Skocz do zawartości

09.12.2007 - Lublin - Świąteczny Konwój Coca-Coli

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Okazja: Przyjazd świątecznego konwoju Coca-Coli
Czas: 9.XII.2007 rok, godzina 19,30
Miejsce: Lublin, Plac Zamkowy
Opis: Pokaz ten zorganizowała firma SUREX. Przed pokazem podszedłem do jednego z pytaniem o wielkość największego strzelanego ładunku. Zamurowało mnie gdy usłyszałem odpowiedź 7". Efekt dwóch 7" szelek można zobaczyć od minuty 4,26 na filmie. W pokazie zabrakło mi mniejszych wyrzutni oraz sekwencji wachlarzowych. Były same spore szelki. Można było obejrzeć bardzo ładne piwonie, efekt brokatu czy golden willow który utrzymywał się w powietrzu przez bardzo długi okres czasu. Piękne zakończenie. Muzyka nie najlepiej pasowała do fajerwerków, ale tak sobie zażyczył organizator. Czas pokazu mógłby być trochę dłuższy, ale nie było źle - około 4,30 minuty.
Ocena: 8+/10
Film:

Opublikowano

Pokaz nawet niezły. Firma Surex nigdy nie zawodzi.
Podobały mi się złote wierzby dość długo opadające, które były na początku.
Cały czas strzelano szelkami i to nawet dużymi. Brakowało mi w tym pokazie
żywszych kolorów i momentami miałem wrażenie, że przerwy między wybuchami
są zbyt długie i że nic na tym niebie się nie dzieje.
A co do tych szelek 7" to myślałem, że zrobią większe wrażenie.
Finał bardzo porządny z pięknymi złotymi koronami.

Ocena - 7,5/10

Opublikowano

Efekt nawet nawet ale jak poprzednik wspomnial brak tutaj roznych kolorow prawie caly czas byly te same kolory ;) A zakonczenie bylo super :D

Opublikowano

Kolejny przepiękny pokaz. Jednak te pokazy z okazji Przyjazdu świątecznego konwoju Coca-Coli są niesamowite. Ponownie strzelano tylko samymi szelkami. Co do efektów tych szelek to były nawet niezłe, ale nie przebiły pokazu w Warszawie. Brawa dla Firmy SUREX ponownie się postarali :wink:

Co do tych szelek 7" to mi się wydaje, że one poleciały na samym końcu a nie tak jak mówisz były cylindrycznymi szelkami.

Opublikowano

Widziałem trzy 7"moździerze i były właśnie trzy takie efekty więc to był ten efekt o którym mówiłem :wink: Na sam koniec poleciało sześć ładunków.
Co do pokazu to był on sterowany radiowo - imponująco to wyglądało :grin:
I jeszcze zdjęcie przedstawiające moździerze :wink:
( lepiej będzie widać po rozjaśnieniu monitorów - ciemno było kiedy je robiłem :razz: )
http://img404.imageshack.us/img404/1893/dsc01788jk5.jpg

Opublikowano

Pokaz niezbyt mi się zpodobał muza do pokazu jest w sam raz :-)

Opublikowano

Pokaz niezły, Surex standardowo nie zawiódł i zrobił bardzo ładny pokaz.
Jak widać postawiono na szelki, które dawały bardzo ładne efekty - było sporo chryzantem i innych efektów, ale moim zdaniem szelki o kalibrze 7" były po prostu dobre - jako tako nie były one świetne, taka Pagoda 8" według mnie ma znacznie ładniejszy efekt. No i zabrakło mi wyrzutni typowo pokazowych, tworzących na przykład bukiet...

Ocena: 8/10