Moloch 162 Opublikowano 20 Listopada 2024 Fajnie wyglądać zaczyna to Mantis. Fajny pokaz się uzbiera z tego. Cytuj
mantis 486 Autor Opublikowano 28 Listopada 2024 Największe zamówienie w tym roku. Pierwsze gatlingi na wyposażeniu, w tym jak do tej pory mało znany gatling gwizdowy. Wleciały słynne wilczki, czyli hit rakietowy 2024. Podwójny zakup wyrzutni The Best, która spodobała mi się na weselu 2023. taniefajerwerki.pl - jak co roku dziękuję za ofertę i za wlepki Cytuj
Moloch 162 Opublikowano 28 Listopada 2024 Ooo The Best, to jest dobre, robi robotę XB3014 do pokazu miodzio! Cytuj
Koopacz 56 Opublikowano 3 Grudnia 2024 (edytowane) Witam Widzę,że Ty również uległeś urokowi xb3014. W połączeniu z prostą normalną kostka minimum 25 mm robi piękna robotę na niebie . Ją odpalałem ją z Black Cat od Jorge. Po pokazie ludzie,którzy chcieli mnie ubić ( bo radny nie załatwił jeszcze tego i owego w gminie),całowali mnie po rękach za efekty na niebie ). Gatling Scream - gdzie można go dorwać? Jestem zagorzałym fanem wszystkiego co ma " Scream" w nazwie. Z serii Argento 13 strzałów 30 mm tylko Expression do mnie przemawia. No,ale o gustach się nie dyskutuje.. One row( czy single line) to chyba na początek pokazu. Pozdrawiam Edytowane 3 Grudnia 2024 przez Koopacz Cytuj
mantis 486 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2024 18 godzin temu, Koopacz napisał: Gatling Scream - gdzie można go dorwać? Jestem zagorzałym fanem wszystkiego co ma " Scream" w nazwie. Z serii Argento 13 strzałów 30 mm tylko Expression do mnie przemawia. Kupowałem na taniefajerwerki. Cena promocyjna 67,12 zł tylko do północy 3.12. Co ciekawe importer Piromax. https://taniefajerwerki.pl/produkt/pxo216-bateria-rzymskich-ogni-scream/3591 A tak to na PiroMaster za 64,90 zł: https://www.fajerwerki-obornicka.pl/sklep/bateria-rzymskich-ogni-scream-pxo216-84-strzaly/ 18 godzin temu, Koopacz napisał: One row( czy single line) to chyba na początek pokazu. Myślałem, aby odpalić szybkim lontem one rowa po zakończeniu efektu trwania zwykłej wyrzutni jako takie dołączenie finału do regularnej kostki - tu głównie chodzi o odpalenie wężowego one rowa po odpaleniu wężowej wyrzutni wielostrzałowej. Tak, normalnie na pokazach OR daje się często na początek całego pokazu Cytuj
Nowak 17 Opublikowano 4 Grudnia 2024 U Mantisa jak co roku ciekawe zbiory. Co jeszcze planujesz? Cytuj
mantis 486 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2024 59 minut temu, Nowak napisał: U Mantisa jak co roku ciekawe zbiory. Co jeszcze planujesz? Wjedzie jeszcze małe zamówienie z PiroArt, a także lont szybki i to byłoby na tyle w tym roku, aby nie przedobrzyć Cytuj
mantis 486 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2024 Drugi Józef Korba do kolekcji oraz brakująca jorgowska fontanna. Fontannę dało się kupić gdzie indziej taniej, ale ponieważ nie planowałem już więcej zakupów, to wolałem ją wziąć na doczepkę do tego jednego zamówienia, by płacić tylko raz za przesyłkę. W piątek 28.11 zamówione, a dotarło dopiero w czwartek 5.12. Może mieli dużo zamówień, bo była kumulacja zakupów black friday-owych... piroart.pl / piroart.eu / Bazyl Fajerwerki Cytuj
mantis 486 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2024 Lont szybki od Mpiwowskiego. Nie spodziewałem się, że 10 metrów da się zwinąć w taki zwięzły kłębek. Dużo wlepek w gratisie, za które serdecznie dzięki, o istnieniu niektórych nawet nie wiedziałem, takich jak: 1 spotkanie forumowe forumfajerwerki.pl, polskiefajerwerki.net, czy upadłe fw.net.pl (filtr przerabiający pełną nazwę tego forum na nazwę naszego forum wciąż istnieje). Bardzo fajny sentymentalny dodatek, który objętościowo, ale też emocjonalnie jest praktycznie rzecz biorąc większy niż samo zamówienie sprzedaż prywatna 1 Cytuj
mantis 486 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2024 Zdjęcie całości stuffu 2024 Teraz tylko czekamy na sylwestry 4 Cytuj
Fraptak 25 Opublikowano 9 Grudnia 2024 @mantis stuff bardzo fajny i konkretny tylko ja bym zostawił Sky Cruiser ponieważ widzę jak zwiększa się ich wartość nie mówię o paczce mówię o 1 sztuce Cytuj
Grvby 156 Opublikowano 9 Grudnia 2024 Znowu niestandardowo, choć czołg to nie jest to w dalszym ciągu Twoje zestawy wyróżniają się na tle klasycznych stuff-ów Jest coś do zabawy, jest coś do strzelania na wałach O opinie na temat poszczególnych rzeczy jestem spokojny-zawsze recenzja po sylwestrze jest. Miłego i udanego strzelania! 1 Cytuj
Moloch 162 Opublikowano 13 Grudnia 2024 Zawsze lubiłem twoje stuffy tematyczne. W tym roku widzę bardziej klasycznie choć pokazowo. Mam nadzieję że wyjdzie Ci z tego stuffu świetny pokaz na 2 strefy Cytuj
damian7878 99 Opublikowano 13 Grudnia 2024 Będzie na czym oko zawiesić . Spory zestaw wyrzutni.Do tego dużo nowości. Rozgrzewkę też jest czym zacząć Cytuj
mateo1992 30 Opublikowano 25 Grudnia 2024 Bardzo fajny i zróżnicowany stuff jak co roku zresztą, Może warto w tym roku wszystko co masz połączyć lontem? lub chociaż większość? Ja myślę połączyć swoje wyrzutnie własnie w tym roku w ten sposób, jedynie na moździerza nie mam pomysłu, bo tylko jedna rura. Pozdrawiam. Cytuj
mantis 486 Autor Opublikowano 25 Grudnia 2024 1 godzinę temu, mateo1992 napisał: Może warto w tym roku wszystko co masz połączyć lontem? lub chociaż większość? Ja myślę połączyć swoje wyrzutnie właśnie w tym roku w ten sposób, jedynie na moździerza nie mam pomysłu, bo tylko jedna rura. Plan jest taki, aby połączyć lontem kilka pakietów po 2-3 wyrzutnie o podobnym efekcie, ale całego pokazu nie zrobię na jednym loncie, bo nie mam odpowiednich palet. W dodatku nie będzie odpowiedniego podłoża do tego drugiego z dwóch pokaz, które zamierzam zrobić - czyli do późnowieczornego na trawiastej łące - jedynie uda mi się wykarczować trochę trawy: motyką, grabiami, łopatami i cegłami. 1 Cytuj
ArbTree 71 Opublikowano 27 Grudnia 2024 Fajny stuffik, różnorodny jednak jak dla mnie za dużo silentów Udanej zabawy Cytuj
mantis 486 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2024 Wstępny plan kolejności odpalania. Mile widziane uwagi co zamienić itp. Pokaz 17:00 a) circoblitze, b) petardy, c) fontanny, d) rakiety, e) gatlingi stroboskop czerwony (Surex) na kijku wbitym w ziemię Funken-Finale 1 (Funke) 36 strzałów (20 mm) efekt: kolorowe miny z titanium salute The Best (Triplex) 100 strzałów (20 mm) wyrzutnia Green Python (Funke) 20 strzałów (30 mm) + one row Rising Purple Python (Funke) 10 strzałów (30 mm) Grek Zorba (Jorge) 25 strzały (5x5) (30 mm) PPB49887 Multicolor Stars (Panta) 49 strzałów (30 mm) efekt: kolorowe gwiazdki z titanium salute Pokaz 22:30 pojedyncza rakietka Wolf Howl (Triplex) na pobudkę sąsiadów stroboskop biały (Surex) na kijku wbitym w ziemię, żeby zebrać uwagę sąsiadów wyrzutnia Red Python (Funke) 20 strzałów (30 mm) + one row Rising Yellow Python (Funke) 10 strzałów (30 mm) Plasma (Argento) + Akira (Argento) + Sakura (Argento) + Blue (Gaoo) Kick Back (Pyro Moravia) 24 strzały (30 mm) Grek Zorba (Jorge) 25 strzały (5x5) (30 mm) wyrzutnia kątowa XB3014 (Triplex) 70 strzałów (20 mm) + wyrzutnia kątowa XB2003 (Triplex) 72 strzały (20 mm) + one row PXL/1.0/T02 One Row Grass Green (Piromax) 15 strzałów (5x3) (25 mm) Pokaz 24:00 The Best (Triplex) - 100 strzałów (20 mm) 1 Cytuj
Bartosz 48 Opublikowano 29 Grudnia 2024 U Ciebie zawsze wszystko perfekcyjnie rozplanowane, więc nawet nie mam odwagi się do czegoś przyczepić Jestem bardzo ciekawy jak wypadną węże od Funke i grube rzymiaki Surexa. Udanego Sylwestra i czekam na Twoje wrażenia. Cytuj
Tff 25 Opublikowano 30 Grudnia 2024 W Twoim stuffie widzę dużą rozmaitość, od mniejszych wyrzutni, po te większe jak i rownież te w układzie kątowym oraz wachlarze, które na pewno zrobią dodatkową robotę. Miło widzieć rownież parę fontann - w mojej opinii również one bardzo cieszą oko Podsumowując, widownia będzie miała na pewno co oglądać 1 Cytuj
mantis 486 Autor Opublikowano 1 Stycznia Wrażenia i oceny efektów po sylwestrze 2024 CIRCOBLITZE Circoblitz S (Triplex) - małe cyrko 12 szt. - jak na taki rozmiar, to mają całkiem duży rozprysk. Dorównują rozpryskiem dużym circoblitzom 8.5/10 Handless Rockets (Triplex) - duże cyrco 6 szt. - raczej taki standardzik, dwa z paczki wybuchły od razu na ziemi bez lotu, a na pewno dobrze były postawione 7.5/10 Sky Cruiser (Hestia) - duże cyrko 8 szt. - bardzo dużo iskier w locie, opad aż do ziemi, najlepsze cyrko jakie odpalałem, może gigantycznego rozprysku nie mają, ale długo się utrzymuje, przez co wydłuża się całe przedstawienie 9/10 FONTANNY i STROBO Bengalfeuer Blue (Funke) - całkiem spoko niebieskie światełko, dymu co niemiara 6/10 Stroboskop gruby czerwony (Surex), Stroboskop gruby biały (Surex) - tak sobie migał, nawet mocno, ale niezbyt długo jak na ten rozmiar i masę. Po sylwestrze okazało się, że większość tego wyrobu to był gips, a samego prochu był tylko na 2 cm... 6/10 JF91 Golden Chrysanthemum + Red & Green Stars (Jorge), JF92 Silver Red Flame Golden Flower + Red & Blue Stars, JF93 Silver Flower Green & Blue Stars - zróżnicowane efekty kolorystyczne. Sporo robią jak na swoje gabaryty. Cenowo wypadają lepiej niż JF16 i JF18 8.5/10 JF16 Silver Willow + Blue (Jorge) - mało srebrny, a bardziej złoty, ale druga część całkiem wysoko iskrzyła 8/10 JF18 Golden Willow + Blue (Jorge) - początek słaby, długo się rozkręcał ten wulkan. Druga część słabiej niż w przypadku JF16. Ważne, że ten złoty był rzeczywiście złotym kolorem 6.5/10 RAKIETY Wolf Howl (Triplex) - zestaw 6 rakiet - Rewelacja na pierwszym pokazie. Ten gwizd nie występuje gdzie indziej. Rakiety lecą jak strzała po linii prostej z lekkim nurem w stronę ziemi, a potem kolorowy rozprysk, większy niż na filmach. Rozprysk przerósł moje oczekiwania, myślałem, że to tylko akcencik, a on sam też był wyśmienitym elementem tej rakiety. Aż dziwne, że w tak chudej rakiecie zmieścił się tak zadowalający rozprysk. Na drugim pokazie zawiodły. Dostałyby pełną ocenę 10/10, ale ponieważ 2 rakiety na 6 nie odpaliły, a jedna miały średni rozprysk, to muszę obniżyć do 7.5/10 GATLINGI FireStrike 182 (Tropic) - przy takiej ilości wystrzałów upchanych w lekkiej rurze: rozprysk nie był całkiem mały. Tempo strzelania dynamiczne, ale nie jak maszynówka. Multikolor 7.5/10 PXO216 Roman Candle Scream (Piromax) - gwizdy niezbyt głośne, ale czasami inny ton wchodził, a z czasem większa ilość wystrzałów jednocześnie 8/10 WYRZUTNIE The Best (Triplex) - 100 strzałów (20 mm) - mocniej strzelała niż na weselu, efekty pełniejsze 8.5/10 Grek Zorba (Jorge) - 25 strzałów (5x5) (30 mm) z dosypką rac gwiżdżących - chaos lotów w różne strony z gwizdem, niektóre race pistoletowe, które włożyłem do rur nawet odpaliły, ale raczej nie wszystkie 8.5/10 Red Python (Funke) 20 strzałów (30 mm), Green Python (Funke) 20 strzałów (30 mm) - efekt nowy dla oczu, niskie wystrzały. Ramiona węży sięgały aż po ziemię - ryzyko zapalenia trawy. Nie jest to jednak lektura obowiązkowa. Za sam efekt dałbym 8.5, ale biorąc pod uwagę cenę, zostawiam 7.5/10 PPB49887 Multicolor Stars (Panta) - 49 strzałów (30 mm) - głośna sprawa. Jeśli ktoś dorwał za 220 zł, to wygrał przemysł, ale do hali sław i legend trochę jej brakuje. Efekt: kolorowe gwiazdki z titanium salute 9/10 Plasma (Argento) - 13 strzałów (30 mm) - spoko, ale nie urywa 7/10 Akira (Argento) - 13 strzałów (30 mm) - nieco lepsze niż Plasma i w dwóch kolorach 7.5/10 Sakura (Argento) - 13 strzałów (30 mm) - większy efekt niż wcześniejsze argentówki 8/10 Blue (Gaoo) - 25 strzałów (30 mm) - dużo większy efekt niż 30 mm od Argento, rozprysk rozchodził się daleko. Wyrzutnia z samym niebieskim efekt, to był jednak dobry wybór 9/10 Kick Back (Pyro Moravia) - 24 strzały (30 mm) - zbyt nisko szedł ten pierwszy strzał, trochę mniej rytmicznie to wszystko wypadło na żywo niż w na filmach, ale ciekawa jest ta wielostopniowość 7.5/10 Grek Zorba (Jorge) - 25 strzały (5x5) (30 mm) - już 3-cia odpalona Zorba w historii, więc na mnie nie zrobiła takiego wrażenia jak na reszcie widzów, którzy widzieli ją po raz pierwszy, bo efekt rozchodzących się gwizdów jest unikatowy 8.5/10 XB3014 (Triplex) - kątówka 70 strzałów (20 mm) - rozłożysty wachlarz, szerokość i intensywność na bogato, szkoda, że krótko 8.5/10 XB2003 (Triplex) - kątówka 72 strzały (20 mm) - na filmie wygląda lepiej, ale ten układ strzelania jest niespotykany i robi wrażenie 8.5/10 PXL/1.0/T02 One Row Grass Green (Piromax) - one row 15 strzałów (5x3) (25 mm) - fajny tęczowy łanroł z rozpryskiem 8.5/10 Rising Yellow Python (Funke) one row 10 strzałów (30 mm), Rising Purple Python (Funke) one row 10 strzałów (30 mm) - ekstrawagancka ekstraklasa. Cóż za gęsty pióropusz, jakie grube komety w locie. Gęsta ściana i błyskawiczna szybkość rozchodzenia się węży. Atakuje nie jak pyton, tylko jak mamba. Tam się wydaje, że tych strzałów jest więcej niż tylko dziesięć 10/10 ZWYCIĘZCY SYLWESTRA *************** ### FAILE ### 1. Dwa cyrkoblice Handless Rockets (Triplex) nie poleciały i wybuchły na ziemi. 2. Nowa zapalniczka od Atomica "Zom Bum" jaką dostałem w gratisie nie dała rady odpalić lontów, bo lekki wiatr ją omotał i gasił ogień... 3. Okulary chroniące przed odłamkami parowały i musiałem co jakiś czas zdejmować. Dodatkowo trochę mnie drażniła momentami latarka górnicza włączana i wyłączana na machnięcie ręki, już wolałbym sobie ją gasić na przycisk. 4. Na koniec pokazu późnowieczornego trawa zapaliła się w dwóch miejscach jednocześnie od żarzących się odłamków, z dala od samego miejsca odpalania. Dobrze, że mieliśmy przyszykowane wiadra i była szybka interwencja, ale mogło się to skończyć różnie... ### WIKTORIE ### 1. Bezpiecznie, bez wypadków. 2. Super pogoda, dzień na plusie, nawet nie aż taki mocny wiatr. ### UWAGI ### Przypał było odpalać na łące z suchą trawą, mogło się to skończyć pożarem. Trzeba rozkminić inną miejscówkę na strzelanie. ### VIDEO ### Zobaczę, bo nie wiem czy ktoś nagrywał, ale pewnie coś będzie. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi