k4n4li4 276 Opublikowano 26 Listopada 2021 1 minutę temu, Moloch napisał: Alcorów nie kupowałem Wiem, że nie kupowałeś bo co roku te same wstawiasz Cytuj
Moloch 148 Autor Opublikowano 26 Listopada 2021 3 minuty temu, k4n4li4 napisał: Wiem, że nie kupowałeś bo co roku te same wstawiasz Musiałeś mnie z kimś pomylić bo ja Alcorów nawet na oczy nie widziałem i nigdy w rękach ich nie miałem Cytuj
Moloch 148 Autor Opublikowano 27 Listopada 2021 (edytowane) Paczka z BF Pirohit do mnie dotarła Zamawiałem: Panta PPB49100 Fontanny Funkencracker-Fontänen (dla dzieciaków ) Lont szybki gratisy: Panta PPB49200 (ze względu, że niebieska nie miała lontu) Palnik Atomic FP3 Edytowane 27 Listopada 2021 przez Moloch Cytuj
Moloch 148 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2021 Przyszła taka mała paczuszka do mnie dziś Czekam na paczkę z Piroart jeszcze i na 95% koniec zbieractwa już z mojej strony w tym roku. 1 Cytuj
Jarzębinaxyz 10 Opublikowano 3 Grudnia 2021 31 minut temu, Moloch napisał: Przyszła taka mała paczuszka do mnie dziś Czekam na paczkę z Piroart jeszcze i na 95% koniec zbieractwa już z mojej strony w tym roku. Genesis zrobi robotę Fajna ta mała paczuszka Cytuj
Mroczny 163 Opublikowano 3 Grudnia 2021 Widzę, że tutaj też wjechały kobitki z tripla :DD Eden to ekstra kostka z crossettami, bardzo lubię ten efekt Cytuj
Moloch 148 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2021 35 minut temu, Jarzębinaxyz napisał: Genesis zrobi robotę Fajna ta mała paczuszka Kusi mnie by odpalić 2 naraz, ale chyba sobie jedną zostawię 4 minuty temu, Mroczny napisał: Widzę, że tutaj też wjechały kobitki z tripla :DD Eden to ekstra kostka z crossettami, bardzo lubię ten efekt Kobitki z tripla pójdą razem z 4 brokade sky w układzie W będzie sztos ogólnie lubię tripla Cytuj
mantis 433 Opublikowano 3 Grudnia 2021 Eden idealny do odpalenia z kilku miejsc na raz, tylko trzeba mieć kilka Edenów i system Efekt "crossette" nie występuje zbyt często, a od Jorge ma go jeszcze wyrzutnia Hokus Pokus. Gratis w postaci zapalniczki-palnika od Atomica na propsie Cytuj
Moloch 148 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2021 5 minut temu, mantis napisał: Eden idealny do odpalenia z kilku miejsc na raz, tylko trzeba mieć kilka Edenów i system Efekt "crossette" nie występuje zbyt często, a od Jorge ma go jeszcze wyrzutnia Hokus Pokus. Gratis w postaci zapalniczki-palnika od Atomica na propsie Mało miejsca będę miał w tym roku na odpalanie to i niestety nie będzie kilku obok siebie Ale na początek pójdzie kilka cichych, potem piszczków i salutów a potem już właściwy pokaz Gratis z Pirohita to było 5 szt FP3 + wyrzutnia Panta PPB49200 + zapalniczka Atomic. Po prostu ta wyrzutnia, którą zamawiałem Panta PPB49100 nie miała lontu to mi chłopaki dorzucili podobną jako gratis Cytuj
Moloch 148 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2021 (edytowane) Paczka z PiroArt do mnie dotarła Tropic Comets TB142 x3 Jorge Rapa Nui JW635 Jorge Galeon JW308 Triplex Absynt TXB325 Triplex Sound of Silence TXB550 Gaoo Niemiecki Hammer SL20-03D Edytowane 8 Grudnia 2021 przez Moloch 2 Cytuj
Sokół piro 34 Opublikowano 8 Grudnia 2021 Ciekawe jak hammer się spisze bo opinnie o nim różne słyszałem Cytuj
Moloch 148 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2021 (edytowane) Hammer to taki przedsmak przed pokazem i pójdzie razem z pomarańczowym scream szukałem po prostu najtańszej 30 mm wyrzutni hukowej jaka się trafi Edytowane 8 Grudnia 2021 przez Moloch Cytuj
k4n4li4 276 Opublikowano 8 Grudnia 2021 Miałem kiedyś hammera zakupić ale po filmach i po komentarzach sobie odpuściłem Absynt fajna wyrzutnia mimo, że tylko 20mm Cytuj
Moloch 148 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2021 2 godziny temu, k4n4li4 napisał: Miałem kiedyś hammera zakupić ale po filmach i po komentarzach sobie odpuściłem Absynt fajna wyrzutnia mimo, że tylko 20mm Na pewno zdam relacje czy warto Cytuj
mantis 433 Opublikowano 8 Grudnia 2021 Absynt jedna z najlepszych kostek 20 mm w ogóle. Galeon w sam raz dla kogoś kto chce rozpocząć przygodę z efektem crossette-ów. Comets wydaje się być warte uwagi z tego względu, że niewiele jest wyrzutni kometowych w małym kalibrze, rolę kometnic małokalibrowych przejęły rzymskie ognie. Rapa Nui daje dobrą ścianę iskier, zobaczymy jakie wrażenia da na żywo. Cytuj
Moloch 148 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2021 (edytowane) Taki pokaz sobie ułożyłem z wyrzutni w tym roku: Mam chiński system do odpalania na 12 kanałów po kolei będę odpalał wyrzutnie, nie mam w tym roku dużo miejsca dlatego niestety odpada odpalanie kilku wyrzutni obok siebie. Wyrzutnie będą łączone lontem głównie na początku pokazu reszta pójdzie z systemu. Kanał 1 Wstęp silenty JW806 Pirania -> lont -> PPB49100 PEACOCK -> lont -> JW2039 Eden -> lont -> JW308 Galeon -> lont -> TXB550 Sound of Silence Kanał 2 Wstęp komety JW635 Rapa Nui -> lont -> CLE4114 Heavy Metal Kanał 3 Gwizd + Huk + Kręcące się efekty TXB325 Absynt -> lont -> JW31 Crazy Whistling Comet razem z IC25-25-1 Wariat x2 (ustawione w V) Kanał 4 Gwizd + Huk etap 2 SL20-03D Hammer razem z TB166 Scream Kanał 5 Początek głównego pokazu TXB686 Desperate Kanał 6 Pokaz TXB099 Pyro Night Kanał 7 Pokaz CLE4115 Gold Edition 28 Kanał 8 Konkretne walnięcie TXB592 Sky Brocade x4 razem z TXB562 Nirvana x2 (ustawione w W) Kanał 9 trochę huku SFCM17100B Wzór Kanał 10 Wisienka na torcie JW419 Genesis (NWP) Kanał 11 Pierwszy Finał PX-PRO 5 Kanał 12 Drugi Finał wyrzutnia z THUNDERING KING + Colpo w układzie V I się zastanawiam czy nie wyjmę z pokazu wyrzutni Wzór a zamiast tego na sam koniec wrzucę JW408 Show of Fireworks. Co myślicie? Edytowane 8 Grudnia 2021 przez Moloch Cytuj
Moloch 148 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2021 Ostatnia paczka z piroart dotarła. Dla mnie zakupy w tym roku się już zakończyły. No chyba, że gdzieś prywatnie coś się kupi albo w hipermarkecie coś dostanę 1 Cytuj
Moloch 148 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2021 16 minut temu, k4n4li4 napisał: #TeamSamum kupuj kupuj bo za rok drożej będzie Teraz to #TeamJW408 Samum jest passe Cytuj
Sokół piro 34 Opublikowano 9 Grudnia 2021 Cracling cracling i jesczce więcej craclingu. Team ciągle mao Cytuj
mantis 433 Opublikowano 9 Grudnia 2021 Rozpiska do pokazu zrobiona, nawet mądrze, że zaczynasz od silentów i stopniujesz do coraz mocniejszych. W pełni wykorzystujesz dostępne 12 kanałów. Masz dylemat z końcówką jak to zwykle ma każdy. Jeśli wyłączasz jedną wyrzutnię z pokazu ze względu na ilość kanałów, to może spróbuj odpalić ręcznie (zapalniczką) połączone silenty, a do każdej kolejnej rzeczy użyjesz systemu. Dzięki temu zwalnia Ci się do użytku jeden dodatkowy kanał. Cytuj
Piro Wiesław Miro 58 Opublikowano 9 Grudnia 2021 5 godzin temu, k4n4li4 napisał: #TeamSamum kupuj kupuj bo za rok drożej będzie 5 godzin temu, Moloch napisał: Teraz to #TeamJW408 Samum jest passe 1 Cytuj
Moloch 148 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2021 3 godziny temu, mantis napisał: Rozpiska do pokazu zrobiona, nawet mądrze, że zaczynasz od silentów i stopniujesz do coraz mocniejszych. W pełni wykorzystujesz dostępne 12 kanałów. Masz dylemat z końcówką jak to zwykle ma każdy. Jeśli wyłączasz jedną wyrzutnię z pokazu ze względu na ilość kanałów, to może spróbuj odpalić ręcznie (zapalniczką) połączone silenty, a do każdej kolejnej rzeczy użyjesz systemu. Dzięki temu zwalnia Ci się do użytku jeden dodatkowy kanał. 4 początkowe kanały już zmontowałem. 1 JW806 Pirania -> lont -> PPB49100 PEACOCK -> lont -> JW2039 Eden -> lont -> JW308 Galeon 2 TXB550 Sound of Silence -> lont -> JW635 Rapa Nui 3 CLE4114 Heavy Metal -> lont -> TXB325 Absynt 4 JW31 Crazy Whistling Comet razem z IC25-25-1 Wariat x2 -> lont -> SL20-03D Hammer razem z TB166 Scream No a potem na razie bez zmian, może zamiienię sobie Wzór z JW408 ale jeszcze pomyślę na spokojnie. Został mi do zmontowania 8 kanał Cytuj
Sokół piro 34 Opublikowano 9 Grudnia 2021 Kurcze widzę tu już poukładane pokazy macie a ja nawet nie myślałem nad tym jesczce az tak bardzo. Myślę że dopiero po świętach bede układać jak wszystkie kostki rozłożę. A narazie niestety trzeba pracować i czasu brak Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi