Koopacz 54 Autor Opublikowano 5 Maja 2022 (edytowane) Witam Najświeższe zakupy. Mniejsza wyrzutnia, którą lubię za grafikę (ktoś musiał być niezła gastrofazę, że stworzył z żółwia stepowego burgera...) i większa, która, według filmiku, ma ciekawe efekty. Zobaczymy na najbliższym spotkaniu przy grillu... Mniejsza to kaliber 20 mm, większa 25. Pozdrawiam Edytowane 5 Maja 2022 przez Koopacz 1 Cytuj
Czemcio420 16 Opublikowano 18 Września 2022 Ciekawa kolekcja - co do żółwia fajna kostka za drobne napewno zamówie też Cytuj
Koopacz 54 Autor Opublikowano 28 Września 2022 Witam Czas zacząć na serio myśleć o sylwestrze. Podczas ostatniego pokazu naprawdę dobra robotę zrobiły odpalone równocześnie, ustawione w odległości 15 m od siebie dwa JW 2039, czyli Eden. Cosmic Messenger numer 2 i 3 dorwane w miarę dobrej cenie. Na półce są dwie kolejne, ale te pójdą w niebo. I jedna z nielicznych w miarę dobrych wyrzutni od importera Wollf. Zakupy w różnych sklepach. W miarę kompletowania zestawu będę dorzucał resztę. Pozdrawiam Cytuj
mantis 433 Opublikowano 28 Września 2022 Coś ostatnio rzadziej widziałem Messengery po sklepach, myślałem, że już wyszły, a jednak wciąż można je dorwać. Eden jest jedną z rzeczy, które znajdują się u mnie na liście towarów do kupienia. W każdym razie upatrzył się na oku mini pomysł odpalenia systemem 3 takich kostek z różnych miejsc. Zdaje się, że nawet sam Jorge zasugerował kiedyś taki sposób odpalania podczas prezentacji firmowej. Cytuj
Moloch 148 Opublikowano 29 Września 2022 Wyrzutnie Uran oraz Eden to jest konieczność na sylwestrowy pokaz. Stosunek Cena=Jakość jest na najlepszym poziomie. Są niby inne ciekawe wyrzutnie z efektem wielokolorowych crosset oraz wielokolorowych gwiazdek/komet ale już cenowo odstają od Jorge Wyrzutnia Fire Throne z pięknymi efektami, oby waliła jak 30 mm Cytuj
Koopacz 54 Autor Opublikowano 4 Października 2022 Witam Kolejna "wielosztuka". Ma tylko150 gram NEC,jest praktycznie jednoefektowa,ale na filmie wygląda super. Na pewno na sylwestra pójdą dwie naraz. Pozdrawiam 1 Cytuj
Moloch 148 Opublikowano 4 Października 2022 Ile płaciłeś? Bo efekt tej wyrzutni jak na 20 mm robi rozpierdziel Cytuj
Koopacz 54 Autor Opublikowano 4 Października 2022 2 godziny temu, Moloch napisał: Ile płaciłeś? Bo efekt tej wyrzutni jak na 20 mm robi rozpierdziel Witam 46-byla promocja na 25%rabatu. Poison zszedł bardzo szybko. Pozdrawiam Cytuj
Koopacz 54 Autor Opublikowano 6 Października 2022 Witam Kolejne zakupy na rabacie. Tb166 od trzech lat obowiązkowa pozycja na świetowanie Nowego Roku. Insider-ciekawa kombinacja 20 i 30 mm. W tym mniejszym kalibrze jest efekt z Edenu. Rampage od Gaoo sprawdził się na ostatnim pokazie jako zamiennik dla. PXB3503. A kosteczki od PyroMoravii-zawsze są fajne Pozdrawiam Cytuj
mantis 433 Opublikowano 6 Października 2022 Dwie pozycje z amerykańskiej kolekcji od Pyro Moravia welcome to. Scream od Tropica świetna sprawa, niespotykany, unikatowy efekt dźwiękowy. Cytuj
Mroczny 163 Opublikowano 6 Października 2022 (edytowane) 27 minut temu, mantis napisał: Dwie pozycje z amerykańskiej kolekcji od Pyro Moravia welcome to. Scream od Tropica świetna sprawa, niespotykany, unikatowy efekt dźwiękowy. Szkoda, że zmienili dźwięk tego screama moim zdaniem jest gorsza ta kostka, stara wersja bez czaszek strzelała zdecydowanie wolniej i pisk był dłuższy i miał inny ton taki bardziej niski, zupełnie inny niż większość fajerwerków z efektem pisku, u mnie też była to pozycja obowiązkowa ale po tych zmianach przestałem ją kupować została mi jedna po ostatnim sylwestrze i koniec chyba, że poprawią albo wyjdzie coś jak stara wersja z innej firmy Edytowane 6 Października 2022 przez Mroczny Cytuj
Koopacz 54 Autor Opublikowano 6 Października 2022 9 minut temu, Mroczny napisał: Szkoda, że zmienili dźwięk tego screama moim zdaniem jest gorsza ta kostka, stara wersja bez czaszek strzelała zdecydowanie wolniej i pisk był dłuższy i miał inny ton taki bardziej niski, zupełnie inny niż większość fajerwerków z efektem pisku, u mnie też była to pozycja obowiązkowa ale po tych zmianach przestałem ją kupować została mi jedna po ostatnim sylwestrze i koniec chyba, że poprawią albo wyjdzie coś jak stara wersja z innej firmy Witam Była też wersja z innymi kolorami - czaski były czarne,a tło pomarańczowe ciemniejsze. I ona miała bardziej basowy dźwięk pisku. Tej bez czaszek nie posiadałem. Ale- w końcu teraz takie czasy, że lubi się to, co się uda wyszarpać. Szczególnie na promocjach. Pozdrawiam Cytuj
Koopacz 54 Autor Opublikowano 12 Października 2022 Witam Korzystając z promocji wykupiłem w sumie 80%zapasów tb166. Do tego trochę huku(podbno te nowe big Bang z 2 gramami NEC) są dobre (jak na dzisiejsze czasy). Zombie party zakupione od kolegi (nowa dostawa podobno znerfiona). W sklepach cena z resztą również jest powalająca. Zombie party to 25 strzałów z kalibrem 36 mm. Zobaczę za ponad dwa miesiące co potrafi. Towards end od Funke wziąłem niby na promocji, ale w innych sklepach cena jej jest niższa. Tu przepłaciłem. Może jej efekt chociaż osłodzi tą gorycz.... Pozdrawiam Cytuj
Moloch 148 Opublikowano 12 Października 2022 Sporo tych screamów fajnie pojęczy na niebie . Zombie Party nigdy nie miałem więc, się nie wypowiem. Ale podobno spoko wyrzutnia. Cytuj
killerpogro 3 Opublikowano 5 Listopada 2022 Łezka w oku się kręci, gdy widzi się te moździerze. Kawał dobrej pirotechniki, przy której naprawdę zawsze było dużo świetnej zabawy – oczywiście przy rozsądnym podchodzeniu do sprawy. Ładowanie pocisku do rury, odpalanie, czekanie na wystrzał, a potem na efekt. Jakoś bardziej to zawsze ,,wydłużało" cały rytuał odpalania. Ciekawy stuff, przy którym będzie naprawdę dużo solidnej zabawy! Cytuj
Koopacz 54 Autor Opublikowano 13 Grudnia 2022 (edytowane) Witam Niedawno doszła ostatnie moje zamówienie w tym roku. Wziąłem że stanu ostatniego Harda , cena Atomu o 100% wyższa niż przed dwoma laty (a kostka fajną z multikalibrem i strzałami kątowymi), Turtle burger pójdzie w niebo, więc drugiego trzeba było wziąć. Guguś jako gratis. Z tego,co widziałem na filmach-Hard jest fajnie dopakowany. Pozdrawiam Edytowane 13 Grudnia 2022 przez Koopacz Cytuj
k4n4li4 276 Opublikowano 13 Grudnia 2022 Niby fajny ten hard ale dla mnie wo ogóle nie opłacalny Cytuj
mantis 433 Opublikowano 13 Grudnia 2022 Drugi Turtle Burger, pewnie w nawiązaniu do avatara. Oprócz Zombie Party, weszło coś w kalibrze 30mm+, w tym przypadku pięćdziesiątka dziewięcio-strzałowa Hard. Cytuj
Koopacz 54 Autor Opublikowano 13 Grudnia 2022 3 godziny temu, mantis napisał(a): Drugi Turtle Burger, pewnie w nawiązaniu do avatara. Oprócz Zombie Party, weszło coś w kalibrze 30mm+, w tym przypadku pięćdziesiątka dziewięcio-strzałowa Hard. Witam Trochę offtopic.... W awatarze mam Gustawa Angusa. Żółw stepowy. Jest z nami od siedmiu lat, ma 18. Nie zimuje, więc pożyje max 50. Jak wszystkie żółwie lądowe, jest praktycznie głuchy, słyszy tylko basy, więc huku nie boi się. Za to kolory go bardzo interesują. Inna sprawa, że kiedy przychodzi czas na fajerwerki, on zwyczajnie śpi Wracając do tematu-może i Hard nieopłacalny (w przeliczeniu na jeden strzał), ale w tym roku Sylwester na wyjeździe, więc miejsca w samochodzienie za wiele. Poza tym oprócz wyrzutni chce trochę pobawić się starymi moździerzami, które niedawno udało się dorwać. Po parę sztuk pójdzie w niebo, reszta poczeka na następne sylwestry... No i trochę czasu poświęcę na budowę karabinku-tak z 8 metrów na białym loncie. Pozdrawiam 1 Cytuj
Koopacz 54 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2022 (edytowane) Witam Samych przyjemnych chwil dla Was w Nowym Roku Zdjęcie końcowego stuffu,jaki za godzinę i 45 minut zacznę odpalać. Edytowane 31 Grudnia 2022 przez Koopacz Cytuj
mantis 433 Opublikowano 31 Grudnia 2022 Fajne te łączone petardki do karabinka, niech się wiedzie w nowym roku. Moździerzyki w stuffach jak delicje na półkach w cukierniach. Dużo już odpaliłeś po drodze, że tyle zostało na końcówkę sylwka patrząc na wcześniejsze aktualizacje. Cytuj
Koopacz 54 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2023 Witam W planach miałem odpalanie parami,ale z uwagi na sylwestrowy wyjazd poza miejsce zamieszkania, musiałem trochę zmodyfikować zasoby. Dzięki temu praktycznie mam zestaw gotowy na kolejnego Sylwestra. Według współodpalających, największą robotę zrobiły moździerze. No,ale oni to raczej tzw. sezonowcy.... Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi