Skocz do zawartości

[Moloch] Stuff 2021/2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Moloch napisał:

Alcorów nie kupowałem :) 

Wiem, że nie kupowałeś bo co roku te same wstawiasz

Opublikowano
3 minuty temu, k4n4li4 napisał:

Wiem, że nie kupowałeś bo co roku te same wstawiasz

Musiałeś mnie z kimś pomylić bo ja Alcorów nawet na oczy nie widziałem i nigdy w rękach ich nie miałem :P

Opublikowano

Roki? ? ?

Opublikowano (edytowane)

Paczka z BF Pirohit do mnie dotarła ?

Zamawiałem:
Panta PPB49100
Fontanny Funkencracker-Fontänen (dla dzieciaków :) )
Lont szybki

gratisy:
Panta PPB49200 (ze względu, że niebieska nie miała lontu)
Palnik Atomic
FP3 :)

20211127_150430.jpg

20211127_150434.jpg

20211127_150846.jpg

Edytowane przez Moloch
Opublikowano

Przyszła taka mała paczuszka do mnie dziś :)

Czekam na paczkę z Piroart jeszcze i na 95% koniec zbieractwa już z mojej strony w tym roku. :)

20211203_132536.jpg

• Like 1
Opublikowano
31 minut temu, Moloch napisał:

Przyszła taka mała paczuszka do mnie dziś :)

Czekam na paczkę z Piroart jeszcze i na 95% koniec zbieractwa już z mojej strony w tym roku. :)

20211203_132536.jpg

Genesis zrobi robotę :D Fajna ta mała paczuszka :D

Opublikowano

Widzę, że tutaj też wjechały kobitki z tripla :DD Eden to ekstra kostka z crossettami, bardzo lubię ten efekt

Opublikowano
35 minut temu, Jarzębinaxyz napisał:

Genesis zrobi robotę :D Fajna ta mała paczuszka :D

Kusi mnie by odpalić 2 naraz, ale chyba sobie jedną zostawię

4 minuty temu, Mroczny napisał:

Widzę, że tutaj też wjechały kobitki z tripla :DD Eden to ekstra kostka z crossettami, bardzo lubię ten efekt

Kobitki z tripla pójdą razem z 4 brokade sky :) w układzie W będzie sztos :) ogólnie lubię tripla

Opublikowano

Eden idealny do odpalenia z kilku miejsc na raz, tylko trzeba mieć kilka Edenów i system :)
Efekt "crossette" nie występuje zbyt często, a od Jorge ma go jeszcze wyrzutnia Hokus Pokus.

Gratis w postaci zapalniczki-palnika od Atomica na propsie ?

Opublikowano
5 minut temu, mantis napisał:

Eden idealny do odpalenia z kilku miejsc na raz, tylko trzeba mieć kilka Edenów i system :)
Efekt "crossette" nie występuje zbyt często, a od Jorge ma go jeszcze wyrzutnia Hokus Pokus.

Gratis w postaci zapalniczki-palnika od Atomica na propsie ?

Mało miejsca będę miał w tym roku na odpalanie to i niestety nie będzie kilku obok siebie :(
Ale na początek pójdzie kilka cichych, potem piszczków i salutów a potem już właściwy pokaz :)

Gratis z Pirohita to było 5 szt FP3 + wyrzutnia Panta PPB49200 + zapalniczka Atomic. 
Po prostu ta wyrzutnia, którą zamawiałem Panta PPB49100 nie miała lontu to mi chłopaki dorzucili podobną jako gratis :D

Opublikowano (edytowane)

Paczka z PiroArt do mnie dotarła :)

Tropic Comets TB142 x3
Jorge Rapa Nui JW635
Jorge Galeon JW308
Triplex Absynt TXB325
Triplex Sound of Silence TXB550
Gaoo Niemiecki Hammer SL20-03D

20211208_104902.thumb.jpg.299a7acd76a71b9bd5c5aceaa37df989.jpg

Edytowane przez Moloch
  • Like 2
Opublikowano

Ciekawe jak hammer się spisze bo opinnie o nim różne słyszałem 

Opublikowano (edytowane)

Hammer to taki przedsmak przed pokazem i pójdzie razem z pomarańczowym scream :) szukałem po prostu najtańszej 30 mm wyrzutni hukowej jaka się trafi :)

Edytowane przez Moloch
Opublikowano

Miałem kiedyś hammera zakupić ale po filmach i po komentarzach sobie odpuściłem

Absynt fajna wyrzutnia mimo, że tylko 20mm

Opublikowano
2 godziny temu, k4n4li4 napisał:

Miałem kiedyś hammera zakupić ale po filmach i po komentarzach sobie odpuściłem

Absynt fajna wyrzutnia mimo, że tylko 20mm

Na pewno zdam relacje czy warto :)

Opublikowano

Absynt jedna z najlepszych kostek 20 mm w ogóle. Galeon w sam raz dla kogoś kto chce rozpocząć przygodę z efektem crossette-ów. Comets wydaje się być warte uwagi z tego względu, że niewiele jest wyrzutni kometowych w małym kalibrze, rolę kometnic małokalibrowych przejęły rzymskie ognie. Rapa Nui daje dobrą ścianę iskier, zobaczymy jakie wrażenia da na żywo.

Opublikowano (edytowane)

Taki pokaz sobie ułożyłem z wyrzutni w tym roku:

Mam chiński system do odpalania na 12 kanałów po kolei będę odpalał wyrzutnie, nie mam w tym roku dużo miejsca dlatego niestety odpada odpalanie kilku wyrzutni obok siebie. Wyrzutnie będą łączone lontem głównie na początku pokazu reszta pójdzie z systemu.

Kanał 1 Wstęp silenty JW806 Pirania -> lont -> PPB49100 PEACOCK -> lont -> JW2039 Eden -> lont -> JW308 Galeon -> lont -> TXB550 Sound of Silence

Kanał 2 Wstęp komety JW635 Rapa Nui -> lont -> CLE4114 Heavy Metal 

Kanał 3 Gwizd + Huk + Kręcące się efekty TXB325 Absynt -> lont -> JW31 Crazy Whistling Comet razem z IC25-25-1 Wariat x2 (ustawione w V)

Kanał 4 Gwizd + Huk etap 2 SL20-03D Hammer razem z TB166 Scream

Kanał 5 Początek głównego pokazu TXB686 Desperate

Kanał 6 Pokaz TXB099 Pyro Night

Kanał 7 Pokaz CLE4115 Gold Edition 28

Kanał 8 Konkretne walnięcie TXB592 Sky Brocade x4 razem z TXB562 Nirvana x2 (ustawione w W)

Kanał 9 trochę huku SFCM17100B Wzór

Kanał 10 Wisienka na torcie JW419 Genesis (NWP)

Kanał 11 Pierwszy Finał PX-PRO 5

Kanał 12 Drugi Finał wyrzutnia z THUNDERING KING + Colpo w układzie V

I się zastanawiam czy nie wyjmę z pokazu wyrzutni Wzór a zamiast tego na sam koniec wrzucę JW408 Show of Fireworks.

Co myślicie? :)

Edytowane przez Moloch
Opublikowano

Ostatnia paczka z piroart dotarła. Dla mnie zakupy w tym roku się już zakończyły.

No chyba, że gdzieś prywatnie coś się kupi albo w hipermarkecie coś dostanę :)

20211209_094908.jpg

• Like 1
Opublikowano

#TeamSamum

kupuj kupuj bo za rok drożej będzie :D

Opublikowano
16 minut temu, k4n4li4 napisał:

#TeamSamum

Teraz to #TeamJW408 Samum jest passe :D

Opublikowano

Cracling cracling i jesczce więcej craclingu. Team ciągle mao ?

Opublikowano

Rozpiska do pokazu zrobiona, nawet mądrze, że zaczynasz od silentów i stopniujesz do coraz mocniejszych. W pełni wykorzystujesz dostępne 12 kanałów. 

Masz dylemat z końcówką jak to zwykle ma każdy.

Jeśli wyłączasz jedną wyrzutnię z pokazu ze względu na ilość kanałów, to może spróbuj odpalić ręcznie (zapalniczką) połączone silenty, a do każdej kolejnej rzeczy użyjesz systemu. Dzięki temu zwalnia Ci się do użytku jeden dodatkowy kanał.

Opublikowano
5 godzin temu, k4n4li4 napisał:

#TeamSamum

5 godzin temu, Moloch napisał:

Teraz to #TeamJW408 Samum jest passe :D

f9D4oxq.jpg

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, mantis napisał:

Rozpiska do pokazu zrobiona, nawet mądrze, że zaczynasz od silentów i stopniujesz do coraz mocniejszych. W pełni wykorzystujesz dostępne 12 kanałów. 

Masz dylemat z końcówką jak to zwykle ma każdy.

Jeśli wyłączasz jedną wyrzutnię z pokazu ze względu na ilość kanałów, to może spróbuj odpalić ręcznie (zapalniczką) połączone silenty, a do każdej kolejnej rzeczy użyjesz systemu. Dzięki temu zwalnia Ci się do użytku jeden dodatkowy kanał.

4 początkowe kanały już zmontowałem.
1   JW806 Pirania -> lont -> PPB49100 PEACOCK -> lont -> JW2039 Eden -> lont -> JW308 Galeon                      

2  TXB550 Sound of Silence -> lont -> JW635 Rapa Nui

3  CLE4114 Heavy Metal -> lont -> TXB325 Absynt

4  JW31 Crazy Whistling Comet razem z IC25-25-1 Wariat x2
    -> lont ->                        
    SL20-03D Hammer razem z TB166 Scream

No a potem na razie bez zmian, może zamiienię sobie Wzór z JW408 ale jeszcze pomyślę na spokojnie.
Został mi do zmontowania 8 kanał

Opublikowano

Kurcze widzę tu już poukładane pokazy macie a ja nawet nie myślałem nad tym jesczce az tak bardzo. Myślę że dopiero po świętach bede układać jak wszystkie kostki rozłożę. A narazie niestety trzeba pracować i czasu brak