Tele 0 Opublikowano 30 Grudnia 2007 Jak macie problemy z siarką to nie trzeć jej o np. pudełko od zapałek, bo w tedy się kruszy czasem nawet odpada tylko wziąć zapalniczkę i podpalić... Szkoda tylko, bo właśnie często się zdarza że zapalam piccolaka rzucam a to mi gaśnie ... A z jakiej firmy ? JORGE ? Kup z hesti w kauflandzie np. daj na kaloryfer na noc i masz fajną zabawę .... Pikollo to już klasyka....Tak można kombinowac ja polecam tak z 5 naraz odpalić i do pyszki aluminowej huk ok 25 % większy . Są małe i można się n imi bawić nadają się na wypędzanie kretów . Ja czsem robie bazzoke z tegoi pustego rzymiaka . P.S Jak na 60 petard za ! zł to niwypałów troce może być mi to się zdaż a tak od 1 - 10 szt. Cytuj
qba 0 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Te petardy strzelał chyba każdy ). Kiedyś była z tym zabawa, podłożona piccolo pod kapsel powodowała ładny lot w góre . Cytuj
Achtung111 0 Opublikowano 12 Stycznia 2008 a ja mam filmik :mrgreen: Wybuchu picollo i niewypalu ktory za szybko wybuchl (1m ode mnie) az mi w uszach swiszczalo niewypal - to mial byc spawacz wybuch Cytuj
kisiel1010 0 Opublikowano 9 Kwietnia 2008 na sylwka zrobiłem z nimi fajną serię wywierciłem w lodzie (dzięki niemu wybuch lepiej się roznosi) otworki i powsadzałem kolejno do nich tak z 60 petard :twisted: czyli calą paczkę i dało całkiem dobry efekt Cytuj
Kamilegionista 0 Opublikowano 25 Maja 2008 http://www.wgrane.pl/film/3ba924a627b8a64e258a83d3513063e8Filmy tych petard Cytuj
Gość Felix Opublikowano 7 Listopada 2008 Szuper :razz: Piccolaki są obowiązkowe :> Co do karabinków to http://pl.youtube.com/watch?v=egWDrOEi32g http://pl.youtube.com/watch?v=mvTEy1HNmdU :grin: Cytuj
Blessed 0 Opublikowano 22 Listopada 2008 Tak. Piccolo obowiązkowe. Fajnie jest wyjść i postrzelać tak dla zabawy... robić karabinki itd. Jak na swoją wielkość huk jest mocny i warto wydać na nie 1.50 zł Moja ocena 10/10 :razz: Cytuj
kasownik121@interia.pl 0 Opublikowano 23 Listopada 2008 One są właśnie dobre na karabinki...trza mieć tylko szybki lont i można tak 40 petard połączyć :> bo one mają opuźnienie i wtedy przynajmniej wszystkie sie zapalą zanim zaczną odlatywać ;] Wcale Nie :mrgreen: :mrgreen: Można Je Poustawiać w Dwóch rzędach siarkami do siebie odpalić pierwszą i wszystkie zanim odlecą wybuchną xD :lol::lol: Cytuj
Danio 0 Opublikowano 24 Listopada 2008 Jak dla mnie chyba najlepsze petardy i co roku je kupuję dużo zabawy za małą cenę i wiekszość z nas z nimi zaczynała. Cytuj
Loco 0 Opublikowano 7 Grudnia 2008 Ja tam wolę z lontem, takie to kiedyś do nich musiałem zapałkę wkładać :grin: Cytuj
maciek1220 0 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Kupiłem dzis te peterady odpaliłem z 20 i 4 w ręce mi wybuchło po sekundzie, ale to chyba na jakies podróby trafiłem bo nawet draski przy opakowaniu nie miała Cytuj
maxior 0 Opublikowano 20 Grudnia 2008 No to jesteś mądry skoro odpalasz petardy bez siarki i dziwisz się,że po sekundzie ci w łapie wybuchło;/ Cytuj
Kamilegionista 0 Opublikowano 20 Grudnia 2008 No właśnie, to co ty od razu ten proch chciałeś zapalić czy jak? Kolego jak nie ma siarki to wyrzucaj petardy, z resztą w opakowaniu masz ich dużo więc nie żałuj zaledwie czterech Żadne podróby tylko siarka w tak małych petardach bardzo łatwo się krótszy, szczególnie jak sie chce zapalić te petardy pocierając o draskę, czego nie polecam. Cytuj
lukiz123 0 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Te małe piccolaki są podstawą mojego stuffu : W sam raz na zabawę przed sylwkiem Cytuj
Majestic 0 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Chyba u mnie K0201 są podstawą w stuffie tylko że dzisiaj kupiłem narazie 2 paczki bo były po 1,30 trochę drogo jak na takie "pierdziawki" ale co tam ;D Cytuj
Cocaine 0 Opublikowano 21 Grudnia 2008 Nie ma to jak zabawa tymi k201 )Przed sylwkiem to sie mozna tym nastrzelac i radocha jest Cytuj
elektron 0 Opublikowano 21 Grudnia 2008 hehe może nie będe orginalny, ja te petardy kupuje co roku i to po 10 paczek, są znakomite pod względem cena-ilość, nie ma trafniejszego wyboru do przedsylwestrowej zabawy. Cytuj
maciek1220 0 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Chociło mi o to ze przy opakowaniu nie ma draski,sorry mój błąd. [ Dodano: 2008-12-22, 10:48 ]I ze szybko wybuchają a te które były bez draski wyrzuciłem Cytuj
krychaj5 0 Opublikowano 26 Grudnia 2008 Co do picolo to są spoko A ceny to różne bywają na odpustach sprzedają za 3 zł. ( straszne naciąganie ale picolo to dla mnie podstawa )przed sylwestrem to róznie jutro ide kupować to w Intermarche są po 0.69 gr. a w Kaufie za 1.49 Rok temu na sylwestra z 5 kumplami robiliśmy " karabinek masowy " a to jest tak:Każdy bierze po 15 picolaków do reki i je wyrównuje (lont do góry)Potem jedna osoba podpala sobie kilka przykłada do lontu petard kolegi i tak każdy sobie (trzeba to robić szybko) i jak kilka sie nie zapali to nie szkodzi bo i tak na 75 petard ok. 65 zawsze wybucha cały karabinek trwa około 10 sek, i fajny efekt jest A co do tego jak odpalam petardy to też od draski póki sie nie skończy a potem przeważnie zapałki bo od zapalniczki tej z kółkiem boli palec po kilku paczkach ;pPozdro dla wszystkich i życze udanego sylwestra :grin: Cytuj
DanieleK1993 0 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Te petardki już odpaliłem z dwa dni temu Muszę przyznać że są fajne jak na swoją wielkość :razz: Cytuj
macieek95 1 Opublikowano 2 Stycznia 2009 Co roku je kupuje. Naprawde fajne. Trzeba je mieć. Można skleić je np. taśmą i do nich jeszcze przykleić lont (najlepiej szybkopalny) no i mamy karabinek!. Cytuj
benny10 0 Opublikowano 3 Stycznia 2009 Podstawa w stuffie , najlepsze do karabinkow , zlaczam je zawsze z ko202 i spining thunderami , efekt powalajacy Cytuj
krychaj5 0 Opublikowano 3 Stycznia 2009 Ja kupiłem na sylwestra 11 paczek i troche postrzelałem...Kupowałem 1zł. -> paczkaW przyszłym roku jak będą po zecie to kupie z 50 paczek wystrzelam z 40 i reszte schowam w szafce by mieć je na nude...Fajnie je bedzie mieć pod ręką...Mozna sie troche pobawic Koledze jebło w łapach 2 razy xDPo pierwszym razie bolał jeden palec jak chwycił w środku a za drugim razem chwycił jak zapałke bo odpalał mi i kumplowi i stoimy w kółku a tu nagle JEBi tylko mi sie taki błysk zapamiętał xDDZwijał sie troche bolała go cała ręka i nie czuł jej... z czasem ( po 40 min. ) odzyskał czucie i spuchły mu palce...trzeba troche z nimi uważać... :shock: Cytuj
rafciux 0 Opublikowano 5 Stycznia 2009 Ja ich kupuje około 5sztuk na zabawe przed sylwkiem i gdzieś z 5sztk robie z 3 karabinki. Cytuj
domino250 0 Opublikowano 5 Stycznia 2009 Ja też kupuje ale trochę miej paczek 3sztuki tylko do zabawy przed Sylwkiem :mrgreen: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi