Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak macie problemy z siarką to nie trzeć jej o np. pudełko od zapałek, bo w tedy się kruszy czasem nawet odpada tylko wziąć zapalniczkę i podpalić... :wink: Szkoda tylko, bo właśnie często się zdarza że zapalam piccolaka rzucam a to mi gaśnie ... :sad:

A z jakiej firmy ? JORGE ? Kup z hesti w kauflandzie np. daj na kaloryfer na noc i masz fajną zabawę .... Pikollo to już klasyka....

Tak można kombinowac ja polecam tak z 5 naraz odpalić i do pyszki aluminowej huk ok 25 % większy . Są małe i można się n imi bawić nadają się na wypędzanie kretów . Ja czsem robie bazzoke z tegoi pustego rzymiaka .

P.S Jak na 60 petard za ! zł to niwypałów troce może być mi to się zdaż a tak od 1 - 10 szt.
  • 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 117
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Te petardy strzelał chyba każdy ;)). Kiedyś była z tym zabawa, podłożona piccolo pod kapsel powodowała ładny lot w góre ;).

Opublikowano

a ja mam filmik :mrgreen: Wybuchu picollo i niewypalu ktory za szybko wybuchl (1m ode mnie) az mi w uszach swiszczalo ;)niewypal - to mial byc spawacz :wink:
wybuch

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

na sylwka zrobiłem z nimi fajną serię wywierciłem w lodzie (dzięki niemu wybuch lepiej się roznosi) otworki i powsadzałem kolejno do nich tak z 60 petard :twisted: czyli calą paczkę i dało całkiem dobry efekt

• 1 miesiąc temu...
  • 5 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tak. Piccolo obowiązkowe. Fajnie jest wyjść i postrzelać tak dla zabawy... robić karabinki itd. Jak na swoją wielkość huk jest mocny :D i warto wydać na nie 1.50 zł Moja ocena 10/10 :razz:

Opublikowano
One są właśnie dobre na karabinki...trza mieć tylko szybki lont i można tak 40 petard połączyć :> bo one mają opuźnienie i wtedy przynajmniej wszystkie sie zapalą zanim zaczną odlatywać ;]

Wcale Nie :mrgreen: :mrgreen:
Można Je Poustawiać w Dwóch rzędach siarkami do siebie odpalić pierwszą i wszystkie zanim odlecą wybuchną xD :lol::lol:
Opublikowano

Jak dla mnie chyba najlepsze petardy i co roku je kupuję dużo zabawy za małą cenę i wiekszość z nas z nimi zaczynała. :cool:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja tam wolę z lontem, takie to kiedyś do nich musiałem zapałkę wkładać :grin:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kupiłem dzis te peterady odpaliłem z 20 i 4 w ręce mi wybuchło po sekundzie, ale to chyba na jakies podróby trafiłem bo nawet draski przy opakowaniu nie miała

Opublikowano

No to jesteś mądry skoro odpalasz petardy bez siarki i dziwisz się,że po sekundzie ci w łapie wybuchło;/

Opublikowano

No właśnie, to co ty od razu ten proch chciałeś zapalić czy jak? Kolego jak nie ma siarki to wyrzucaj petardy, z resztą w opakowaniu masz ich dużo więc nie żałuj zaledwie czterech :P
Żadne podróby tylko siarka w tak małych petardach bardzo łatwo się krótszy, szczególnie jak sie chce zapalić te petardy pocierając o draskę, czego nie polecam.

Opublikowano

Te małe piccolaki są podstawą mojego stuffu :!: W sam raz na zabawę przed sylwkiem :wink:

Opublikowano

Chyba u mnie K0201 są podstawą w stuffie tylko że dzisiaj kupiłem narazie 2 paczki bo były po 1,30 trochę drogo jak na takie "pierdziawki" ale co tam ;D my.php?image=k0201mp7.jpg

Opublikowano

Nie ma to jak zabawa tymi k201 :()
Przed sylwkiem to sie mozna tym nastrzelac i radocha jest :D

Opublikowano

hehe może nie będe orginalny, ja te petardy kupuje co roku i to po 10 paczek, są znakomite pod względem cena-ilość, nie ma trafniejszego wyboru do przedsylwestrowej zabawy.

Opublikowano

Chociło mi o to ze przy opakowaniu nie ma draski,sorry mój błąd.

[ Dodano: 2008-12-22, 10:48 ]
I ze szybko wybuchają a te które były bez draski wyrzuciłem

Opublikowano

Co do picolo to są spoko :D
A ceny to różne bywają :/
na odpustach sprzedają za 3 zł. ( straszne naciąganie ale picolo to dla mnie podstawa )
przed sylwestrem to róznie jutro ide kupować to w Intermarche są po 0.69 gr. a w Kaufie za 1.49 :/

Rok temu na sylwestra z 5 kumplami robiliśmy " karabinek masowy " a to jest tak:

Każdy bierze po 15 picolaków do reki i je wyrównuje (lont do góry)
Potem jedna osoba podpala sobie kilka przykłada do lontu petard kolegi i tak każdy sobie (trzeba to robić szybko) i jak kilka sie nie zapali to nie szkodzi bo i tak na 75 petard ok. 65 zawsze wybucha :D cały karabinek trwa około 10 sek, i fajny efekt jest :D

A co do tego jak odpalam petardy to też od draski póki sie nie skończy a potem przeważnie zapałki bo od zapalniczki tej z kółkiem boli palec po kilku paczkach ;p

Pozdro dla wszystkich i życze udanego sylwestra :grin:

Opublikowano

Te petardki już odpaliłem z dwa dni temu
Muszę przyznać że są fajne jak na swoją wielkość :razz:

Opublikowano

Co roku je kupuje. Naprawde fajne. Trzeba je mieć. Można skleić je np. taśmą i do nich jeszcze przykleić lont (najlepiej szybkopalny) no i mamy karabinek!. ;)

Opublikowano

Podstawa w stuffie :) , najlepsze do karabinkow , zlaczam je zawsze z ko202 i spining thunderami , efekt powalajacy

Opublikowano

Ja kupiłem na sylwestra 11 paczek i troche postrzelałem...
Kupowałem 1zł. -> paczka

W przyszłym roku jak będą po zecie to kupie z 50 paczek wystrzelam z 40 i reszte schowam w szafce by mieć je na nude...
Fajnie je bedzie mieć pod ręką...
Mozna sie troche pobawic :D

Koledze jebło w łapach 2 razy xD

Po pierwszym razie bolał jeden palec jak chwycił w środku a za drugim razem chwycił jak zapałke bo odpalał mi i kumplowi i stoimy w kółku a tu nagle JEB
i tylko mi sie taki błysk zapamiętał xDD
Zwijał sie troche bolała go cała ręka i nie czuł jej... z czasem ( po 40 min. ) odzyskał czucie i spuchły mu palce...

trzeba troche z nimi uważać... :shock:

Opublikowano

Ja ich kupuje około 5sztuk na zabawe przed sylwkiem i gdzieś z 5sztk robie z 3 karabinki.

Opublikowano

Ja też kupuje ale trochę miej paczek 3sztuki tylko do zabawy przed Sylwkiem :mrgreen: