k4p1sz0n 0 Opublikowano 9 Grudnia 2007 Ja lubię rakiety i wyrzutnie ale skoro muszę wybrać to wybiorę rakiety , ponieważ jeżeli coś będzie nie tak to to jest tylko jeden wybuch i nie ma większego zagrożenia a gdy wyrzutnia się przewróci to jest już co innego :???: rakiety są bezpieczniejsze :razz: Cytuj
K.K. 0 Opublikowano 11 Grudnia 2007 Ja wolę rakiety, bo z nimi jest więcej zabawy, wyrzutnie odpala się raz i po kilkudziesięciu sekundach jest po wszystkim.Jednak wyrzutnie też bywają fajne. Cytuj
luk2583 11 Opublikowano 12 Grudnia 2007 Ja postawilem na rakiety wedlug mnie sa ladniejsze choc wyrzutnie tez lubie ale rakietami mozna dluzej postrzelac tez daja piekne efekty Cytuj
AEQUS ACHTUNG 0 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2007 Aczy nikt nie lubi tego i tego :?: pzdr. :mrgreen: Cytuj
TowdiPL 0 Opublikowano 15 Grudnia 2007 JA wole wyrzutnie ale i tak bede miał w swoim stuff'ie kilka rakiet :twisted: Cytuj
Tele 0 Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zależy co kto lubi . Jak ktoś chce się popawić to raczej woli rakiety , a jak komuś zależy na efekcie to wyrzutnie . Ja wole wyrzutnie . Cytuj
Albsup 0 Opublikowano 24 Grudnia 2007 Zdecydowanie wolę wyrzutnie. Moje argumenty: 1. Bezpieczeństwo, uniwersalność i niezawodność - no cóż, trzeba powiedzieć, że do bezpiecznych i porządnych startów rakiet potrzeba więcej (butelki, rurki - imho najlepsze rozwiązanie, solidna rurka wkopana w ziemię) - do wyrzutni najwyżej coś, czym ją obłożymy (cegły, kamienie, ziemia, śnieg). 2. Efekt - no cóż, sprawa dość, powiedziałbym względna - dla jednych efekt rakiety, dla innych serii strzałów z wyrzutni będzie ładniejszy - w każdym bądź razie, jak dotąd, to wyrzutnie robią na mnie większe wrażenie. Jednym z ważniejszych kontrargumentów będzie zapewne sama radość z odpalania - z rakietami jest więcej zabawy. Oczywiście nie mam nic przeciwko dobrym rakietom, zależy, co kto woli. Cytuj
piotrkocinski 0 Opublikowano 24 Grudnia 2007 Wybrałem rakiety. Więcej zabawy przy odpaleniu i patrzeniu jak wybijają się z butelki. Zauważyłem, że duże rakiety są nieraz gorsze od tych tanich i malutkich. Nie trzeba wydawać fortuny aby mieć rakiety z dobrymi efektami, po prostu trzeba wiedzieć co się kupuje, choć przy wyrzutniach też trzeba wiedzieć jaka ona jest ... Cytuj
PaulWinter 2 Opublikowano 24 Grudnia 2007 A ja lubie i rakiety i wyrzutnie :smile: Rakiety to już klasyka w świecie fajerwerków i raczej nic ich nie zastąpi. Wyrzutnie stają się coraz bardziej opłacalne i wygodniejsze, ale jednak co rakieta to rakieta :smile: W ankiecie wybieram wyrzutnie, bo one bardziej przypominają profesjonalny pokaz :lol:Krócej :?: Nie wyobrażam sobie Sylwestra bez rakiet, ale nie może zabraknąć także i wyrzutni. Cytuj
cyc1212 0 Opublikowano 25 Grudnia 2007 wole wyrzutnie bo ogólnie to po odpaleniu dają więcej frajdy a laski sie nimi podniecają lepiej niz rakietami :neutral: :neutral: Cytuj
pieprzyk 0 Opublikowano 25 Grudnia 2007 Też wolę wyrzutnie, w przeciwieństwie do taty, który jak kupuje to tylko rakiety. A co do ich odpalania, to zawsze mam przygotowaną rurkę, z której póki co wszystko dobrze leci Cytuj
FireMan 0 Opublikowano 25 Grudnia 2007 W tym roku jak i w poprzednim lepiej wypadną wyrzutnia.Śniegu nie ma , więc z ustawieniem butelki będzie problem.Niska temperatura , więc z wbiciem rurki w ziemię będzie wielki problem.Wyrzutnia ustawiamy , odpalamy i cieszymy się dobrym efektem. Cytuj
Tabaluga 0 Opublikowano 25 Grudnia 2007 FM na upartego i ustawisz butelkę (obłożysz ziemię) jak i wbijesz rurkę (wystarczy się trochę pomocować z rureczka :grin: )Ja w tym roku postawiłem na rakiety, ale i wyrzutnie znalazły sie w moim stuffiePostawiłem na rakiety ponieważ lubię się pobawić przed godziną 0 :razz: :razz: Cytuj
mantis 433 Opublikowano 3 Stycznia 2008 Po tym Sylwku zmieniam swoją opinię. Wolę wyrzutnie. Strzelają seriami, a ich rozpryski nie wznoszą się aż tak wysoko, przez co efekty wydają nam się spore. Przy tym w kategorii cena/jakość baterie znacznie wypierają ładunki na kijkach. Warto ograniczyć liczbę rakiet, chociażby ze względów ekonomicznych. Jak myślicie, co da lepszy efekt? Arctic z Biedronki za 8zł (10 rozprysków), czy rakiety Exclusive Collection za 25zł (4 sztuki, a więc 4 rozpryski). Weźmy pod uwagę, że Arctic jest 3x tańszy; ma 2,5x więcej strzałów; a jego rozprysk stanowi 70% rozłożystości efektu plastikowych Exclusivów. Mimo iż rakiety przegrywają z wyrzutniami, to zawsze na Sylwka postaram się mieć kilka sztuk, albo chociaż komplet. Może i nawet dla zabawy, bo odpala się je oddzielnie. Jednak największą radość sprawia oczekiwanie na rozprysk i wkładanie po kolei prowadnic do rur. Warto też urozmaicać rodzaje odpalanych artykułów pirotechnicznych.Rakiety vs Wyrzutnie - 1:3 Cytuj
michall 0 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Przeważnie mam wiecej rakiet i bardziej sie lubie nimi bawic bo zazwyczaj nie mam bogatego stuffu ale zawsze jakas wyrzutnia się znajdzieStawiam na rakiety Cytuj
pj.patryk 3 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Kiedyś - zdecydowanie rakiety, mniejszą sympatią darzyłem wyrzutnie, przerażało mnie zawsze to, że parę wyrzutni odpalę w kilka minut a z rakietami więcej, ja kto mówicie było "zabawy". Dziś dochodzę do zupełnie innego wniosku. Wyrzutnie, wyrzutnie i jeszcze raz wyrzutnie. Kiedyś wyrosłem z petard i innych bajerów a teraz z rakiet. Cytuj
sewer1412 0 Opublikowano 22 Sierpnia 2008 pod wzgledem zabawy: rakiety, pod wzgledem efektu: wyrzutnie. chetniej kupuje wyrzutnie :roll: Cytuj
^^Silas^^ 0 Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Jak prawie kazzdy wole zabawe tak wienc wybieram RAKIETY ale jak cos wiekszego organizuje z kumplem to stawiam na wyrzutnie Cytuj
bobek4322 0 Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Jeśli organizujecie trochę większy pokaz, wybierzcie wyrzutnie, natomiast jeśli chodzi wam o dobrą zabawę, rakiety są w sam raz. Cytuj
mireck 0 Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Ja lubię i wyrzutnie i rakiety.Rakiety - więcej zabawy a i przy tych lepszech niezłe efekty :smile: Wyrzutnie- świetne efekty Cytuj
pirotechnika 0 Opublikowano 12 Listopada 2008 wolę rakietki lubię podpalać lont i zawsze mogę przerwać pokaz eh he a przy wyrzutniach to nie zawsze bo jak by taka policja była i wogule he Cytuj
fpshooter 12 Opublikowano 12 Listopada 2008 Ja stawiam na efekt czyli wybieram wyrzutnie a do zabawy petardy i tzw. artykuły różne w stylu Cyrcoblitzów, moździerzy i innej jak to się ładnie mówi galanterii pirotechnicznej (wulkany, fontanny, pszczółki, bączki itp.). W Sylwka to raczej same wyrzutnie, satysfakcja gwarantowana. Cytuj
Kamilegionista 0 Opublikowano 12 Listopada 2008 A ja z roku na rok coraz bardziej przekonuje się do wyrzutni, z jednej strony są opłacalne i mają świetne efekty, ale z drugiej, wole troche dłużej postrzelać dlatego mam też rakiety... Ciekawe czy będe miał sylwka bez rakiet :mrgreen: Cytuj
redzik 0 Opublikowano 12 Listopada 2008 Ja tam lubie to i to rakiety maja w sobie to cośwyrzutnie daja przepiękne efekty(zależy jakie) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi