nikk 0 Opublikowano 6 Grudnia 2022 Jak myślicie Dzieci typu 13-16 lat mogą strzelać mocnymi petardami emiterami ? Czy raczej nie (Za zgodą rodzica oczywiście) Cytuj
Moloch 148 Opublikowano 6 Grudnia 2022 Sprzedaż fajerwerków nieletnim jest przestępstwem. Natomiast używanie fajerwerków przez nieletnich nie jest prawnie zakazana. Więc jak masz zgodę rodzica/opiekuna prawnego to możesz odpalać. Cytuj
nikk 0 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2022 W dniu 6.12.2022 o 23:07, Moloch napisał(a): Sprzedaż fajerwerków nieletnim jest przestępstwem. Natomiast używanie fajerwerków przez nieletnich nie jest prawnie zakazana. Więc jak masz zgodę rodzica/opiekuna prawnego to możesz odpalać. A co jeśli policja mnie złapie? Będą problemy ? Co im powiedzieć? XD E Cytuj
piromen29 7 Opublikowano 9 Grudnia 2022 (edytowane) Jeśli strzelasz w inny dzień niż Sylwester to mają prawo się przyczepić. Co innego jeśli robisz to na swojej posesji nie zakłócając spokoju i porządku innym (czytaj nagminnie i uciążliwie odpalając seriami). Najważniejsze : Użytkowanie pirotechniki TYLKO pod nadzorem osoby PEŁNOLETNIEJ. Edytowane 9 Grudnia 2022 przez piromen29 1 Cytuj
nikk 0 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2022 (edytowane) 19 minut temu, piromen29 napisał(a): Jeśli strzelasz w inny dzień niż Sylwester to mają prawo się przyczepić. Co innego jeśli robisz to na swojej posesji nie zakłócając spokoju i porządku innym (czytaj nagminnie i uciążliwie odpalając seriami). Najważniejsze : Użytkowanie pirotechniki TYLKO pod nadzorem osoby PEŁNOLETNIEJ. No ale wiesz Jak chce wyjść ze znajomymi to raczej nie będę chodził z rodzicem jeszcze A pozatym to ja wolę normalnie odpalac piro niż np.tp5 z ręki odpalac Oczywiście w sylwka Edytowane 9 Grudnia 2022 przez nikk Cytuj
piromen29 7 Opublikowano 9 Grudnia 2022 Jeśli pytasz Nas o pozwolenie to raczej tutaj go nie uzyskasz. Cytuj
nikk 0 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2022 Znaczy pozwlonie od rodzica mam ale się pytam czy jakieś problemy z policją mogą byc Cytuj
mantis 433 Opublikowano 9 Grudnia 2022 Pozwolenie od rodziców nie wchodzi w grę, jeśli nie będzie ich fizycznego nadzoru. W takim przypadku bez opieki rodziców mogą być problemy. W razie wypadku młodocianego, myślę, że zawsze zrobią przypał rodzicom na zasadzie "kto pozwolił mu odpalać?!". Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi