Skocz do zawartości

[Sevento] Skromny stuff 2022/23

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Zakupy czas zaczynać. Na razie jest to pierwsza paczka, będzie jeszcze jedno zamówienie. Planuję też wizyty w marketach. Skorzystałem z -15% na PiroArt. Kolejny chudy sylwestrowy rok przede mną. W tym roku idę w cena/jakość plus jakieś drobinki do poodpalania. Petard ani żadnych emiterów nie kupuję bo raz, że nie mam pieniędzy a dwa, że nie ma czego kupić. Wyrzutni powyżej 200 zł prawdopodobnie nie będzie, pierwszy raz od przynajmniej pięciu lat. Niestety życie życiem, są inne wydatki, sylwestrowe szaleństwo całoroczne już za mną a kupuję z czystego sentymentu. Starzeję się. Post będzie aktualizowany

2ab1a76f99526.jpg

Opublikowano

Siema @Sevento. Jak co roku można na Ciebie liczyć i miło widzieć, że zapodajesz coś na zapodaj.net do skomentowania. Przyszedł sezon, przyszedłeś i Ty. Niegdyś górowałeś w kupowanej ilości obok Czesio Stuntera. Takie rzeczy się pamięta. Różnica jest taka, że co roku wchodzisz, a CzesioStunter "słuch o nim zaginął".

Lont + paka rzymiaków oznaczać może projekt łączonego odpalania.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Dzięki za miłe słowa. Koszyk kolejnego zamówienia skompletowany i jednak biedy nie będzie. Poszedłem w ilość dobrych wyrzutni za rozsądne pieniądze. 14 wyrzutni udało się nazbierać, cenowo wyszło więcej niż planowałem o 230 zł, do przeżycia. Nie będę niczego usuwał z koszyka. Na początku grudnia paczka powinna być już u mnie

PS. Nie planuję łączenia rzymskich ogni. Do postrzelania pojedynczo przed 24:00. Zapomniałem dodać, że mam jeszcze trochę perełek z petard i emiterów zakupionych na przestrzeni lat

Edytowane przez Sevento
Opublikowano

Nie ma co się przejmować takimi rzeczami, jasna sprawa że z biegiem czasu zmieniają się priorytetu w życiu. Ważne że nie odpuściłeś i tradycja będzie podtrzymana! :) Mimo wszystko udało się ustrzelić coś do zabawy jak i na godzinę 0. Co do petard to masz rację w 100%, patrząc na to co obecnie jest dostępne w sklepach lepiej za te pieniądze nakupić jakiś pirobajerów. 

• Thanks 1
Opublikowano

Najważniejsze że podtrzymujesz tradycje, fajerwerki to nie wszystko ;) Czekamy na następną aktualizację.

• Thanks 1
Opublikowano

Priorytety w życiu się zmieniają. Ważne aby trzymać tradycję i ją przekazywać dalej ? Ceny za piro wiadomo jakie są. I niższe nie będą...

• Thanks 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Doszła ostatnia paczka, a raczej dwie paczki. Zakupione oczywiście na PiroArt. Pierwszą paczkę mam już w swoim rodzinnym domu. Jak te zawiozę to zrobię zdjęcie wszystkiego

215424d8fc465.jpg

Edytowane przez Sevento
Opublikowano

Ależ ta Sakura ma dopasowaną nazwę do efektu. Sakura oznacza po japońsku dojrzewające drzewo wiśni i efekt idealnie odzwierciedla takie drzewo z wisieńkami.

Ultramarin to jakiś kolor na pograniczu niebieskiego i fioletowego widocznie, raz google grafika pokazuje niebieski, a raz właśnie fioletowo-niebieski.

• Like 1
Opublikowano

Sporo tego jest. Namieszałeś w importerach?. Niewiele wyrzutni z zestawu jest sprawdzonych, za to znajdują się w nich takie o nietypowych efektach jak np Sakura 

• Like 1
Opublikowano

Pierwszym spojrzeniem się zastanawiałem dlaczego ten Fireball taki mały w porówaniu do pozostałych pozycji, ale potem sobie uświadomiłem, że to wersja bez XXL.
Widzę w tym roku, że sporo Argento wpada w stuffy.

Mnie natomiast ciekawi czy ta czarna kostka to nie przypadkiem CLE4149

• Thanks 1
Opublikowano

Tak, CLE4149. Zastanawiałem się między nią a JW39. Mam słabość do takich efektów. Stwierdziłem, że ta pierwsza to podrasowana Jorgowska wersja i zarazem prawie dwukrotnie droższa. Mam nadzieję, że mnie nie zawiedzie

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, Sevento napisał(a):

Tak, CLE4149. Zastanawiałem się między nią a JW39. Mam słabość do takich efektów. Stwierdziłem, że ta pierwsza to podrasowana Jorgowska wersja i zarazem prawie dwukrotnie droższa. Mam nadzieję, że mnie nie zawiedzie

Mam tą wyrzutnię, leży i czeka na odpalenie :D Też bardzo lubię ten efekt w tym roku to już raczej się nie skuszę ale w przyszłym może wjedzie TXB319 Golden Times. Przystępna cenowo jest a robi efekt moim zdaniem. :D 

• Like 1
Opublikowano

Super kolekcja, klasyk fireball, sporo argento. Thalia odpalałem w tym roku, wyrzutnia genialna jak dla mnie, rozrzut i wielkość efektu miodzio.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Jest Pro, jest zabawa:)

Widze, że i do Ciebie Argento zawitało

Edytowane przez Piotrek007
  • Like 1