Skocz do zawartości

[Arbtree] Kolejny rok i kolejna przygoda czyli Stuff 2024/2025

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam w Nowym Roku :)

W temacie będe prezentował swoje zbiory/zakupy na sylwestra 24 . Na planowanie jest za wcześnie żeby cokolwiek powiedzieć co i jak dalej . Mam kilka upatrzonych rzeczy, także czas pokaże... 

Część 1a - Pozostałości... (za dużo tego było, dobre kostki i nie było gdzie ich wcisnąć, a szkoda było pojedynczo odpalać)

tpq9QAB.jpg

Opublikowano

Życzę, aby z 2023 roku nie przeszły na 2025 :)

Chociaż zdarza się i tak, że kompozycyjnie dana rzecz nie pasuje do reszty lub brakuje miejsca na odpalenie kątówki i trzeba ją wcisnąć na drugi pokaz, a jak ktoś odpala tylko o północy i ma tylko jeden pokaz, to wiadomo, wtedy rzeczy przechodzą na następny rok. Czasami tak jest po prostu lepiej zrobić.

Jak na to ile uzbierałeś w 2023, to i tak wiele odpaliłeś.

Opublikowano

Dobre pozostałości :) same perełki :D

Opublikowano

Można powiedziec ze exclusive:) co by nie bylo kostki pierwyj sort:)

Opublikowano

Panty i plantinium nie znam nie wiem co potrafią, ale 401 zazdroszczę świetna kostka, świetny start ! 

Opublikowano

1e zamówionko w tym roku <klasyk> ;)
eIXJWL4.jpg

Jeszcze parę klasyków wleci, w tym w formacie 49s/30mm ;) 

Opublikowano

Witam

U mnie z takich klasyków tylko Jw4001. Obejrzałem Tajfuna i chyba dołączy do kolegi Show od fireworwks.

Pozdrawiam 

Opublikowano

uuuu Tajfun. Lubię bardzo tą wyrzutnię. Kiedyś napewno ją jeszcze zakupię :D 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Takie tam skromne 20mm na zakończenie miesiąca ;) czyli zakupy part 2 ; 

lBTGGEm.jpg

Jeśli chodzi o kostki staram się nie powtarzać i co roku kupować co innego, chyba że coś mi przypadnie do gustu to robią wyjątki, a coś mi sie wydaje że w tym roku będzie jeszcze kilka tych '' wyjątków '' ? . Co do planów już mniej więcej wiem jak to będzie wyglądało... skupiam sie na pokazie głównym + co nie co do luźnego odpalenia . Aby tylko nie przegiąć z ilościami jak poprzednio ??

Edytowane przez ArbTree
Opublikowano

Witam

Gdzieś jeszcze mam jednego one rowa kupionego kiedyś za niecałe 50 PLN...

U mnie również coś co mi się podoba,biorę w wielosztukach.

A także podpatruję u innych mego pokroju....

Pozdrawiam 

Opublikowano

Masz podobny gust do mnie, wybrałeś chyba najładniejsze rowki od Piromaxa.
Do tego testosteron, który jak na 20 mm rozwala system. :)

Opublikowano
W dniu 29.01.2024 o 20:25, ArbTree napisał(a):

Jeśli chodzi o kostki staram się nie powtarzać i co roku kupować co innego, chyba że coś mi przypadnie do gustu to robię wyjątki, a coś mi sie wydaje że w tym roku będzie jeszcze kilka tych '' wyjątków '' ? . 

A to kolejny z nich, kupiony po bardzo okazyjnej cenie :) lecz nie ze względu na cenę, a na bardzo pozytywne wrażenia, pojawił sie ponownie :)

aA6r7cR.jpg

• Like 1
Opublikowano

Dla fanów takich rzeczy jakimi dawniej była wyrzutnia Jaguar od Jorge, JW80 to koronacja tego wirującego efektu w formie królewskiego kalibru jakim dla mnie jest 30 mm.

Jedyne co, to ta wyrzutnia mogłaby mieć zróżnicowanie na co najmniej dwa efekty kolorostyczne, bo 50 strzałów w jednym kolorze, to dla mnie trochę za dużo, ale z drugiej strony, jeśli ktoś użyje ją do pokazu ciągłego i nie chce mieszać efektów - tak jak dżentelmen przy stole nie chce mieszać alkoholi, aby łatwiej mu było rozpocząć nowy dzień - to jest to dobre rozwiązanie.

Opublikowano
W dniu 6.02.2024 o 14:03, ArbTree napisał(a):

A to kolejny z nich, kupiony po bardzo okazyjnej cenie :) lecz nie ze względu na cenę, a na bardzo pozytywne wrażenia, pojawił sie ponownie :)

aA6r7cR.jpg

Gdzie brałeś? :)

Opublikowano (edytowane)
19 godzin temu, Moloch napisał(a):

Gdzie brałeś? :)

Na pyroshell'u ostatnia sztuka za 215 zł :P < rok temu na liderze 360 przepłaciłem... ? aktualnie chyba tylko tam dostępna po cenie jak rok temu... fakt że mają wybór towaru którego nigdzie indziej nie kupisz, podobnie jak Pol-Expance ale ceny jakimi operują to masakra... >

Edytowane przez ArbTree
  • Thanks 1
Opublikowano
15 godzin temu, ArbTree napisał(a):

Na pyroshell'u ostatnia sztuka za 215 zł :P < rok temu na liderze 360... ? >

Dobra cena ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 8.01.2024 o 23:05, mantis napisał(a):

a jak ktoś odpala tylko o północy i ma tylko jeden pokaz, to wiadomo, wtedy rzeczy przechodzą na następny rok. Czasami tak jest po prostu lepiej zrobić.

To strzela się do oporu ? Zawsze odpalanie w Sylwestra można rozpocząć już wieczorem i dobrze się bawić. Ja w wieczór i noc Sylwestrową to niemal cały karton whistling moon trawelersów moge zużyć (144 sztuki). Prywatnie strzelane fajerwerki jakoś najbardziej pasują mi w Sylwestra i Nowy Rok. A w ciągu roku uwielbiam gromadzić zapasy. 

Opublikowano

Ostatnimi czasy <czytaj ostatnie 2/3 tyg ?> troszkę poleciałem z zakupkami :) ,  tak więc żeby sie nie rozdrabniać w pojedyncze zdjęcia z zakupów za każdym razem... aktualizacja wlatuje hurtem ? a i przy okazji porządków znalazła sie kolejna kostka po sylwestrze <była schowana gdzie indziej, niż reszta i sie o niej zapomniało> , czyli            Red Ghost . Towar na pokaz jest praktycznie w 100% także na razie STOP ? . przyszłe zakupy jakie będą to już pojedyncze większe kostki/rakiety do luźnego odpalenia...

A prezentuje się to tak >

0Dn9YtC.jpg

Opublikowano
W dniu 29.02.2024 o 13:39, ArbTree napisał(a):

...przyszłe zakupy jakie będą to już pojedyncze większe kostki/rakiety do luźnego odpalenia...

nbDQ7fm.jpg

Opublikowano

Na początku nie poznałem silenta JW4082, pewnie dlatego, że był odwrócony etykietą lub po prostu odświeżyli w nim poligrafię. Ładne one-rowy, dopiero na zoomie da się je zidentyfikować. Razem z tymi wcześniej kupionymi stanowią już całkiem pokaźną kolekcję.

Pewien "CB" Combound Box od Jorge, którego omal nie kupiłem rok temu, gdyby nie przedwcześnie odwołana promocja z FajerwerkiGorzów. Znamienicie prezentuje się połysk laminowanego kartonu stanowiącego wieko i pewnie też resztę obudowy. Efekt jak dla mnie quality.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Takie tam drobne saluciki wpadły ?

jWLUKkl.jpg 

Opublikowano

Duża szara kostka odstrasza ceną i małą dostępnością. Ciekawe czy ma podjazd do starych salutów 30mm. Nazwa "Stand Aside" też ciekawa :D

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jest i ON :) zobaczymy czy równie dobry jak hit poprzedniego sezonu :) 

hQzQEcq.jpg

Opublikowano

Dla mnie też pytanie szczerozłote: czy ten Goliat walnie mocniej niż Thor? Oto jest pytanie na 2024 rok.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Witam po dłuższej przerwie, przyszła pora na małą aktualizacje :) kilka rzeczy odeszło od stuffu... część poszła na sell a część w niebo ale żeby nie było doszło też coś nie coś, czyli kolejny goliat :) 59 , final cake i nowości ;) 

s6UjkEy.jpeg

Edytowane przez ArbTree