Kamilegionista 0 Opublikowano 14 Grudnia 2007 Pewnie chodzi mu o to że jest strasznie krucha i kruszy się często, przynajmniej ja mam ten problem :???: Cytuj
Dako 1 Opublikowano 14 Grudnia 2007 Z tą siarką chodzi o to że zwykłe od zapałek nie odpalają picollasków a po paru picolasach się ta orginalna od pudełka niszczy ;p Cytuj
gojat 0 Opublikowano 14 Grudnia 2007 bo i tak nieslychac nawet zależy gdzie wrzucisz hehe-------------------------------------------------------------------------ja odpalam tak:biorę petardę z zapałką i zapałkę troche wysuwam i odpalam od pudełka od zapałek no i sie zapala petarda Cytuj
klopsik92 0 Opublikowano 15 Grudnia 2007 Z tą siarką chodzi o to że zwykłe od zapałek nie odpalają picollasków a po paru picolasach się ta orginalna od pudełka niszczy ;p A ja mam pytanie jak odpalacie Piccolaki ? Ja biorę piccolo i zapałkę i przykładam jedno do drugiego i zapalam za pałkę o draskę i odrazu zapala się piccolak :smile: Cytuj
Bitels 0 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2007 No tak też można Ja strzelam puki się siarka nie skończy potem zapalniczki i zapałki...a myślałem też żeby zapalić znicza i od niego odpalac co o tym myślicie ? Cytuj
Gość Felix Opublikowano 15 Grudnia 2007 No tak też można Ja strzelam puki się siarka nie skończy potem zapalniczki i zapałki...a myślałem też żeby zapalić znicza i od niego odpalac co o tym myślicie ? A nie lepiej zrobić ognisko i od niego odpalać ? :neutral: zapalniczkę sobie kup :roll: Jak odpalamy ale głupie pytanie :???: Normalnie biorę palnik (płomień 50cm ) i odpalam: ZAPALNICZKĄ : Cytuj
Dako 1 Opublikowano 15 Grudnia 2007 Z tą siarką chodzi o to że zwykłe od zapałek nie odpalają picollasków a po paru picolasach się ta orginalna od pudełka niszczy ;p A ja mam pytanie jak odpalacie Piccolaki ? Ja biorę piccolo i zapałkę i przykładam jedno do drugiego i zapalam za pałkę o draskę i odrazu zapala się piccolak :smile: No jak mi się siarka skończy to robie podobnie ;p Cytuj
Tele 0 Opublikowano 15 Grudnia 2007 Ja biore świeczke z osłonką na wiatr . Jest wmiarę poręczna i każda petarda się od niej odpali - ma tylko jedną wade : płomień czsem gaśnie :neutral: Cytuj
Yusha 0 Opublikowano 15 Grudnia 2007 Jak macie problemy z siarką to nie trzeć jej o np. pudełko od zapałek, bo w tedy się kruszy czasem nawet odpada tylko wziąć zapalniczkę i podpalić... Szkoda tylko, bo właśnie często się zdarza że zapalam piccolaka rzucam a to mi gaśnie ... Cytuj
bogi97 0 Opublikowano 15 Grudnia 2007 Ja dzisiaj kupiłem paczkę i włożyłem do worka. Potem wrzuciłem tam gruszki i piccolaki się przygniotyły. I z 60 sztuk zostało 29. :cry: Cytuj
Pawe? pawcio 0 Opublikowano 16 Grudnia 2007 Ja wczoraj kupiłlem w realu 2 paczki picolaków i małe siarki teraz są jakieś i troche nie wypałow no wkońcu kupilem je za 79gr :grin: Cytuj
Szajba_m-ce 0 Opublikowano 16 Grudnia 2007 A ja sobie w tym roku z nich będę robił duże magazynki planuje zrobić z 4-ech paczek 240 ... Będzie fajny efekt ;d Cytuj
Bitels 0 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2007 Ja wczoraj kupiłlem w realu 2 paczki picolaków i małe siarki teraz są jakieś i troche nie wypałow no wkońcu kupilem je za 79gr :grin: W sumie to dość drogo...przeciętna cena to 50 gr Cytuj
bogi97 0 Opublikowano 17 Grudnia 2007 Ja wczoraj kupiłlem w realu 2 paczki picolaków i małe siarki teraz są jakieś i troche nie wypałow no wkońcu kupilem je za 79gr :grin: W sumie to dość drogo...przeciętna cena to 50 gr Ja w sklepie dałem za paczkę piccolo 1.20 i jeszcze mi się przygniotły Cytuj
Yusha 0 Opublikowano 17 Grudnia 2007 Ja wczoraj kupiłlem w realu 2 paczki picolaków i małe siarki teraz są jakieś i troche nie wypałow no wkońcu kupilem je za 79gr :grin: W sumie to dość drogo...przeciętna cena to 50 gr Ja w sklepie dałem za paczkę piccolo 1.20 i jeszcze mi się przygniotły hehe... trzeba uważać ja raz od kolegi dostałam całe 5 paczki piccolo które najpierw wrzucił do worka... dał mi ja schowałam je do wewnętrznej kieszeni w kurtce... po 1 mies. przypomniało mi się, że ja je mam... :shock: wyciągnęłam zaczęłam zapalać: 1 niewypał, 2 niewypał, 3 niewypał ... 15 niewypał... przyszedł mój kuzyn pomagał mi je odpalać okazało się, że wszystkie się tak zgniotły i wszystkie było do kosza... :cry: Cytuj
Gość LEWY PIRO Opublikowano 21 Grudnia 2007 dzisiaj z kolegami kupilismy ich 5 opakowan i zrobilismy 3 serie karabinkowe....ale byla zadyma Cytuj
Gość LEWY PIRO Opublikowano 21 Grudnia 2007 dzisiaj z kolegami kupilismy ich 5 opakowan i zrobilismy 3 serie karabinkowe....ale byla zadyma oczywiscie 1 seria zawierala 70 szt troche potem petard zostalo wiec zrobilismy z nich wyrzutnie Cytuj
Bitels 0 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2007 Ciężko z tego zrobić karabin...bo większość odskakuje albo się nie odpala dobrze Cytuj
Yusha 0 Opublikowano 25 Grudnia 2007 Ja wogólę nie wiem, co o nich powiedzieć kupiłam 3 pudełka i odpalaliśmy je z Fearem karabinki itp. nie trafiła się żadna petarda która by nie wybuchła... :smile: kupił mój kolega i 5/60 szt wypaliła reszta to były same niewypały... :???: Cytuj
Mati88 1 Opublikowano 25 Grudnia 2007 Ciężko z tego zrobić karabin...bo większość odskakuje albo się nie odpala dobrze Trzeba pomyśleć.Robisz z nimi koło i gdy sie wszytkie zapalą porpostu je kopiesz, żeby odskoczyły Prosta metoda, ale sprawdza się Cytuj
Neodo 10 Opublikowano 25 Grudnia 2007 One są właśnie dobre na karabinki...trza mieć tylko szybki lont i można tak 40 petard połączyć :> bo one mają opuźnienie i wtedy przynajmniej wszystkie sie zapalą zanim zaczną odlatywać ;] Cytuj
gojat 0 Opublikowano 29 Grudnia 2007 tam jest chyba 60 szt a nie 50 (ale nie wiem nie liczyłem) wiem że bardzo długo czekałem na wybuch hehe rzeczywiście bezpieczne Cytuj
Holigans-LoL 0 Opublikowano 29 Grudnia 2007 W Realu widziałem te petardy sa po 79 gr opłaca sie ja sobie kupie 2 paczki :lol: tam jest 60 sztuk Cytuj
adam 0 Opublikowano 30 Grudnia 2007 umnie na barzarku sa po 30 gr kupilem 10 paczek sobie a wogóle to bardzo tanio na tym stoisku jest np.piratki 12 szt 1zł circioblitza za 89gr ahtungi male za 1 zł Cytuj
firawerkoman 7 Opublikowano 30 Grudnia 2007 Co wy tak mało macie tych pikolaków ja se kopiłem 10 paczek za 5zl, na dole zamieszczam zdjęcia jest ich 9 bo już jedno zużyłem. :mrgreen: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi