Skocz do zawartości

[Moloch] Stuff 2022/2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nowy rok nowe zakupy :)

Dziś dotarła moja pierwsza noworoczna paczka z pirotechniką zakupy z alepetarda.pl, cena jak na ówczesne czasy w miarę fajna:

Wyrzutnie:
Gaoo CEL100-07 Celebration 7 (100 strzałów 20mm) 1 szt.
Triplex TXB764 X-Effects (48 strzałów 30mm) 1 szt.

Pirobajery:
Triplex TXF441 Stroboskop biały 90 sek 3 szt.

Gratisy:
Jorge JFS-1 Smoke Fountain Colour WHITE 1 szt.
Piromax PXG205 Firecrackers M40 1 szt.

20220112_102054.jpg20220112_102446.jpg

20220112_102441.jpg

Edytowane przez Moloch
  • Like 1
  • Moloch zmienił(a) tytuł na [Moloch] Stuff 2022/2023
Opublikowano

Pięknie Panie Moloch zaczynasz z przytupem mysle ze co jakiś czas będzie kolejna aktualizacja stuffu ^^ 

Opublikowano

TXB764 świetna wyrzutnia ,sam się łamałem czy jej nie zamówić :) 

Opublikowano

Wyrzutnia TXB764 X-Effects spodobała mi się na nagraniu. Nawer trochę osób z forum ją miało. Mało co ma takie zróżnicowane układy efektów przy tej ilości strzałów: przechodząc z "I" do "W", co jest dużym plusem i wizualnie atrakcyjnym urozmaiceniem.

Opublikowano

Druga paczka dotarła :)
zakupy prywatnie klasyków od kolegi z forum :)

Wyrzutnie:
Dextrin PB211 ACAB Titanium Salute (16 strzałów 20mm) 2 szt.
Dextrin DB31 El Titanio (25 strzałów 20mm) 2 szt.
Dextrin DB32 El Titanio (50 strzałów 20mm) 2 szt.
Dextrin DB22 Shark Cake 1 (49 strzałów 20mm) 1 szt.
Piromax PXB2113 Titanium Salute (25 strzałów 20mm) 2 szt.

20220112_200822.jpg

20220112_201150.jpg

• Like 1
Opublikowano

Ależ będzie tytanowo u ciebie El Titanio sztosiwo kosteczki bardzo głośne ^^ udało Ci się rarytaski dorwac 

Opublikowano

Z grubej rury sporo tytanowych kostek, mógłbym stwierdzić nawet że chyba jesteś ich miłośnikiem :D seria X z Triplexa robi robote piękna jest ta TXB764 :) Celebration 7 jedna niewiadoma ciekawe jak wypadnie. Początek świetny, oby tak dalej. :P

Opublikowano
1 godzinę temu, endriu123457 napisał:

Ależ będzie tytanowo u ciebie El Titanio sztosiwo kosteczki bardzo głośne ^^ udało Ci się rarytaski dorwac 

15 minut temu, Kamil911 napisał:

Z grubej rury sporo tytanowych kostek, mógłbym stwierdzić nawet że chyba jesteś ich miłośnikiem :D seria X z Triplexa robi robote piękna jest ta TXB764 :) Celebration 7 jedna niewiadoma ciekawe jak wypadnie. Początek świetny, oby tak dalej. :P

To nie jest tak, ze uwielbiam Titanium Salute, ale uważam, że pokaz bez Titanium Salute odbyć się nie może, przy dzisiejszych cenach piro oraz przyszłych, to wolałem się wyposażyć w kilka dobrych zabytkowych rarytasów :) Kolega z forum chyba ma jeszcze kilka dostępnych tych kosteczek :)

Celebration 7 to taki zakup na początek pokazu, po tym sylwestrze zauważyłem, że ludziom bardzo się podobają wyrzutnie ciche i planuje cichych efektów więcej w tym roku wrzucić do pokazu, oczywiście w połączeniu z hukiem :D

Opublikowano

Się hukowo zrobiło ? El Titanio 50 bardzo mi się spodobała dużo większa dynamika strzelania niż 25 choć wiadomo że wyrzutnia wyrzutni nie równa. Rekina niestety nigdy nie miałem i nie zapowiada się że kiedykolwiek się to zmieni, ale EL 50 to bym przytulił ?

Opublikowano

Eleganckie wyrzutnie 

Nie za wcześnie?? ?

Opublikowano
2 godziny temu, k4n4li4 napisał:

Eleganckie wyrzutnie 

Nie za wcześnie?? ?

Mam gdzie trzymać, a cenowo dobrze wychodziły :)

Opublikowano
3 godziny temu, Moloch napisał:

Mam gdzie trzymać, a cenowo dobrze wychodziły :)

No ja w tym roku się opóźniam ale to nie moja wina tylko sklepów :P

Opublikowano
32 minuty temu, k4n4li4 napisał:

No ja w tym roku się opóźniam ale to nie moja wina tylko sklepów :P

Straszna lipa jest w sklepach dlatego tak mało zamówień, myślę jeszcze nad LemFire bo kilka tam mają ciekawych rzeczy, a tak to dalej czekam na lepsze promki :)

Opublikowano
W dniu 12.01.2022 o 20:54, Moloch napisał:

Druga paczka dotarła :)
zakupy prywatnie klasyków od kolegi z forum :)

Wyrzutnie:
Dextrin PB211 ACAB Titanium Salute (16 strzałów 20mm) 2 szt.
Dextrin DB31 El Titanio (25 strzałów 20mm) 2 szt.
Dextrin DB32 El Titanio (50 strzałów 20mm) 2 szt.
Dextrin DB22 Shark Cake 1 (49 strzałów 20mm) 1 szt.
Piromax PXB2113 Titanium Salute (25 strzałów 20mm) 2 szt.

20220112_200822.jpg

20220112_201150.jpg

Tyle dobroci na jednym zdjęciu oj bedzie głośno ??

Opublikowano

Mnie to zdjęcie też zainspirowało do kostek hukowych. Te elTitanio są po prostu ładne, a i potrafią narobić trochę zamieszania. Szkoda tylko że shark cake 1 nie mogę nigdzie znaleźć.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dziś zawitała u mnie kolejna paczka (nawet 2 :))
zakupy prywatnie od kolegi z forum w fajnych cenach :)

Wyrzutnie:
Triplex TXB084 Equalizer (37 strzałów 30mm) 1 szt.
Triplex TXB436 Cyklop (36 strzałów 30mm) 1 szt.

Jorge JW407 The Legend (49 strzałów 30mm) 1 szt.
Jorge JW4001 Show of Fireworks (49 strzałów 30mm) 1 szt.

Takie dobre klasyki moim zdaniem :)

20220127_190334.jpg

20220127_190336.jpg

20220127_190840.jpg

• Like 2
Opublikowano

Zazdroszczę salutówek, bo polowałem kiedyś na nie w 2020 roku dla zrobienia sylwka tematycznego. Mały El Titanio różni się od dużego nie tylko ilością strzałów, ale też efektem. Shark 1 oprócz saluty sprzedaje również kolorowy bukiecik - minę.

Equalizer swego czasu bardzo popularna kostka u nas i z czasem wyprzedziła niegdysiejszego hita Songa od tego samego importera. Oby dalej "Wyrównywacz" trzymał wyrównany poziom.

Opublikowano

Specjalnie dla Ciebie sprawdziłem to jest Equalizer z 2021 produkcji, więc świeżynka :)

• Like 1
Opublikowano

Widze the legend... miałem na ostatniego sylwka i w sumie d*py nie urywa ale tanio zapłaciłem więc nie narzekam :P

equalizer podobno dobrze wali mimo małej ilości necu ale nie miałem więc wierzę na słowo tym co pisali :)

Opublikowano

Nom planowałem zrobić nieco inne zamówienie, ale nie zdążyłem i dobre wyrzutnie rozeszły się jak świeże bułeczki.

Mimo wszystko oferta była opłacalna :)

Opublikowano

Kolejna aktualizacja i już widze że jest pięknie :)same ładne duże konkrety to mnie sie podoba.. The Legend oraz Equalizer miałem i bardzo byłem zadowolony szczególnie z Wyrównywacza który jest mega kolorowy :) więc myślę że z obu kostek wymienionych wyżej będziesz zadowolony Cyklop i JW4001 są mi kostkami obcymi nigdy ich nie miałem ale wyglądają interesująco szczególnie Cyklop który strzela w układzie kątowym oraz w kalibrze 30mm zrobi napewno robote na niebie.. No powiem panie kolego że solidny stuff budujesz oby tak dalej. ?

Opublikowano

Witam 

Żadnej z powyższych i ostatnio dodanych kostek nie widziałem na żywo w akcji, ale sądząc po komentarzach powyżej-wiesz co dobre. 

Cóż, pozostaje życzyć Ci niskich cen na upatrzone kostki. 

Pozdrawiam 

Opublikowano

Staram się wybierać co tanie i dobre? 30 mm raczej nie zawiedzie. Kolejna, ale tym razem specyficzna paczka już do mnie zmierza?

Opublikowano (edytowane)

Proszę Państwa
Dziś przyjechał kurier z paką z INS, zakupy robione przy -35% na wyprzedaży

Wyrzutnie:
Piromax PXB3932 Velpus (49 strzałów 30 mm) 1 szt.
Jorge JW2039 Eden (36 strzałów 20 mm) 2 szt.
Jorge JW802 Angel (50 strzałów 30 mm) 1 szt. 
Jorge JW809 Hurricane (100 strzałów 20 mm) 1 szt.

Myślę, że dokonałem ciekawego wyboru, efekt wyrzutni Velpus strasznie mi się spodobał na filmiku jednego Pana z forum :), wyrzutnie Eden to raczej konieczność w każdym sylwestrowym pokazie, wyrzutnia Hurricane trochę niespotykana na forum, no i na koniec wyrzutnia Angel moim zdaniem dobry odpowiednik wyrzutni Super White Strobe , przy czym dodatkowo dostajemy czerwone gwiazdki i strzały kontowe na finał :)

20220203_094937.jpg.8ad43527f79764f0ef93afff89ca14af.jpg

20220203_095347.jpg.983f4a7b6cae8d6e41be4460fbb3f06b.jpg

Edytowane przez Moloch
Opublikowano

Uuu panie.. na bogatości :D tak myślałem że weźmiesz Velpusa eheh tymbardziej że w dobrej cenie noo ciekawe czy będzie tak dobry jak ma filmach efekt złotych końskich ogonów w układzie kątowym z pewnością zrobi robote.. Edeny poezja crosetty to piękna sprawa? chyba polecą x2? :) Angel dość słabo jest mi znany ale mam nadzie że białe migotanie będzie na zbliżonym poziomie do SWS :) Hurricane zawsze spoko komety są na propsie zawsze cieszą oko tym bardziej srebrne które rozświetlą teren jak i niebo :] podsumowując drogi panie towar pierwyj sort twój pokaz silent ma ręce i nogi i aż boje się pomyśleć ile towaru uzbierasz do grudnia. :D Brawoo ?