Skocz do zawartości
  • 0

Pęknięta rura od wyrzutni?

Pytanie

Opublikowano

Witam! Ostatnio zamówiłem wyrzutnię od Pyromoravi a dokladnie Fireworks

Lecz nie wiem czy jest coś nie tak, czy po prostu taka ma byc, a więc przejdę do sedna sprawy.

Po wstrząsie wyrzutni slychać na srodku takie pykanie jak by była pęknieta rura, ale nie jestem pewny

macie jakieś pomysły co to moze być?

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

To pocisk.Wszystko jest w porządku :) 

• 0
Opublikowano

Nie ma powodu do obaw.. wystrzeli :)możliwe że ładunek jest luźny w jednej z rurek nie raz tak miałem i w niczym to nie przeszkadza jeżeli nie słychać po poruszaniu wyrzutnią dźwięku znacząco sypiącego się piasku to nic jej nie grozi, zawsze możesz też się upewnić na 101% rozcinając samo dno wyrzutni (papier lub folia) by podejrzeć jak wygląda sprawa od dołu i wtedy będziesz wiedział na czym stoisz. Jedno jest pewne że rurka nie może być pęknięta więc podejrzewam opcje  z luźnym ładunkiem lub w ostateczności rozkruszoną glinianą zatyczką nie wiadomo tylko w jakim stopniu jest ona rozkruszona.

• 0
Opublikowano

pocisk obija się o ścianki rurki po prostu. :P

• 0
Opublikowano

Ok dziękuje wam

• 0
Opublikowano
2 godziny temu, Kamil911 napisał:

Nie ma powodu do obaw.. wystrzeli :)możliwe że ładunek jest luźny w jednej z rurek nie raz tak miałem i w niczym to nie przeszkadza jeżeli nie słychać po poruszaniu wyrzutnią dźwięku znacząco sypiącego się piasku to nic jej nie grozi, zawsze możesz też się upewnić na 101% rozcinając samo dno wyrzutni (papier lub folia) by podejrzeć jak wygląda sprawa od dołu i wtedy będziesz wiedział na czym stoisz. Jedno jest pewne że rurka nie może być pęknięta więc podejrzewam opcje  z luźnym ładunkiem lub w ostateczności rozkruszoną glinianą zatyczką nie wiadomo tylko w jakim stopniu jest ona rozkruszona.

co ma grozić jeśli słychać sypiący się piasek? Raz miałem w wyrzutni, że pprzy poruszaniu  było słychać jak w grzechotce dla kaszojada i wypaliła normalnie :)

• 0
Opublikowano

od piasku nic totalnie, po prostu chinol jak zakleja kostkę to może robić to na odwal i może zaklejać wraz z piachem, który nie pochodzi wcale od kostki :D