rzymskim ogniu etc... Nie dotyczy tylko tych produktów, które jej nie posiadają oraz bibuły z petard, której się nie zrywa bo chroni przed np. przypadkowym odpaleniem flary i przyśpieszeniem wybuchu. Ku przypomnieniu: 1
brydzio12346 3 Opublikowano 28 Grudnia 2019 2 godziny temu, KaMMiL napisał: W rakiecie ściągamy osłonę lontu- jeśli taka występuje, nie mieszaj mu brydzio. Myślałem że chodzi mu o wyrzutnie.
B3rcik 0 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2019 Chodzi mi o pojedynczą rakietę, taką jak możemy znaleźć w zestawie.
mantis 433 Opublikowano 28 Grudnia 2019 Wtedy taką osłonę trzeba ściągnąć, żeby dostać się do lontu rakiety. Pod osłoną jest lont. Pomarańczową osłonę lontu czasami trzeba zdejmować ciągnąć pod kątem, bo może być dobrze przyklejona.
Blancik 3 Opublikowano 28 Grudnia 2019 Z osłonką też się da A tak na serio odpalają tylko osoby dorosłe które nie są pod wpływem alkoholu i przeczytały instrukcję
mpiwowski 182 Opublikowano 28 Grudnia 2019 Nie ściągaj, chce zobaczyć jak plastik kapie ci paluchy hahahahah Ludzie, na zdrowy rozsądek... Plastik chcecie podpalać? W ogóle czytacie instrukcje? Jak macie taką wiedzę na temat fajerwerków, to może lepiej ich nie tykajcie?!!! Oczywiście, że ściągać osłonę.
B3rcik 0 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2019 Spotkałem się z takimi osobami które odpalaly razem z plastikiem, lont wystawał, i normalnie im się odpalały.
Blancik 3 Opublikowano 28 Grudnia 2019 Dostosuj się do instrukcji odpala się tak by był swobodny dostęp do lontu.
Rekomendowane odpowiedzi