Papa striX 8 Opublikowano 14 Stycznia 2023 Siemka , czy komuś gdzieś na jakiejś stronie lub sklepie stacjonarnym rzucił się w oczy mosiężny szpikulec ? Taki aby śmiało można go było używać do uzbrajania w zapalniki Piro ? Dodatkowo małe pytanko z tego co mi wiadomo wedle prawa ingerowanie w wyrzutnie jest zabronione ale jak to się ma w praktyce ? Rozebranie kostki na single i złożenie na nowo wedle swojego pomysłu ? W teorii nie zmieniasz nic w ładunkach jedynie kolejność ale jak dobrze wiemy teoria to jedno a praktyka to drugie. Zapraszam do dyskusji 1 Cytuj
PiroMan25 76 Opublikowano 14 Stycznia 2023 Teoretycznie nadal nielegalne. Nie zmieniasz ładunków, ale nadal tworzysz nowy produkt. W praktyce jak się tym nie będziesz chwalić, to nikt cię za to gonić nie będzie. Cytuj
Moloch 148 Opublikowano 14 Stycznia 2023 Wystarczy śrubokręt precyzyjny Ingerowanie w gotową wyrzutnie, według prawa nie jest legalne. Kupujesz gotowy produkt i masz go odpalić z lontu. Dzielenie na części to ingerencja. Cytuj
Kamil911 119 Opublikowano 21 Grudnia 2023 Nie widziałem czegoś takiego jak szpikulec mosiężny na necie a też szukałem.. proponuje zakupić na alledrogo mosiężny pręt fi 8 po czym go zaostrzyć i osadzić w trzonku za pare zł do kupienia w jakim brico czy castoramie albo nawet zrobić taki samemu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi