mantis 453 Opublikowano 6 Września Kometowe nowości od Triplexa zaskarbią sobie serca pirofanów, bo jednak spośród silentów lepiej kupić efektowny, gęsty pawi ogon niż wyrzutnie strzelające lekutkimi tulipanami czy horse tailami jakie występują w najtańszych rakietach. Oczywiście można mieć konkretny pióropusz i zachwycające silentowe wystrzały takie jak w XB2002, ale taka wyrzutnia nie będzie tania jakby uwzględnić standardowe ceny dla danego kalibru i ilości wystrzałów. Witaj w klubie Big Strobów : ) Cytuj
Koopacz 56 Autor Opublikowano 16 Listopada Witam Małe zakupy w As fajerwerki w Gorzowie Wielkopolskim. Txb265 to jedyny compoud jaki kupiłem. Karton Uranium został odłożony na specjalne życzenie. To chyba za skierowanie właściciela na parking dla VIP-ów podczas zlotu Funke ( byłem kierującym ruchem przy bramie). Pozdrawiam 1 Cytuj
mantis 453 Opublikowano 17 Listopada Te dwie gwiżdżące pozycje od góry, biorę pod uwagę również w swoich decyzjach zakupowych jeśli trafiłyby się na Black Friday w ofercie przystępnej dla sakiewki i dla kogoś kto śledzi ceny. Cytuj
Koopacz 56 Autor Opublikowano 7 Grudnia (edytowane) Witam Pół dnia spędziłem za kółkiem, pół w Słubicach. To chyba ostatnie moje zakupy w tym roku. Mój pierwszy compoud - na zlocie zrobił na mnie prawdziwe wrażenie. To tylko 24 mm. Kupiony po cenie funkowskiej. Podobno ten compoud jest już niedostępny u nas. Podobno oprócz Funke był w jeszcze innym sklepie. Podobno w trzy dni poszło przez internet ponad 900 sztuk jego. Ciekawostka- wulkan Suprise jest wulkanem z finałem. Bałwanka wziąłem ostatniego z półki.... Reszta jest większości znana. Springteufele chcę odpalić tak aby o godzinie 00:00. był ich finał. Pozdrawiam Edytowane 7 Grudnia przez Koopacz Cytuj
mantis 453 Opublikowano 7 Grudnia Goldbomber - tegoroczny hit od Funke. Widziałem jak jeszcze kilkanaście sztuk pokazywali w sklepach stacjonarnych FajerwerkiShop, żeby podkreślić ich dostępność, ale ciekawe w jakich cenach tam mieli i jak szybko się rozeszły. Dla mnie pod każdym względem wyrzutnia genialna, z dużą ilością złota w krótkim czasie, którym widz jest bombardowany, ale że wyrzutnia od Funke, to też cena odpowiednio funkowska. Te fontanny szwajcarskie z kieliszkopodobną zaślepką - również rzecz z półki premium, którą jak do tej pory oglądałem "przez szybkę" z podziwem na nagraniach YouTube, ale ostatecznie nie zdecydowałem się na zakup. Słubice i Osinów zawsze były mekką dla fanów pirotechniki, tak jak Excalibur City w Czechach. Ściana zachodnia Polski ma bliżej, aby odwiedzić te punkt docelowe piropielgrzymek. Cytuj
Koopacz 56 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2 minuty temu, mantis napisał(a): Goldbomber - tegoroczny hit od Funke. Widziałem jak jeszcze kilkanaście sztuk pokazywali w sklepach stacjonarnych FajerwerkiShop, żeby podkreślić ich dostępność, ale ciekawe w jakich cenach tam mieli i jak szybko się rozeszły. Słubice i Osinów zawsze były mekką dla fanów pirotechniki, tak jak Excalibur City w Czechach. Ściana zachodnia Polski ma bliżej, aby odwiedzić te punkt docelowe piropielgrzymek. Witam W Fajerwerki w Shop był za 999 PLN z możliwym 5% rabatem. Do Słubic mam niecałe 80 km. Chociaż dzisiaj w sumie zrobiłem ponad 300. Przyjaciele ze Śląska - ich pociąg stanął w Legnicy z przyczyn niewiadomych. Dojechali do Zielonej Góry,skąd ich odebrałam. Pozdrawiam Cytuj
Koopacz 56 Autor Opublikowano Niedziela o 19:25 Witam Miałem już nic nie kupować,ale.... Skoro Brocade Sky się pojawiło... Do tego zajechałem dzisiaj do As fajerwerki,a tam stary znajomy. Wziąłem więc jego autorską kostkę i poprosiłem o autograf ( niewidoczny na zdjęciu. Dostałem autograf, czapkę,szalik i 19-strzałowe Uranium 235. Tak można w skrócie opisać tą ( niedostępną podobno jeszcze) kostkę. Podobno coś było o wizycie na Instagramie ( nie mam tam konta). W sumie- dzisiaj było miło. Pozdrawiam Cytuj
mantis 453 Opublikowano Niedziela o 19:34 Efekt Brocade Skyterror opada długo i powoli, chociaż gdy odpalałem go w sylwka 2023, to mam wrażenie, że przywiało go trochę, a był tylko lekki wiatr, zatem trzeba wycelować w taką porę, aby nie było zbyt wietrznie. Ładne gadżety, raczej przypadkowej osobie by się nie trafiły w gratisie, a do tego jeszcze relacja ze spotkania w mediach społecznościowych, to musiał być miły gest. Zakupy w takiej aurze znajomego są z pewnością dużo lepszym doświadczeniem niż zwykłe odwiedziny. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi