Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pewnie chodzi mu o to że jest strasznie krucha i kruszy się często, przynajmniej ja mam ten problem :???:

• Odpowiedzi 117
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Z tą siarką chodzi o to że zwykłe od zapałek nie odpalają picollasków a po paru picolasach się ta orginalna od pudełka niszczy ;p

Opublikowano
bo i tak nieslychac nawet

zależy gdzie wrzucisz hehe

-------------------------------------------------------------------------
ja odpalam tak:
biorę petardę z zapałką i zapałkę troche wysuwam i odpalam od pudełka od zapałek no i sie zapala petarda
Opublikowano
Z tą siarką chodzi o to że zwykłe od zapałek nie odpalają picollasków a po paru picolasach się ta orginalna od pudełka niszczy ;p

A ja mam pytanie jak odpalacie Piccolaki ? Ja biorę piccolo i zapałkę i przykładam jedno do drugiego i zapalam za pałkę o draskę i odrazu zapala się piccolak :smile:
Opublikowano

No tak też można :D Ja strzelam puki się siarka nie skończy potem zapalniczki i zapałki...a myślałem też żeby zapalić znicza i od niego odpalac :D co o tym myślicie ?

Gość Felix
Opublikowano
No tak też można :D Ja strzelam puki się siarka nie skończy potem zapalniczki i zapałki...a myślałem też żeby zapalić znicza i od niego odpalac :D co o tym myślicie ?

A nie lepiej zrobić ognisko i od niego odpalać ? :neutral:
zapalniczkę sobie kup :roll:
Jak odpalamy ale głupie pytanie :???:
Normalnie biorę palnik (płomień 50cm ) i odpalam

:!: ZAPALNICZKĄ :!:
Opublikowano

A ja mam pytanie jak odpalacie Piccolaki ? Ja biorę piccolo i zapałkę i przykładam jedno do drugiego i zapalam za pałkę o draskę i odrazu zapala się piccolak :smile:

No jak mi się siarka skończy to robie podobnie ;p
Opublikowano

Ja biore świeczke z osłonką na wiatr . Jest wmiarę poręczna i każda petarda się od niej odpali :wink:

- ma tylko jedną wade : płomień czsem gaśnie :neutral:

Opublikowano

Jak macie problemy z siarką to nie trzeć jej o np. pudełko od zapałek, bo w tedy się kruszy czasem nawet odpada tylko wziąć zapalniczkę i podpalić... :wink: Szkoda tylko, bo właśnie często się zdarza że zapalam piccolaka rzucam a to mi gaśnie ... :sad:

Opublikowano

Ja dzisiaj kupiłem paczkę i włożyłem do worka. Potem wrzuciłem tam gruszki i piccolaki się przygniotyły. I z 60 sztuk zostało 29. :cry:

Opublikowano

Ja wczoraj kupiłlem w realu 2 paczki picolaków i małe siarki teraz są jakieś i troche nie wypałow no wkońcu kupilem je za 79gr :) :grin:

Opublikowano

A ja sobie w tym roku z nich będę robił duże magazynki planuje zrobić z 4-ech paczek :D 240 ... Będzie fajny efekt ;d

Opublikowano
Ja wczoraj kupiłlem w realu 2 paczki picolaków i małe siarki teraz są jakieś i troche nie wypałow no wkońcu kupilem je za 79gr :) :grin:

W sumie to dość drogo...przeciętna cena to 50 gr
Opublikowano

Ja w sklepie dałem za paczkę piccolo 1.20 i jeszcze mi się przygniotły :wink:
Opublikowano

Ja w sklepie dałem za paczkę piccolo 1.20 i jeszcze mi się przygniotły :wink:

hehe... trzeba uważać ja raz od kolegi dostałam całe 5 paczki piccolo które najpierw wrzucił do worka... dał mi ja schowałam je do wewnętrznej kieszeni w kurtce... po 1 mies. przypomniało mi się, że ja je mam... :shock: wyciągnęłam zaczęłam zapalać: 1 niewypał, 2 niewypał, 3 niewypał ... 15 niewypał... przyszedł mój kuzyn pomagał mi je odpalać okazało się, że wszystkie się tak zgniotły i wszystkie było do kosza... :cry:
Gość LEWY PIRO
Opublikowano

dzisiaj z kolegami kupilismy ich 5 opakowan i zrobilismy 3 serie karabinkowe....
ale byla zadyma

Gość LEWY PIRO
Opublikowano
dzisiaj z kolegami kupilismy ich 5 opakowan i zrobilismy 3 serie karabinkowe....
ale byla zadyma
oczywiscie 1 seria zawierala 70 szt troche potem petard zostalo wiec zrobilismy z nich wyrzutnie
Opublikowano

Ciężko z tego zrobić karabin...bo większość odskakuje albo się nie odpala dobrze :wink:

Opublikowano

Ja wogólę nie wiem, co o nich powiedzieć kupiłam 3 pudełka i odpalaliśmy je z Fearem karabinki itp. nie trafiła się żadna petarda która by nie wybuchła... :smile: kupił mój kolega i 5/60 szt wypaliła reszta to były same niewypały... :???:

Opublikowano
Ciężko z tego zrobić karabin...bo większość odskakuje albo się nie odpala dobrze :wink:

Trzeba pomyśleć.Robisz z nimi koło i gdy sie wszytkie zapalą porpostu je kopiesz, żeby odskoczyły :cool: Prosta metoda, ale sprawdza się
Opublikowano

One są właśnie dobre na karabinki...trza mieć tylko szybki lont i można tak 40 petard połączyć :> bo one mają opuźnienie i wtedy przynajmniej wszystkie sie zapalą zanim zaczną odlatywać ;]

Opublikowano

tam jest chyba 60 szt a nie 50 (ale nie wiem nie liczyłem) wiem że bardzo długo czekałem na wybuch hehe rzeczywiście bezpieczne

Opublikowano

W Realu widziałem te petardy sa po 79 gr opłaca sie ja sobie kupie 2 paczki :lol: tam jest 60 sztuk

Opublikowano

umnie na barzarku sa po 30 gr kupilem 10 paczek sobie a wogóle to bardzo tanio na tym stoisku jest np.piratki 12 szt 1zł circioblitza za 89gr ahtungi male za 1 zł

Opublikowano

Co wy tak mało macie tych pikolaków ja se kopiłem 10 paczek za 5zl, na dole zamieszczam zdjęcia jest ich 9 bo już jedno zużyłem. :mrgreen: