Sevento 16 Opublikowano 12 Października 2020 (edytowane) Witajcie. Co pewien czas wraca pomysł stworzenia własnego sklepu stacjonarnego i internetowego, który istniałby przez cały rok. Praca u kogoś jak to praca - kokosów się nie zarobi, a pieniądze są potrzebne do życia. I tak, wiem, poza sezonem z fajerwerkami trudno coś dobrego zarobić, ale mam małego asa w rękawie takiego, że w moim mieście mój sklep byłby precedensem - nigdy nie było całorocznego, tylko okresowe. Mam dwa pytania - procedury. Wiadomo, że trzeba spełniać określone normy - jakie? Drugie - ile potrzeba pieniędzy na start? Powiedzmy, że wynajmowałbym lokum Edytowane 12 Października 2020 przez Sevento Cytuj
k4n4li4 276 Opublikowano 12 Października 2020 sam widzisz jaka sytuacja na rynku, sklepów jest multum a i tak wszyscy kupują w 3-4ech max i to wszystko. Do tego teraz jest pandemia więc jeszcze gorsze czasy. Chcesz się w to pobawić i zobaczyć co i jak to ustaw stragan na sylwestra. Cytuj
kamils38 66 Opublikowano 13 Października 2020 Generalnie fajna sprawa zawsze lepiej robić na siebie niż na dziada tylko właśnie piro drogie więc i wkład będziesz musiał zrobić duży skoro chcesz stacjonarny to i jakoś budynek wynająć trzeba no chyba że masz coś swojego to lux bo dużo kosztów odpada i pewnie z piro jest masakrycznie dużo papierków zwłaszcza po tych nalotach w zeszłym roku pomysł świetny tylko przemyśl dobrze bo dużo będzie to kosztować i na rozpoczęcie sklepu żeby się przebić musisz mieć coś do dobrego lub super promocje a to wiadomo koszty na początek plus jeszcze teraz ten virus więc może na początek tak jak kanalia napisał może lepiej zacząć od straganu na sylwestra kolega z pracy jeździ po odpustach i na Sylwka to dobra kaska tylko wiadomo niedziela/sobota wyjęta z życia Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi