PiroMan25 72 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 18:20 Symbol: PS-F2-FB004 Nazwa: Super Bomba Importer: Dragon Cena: 2,80 zł Nec: 0,45g/szt Klasa: F2 Opis: Pudełko 10szt petard lontowych. Ostatnio do kolekcji kupiłem owe petardy, tylko ze względu na martwego już importera. Nic specjalnego, mała gramatura, takie korsarzyki. Natomiast zaintrygował mnie fakt ograniczenia wieku na opakowaniu. Jakim cudem w petardach na CE limit wieku to 16 lat, a nie 18 jak wymaga prawo ? Czasami myślę że już nic mnie nie zaskoczy, i za każdym razem się mylę. Zdjęcia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mantis 423 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 19:18 Dragon Halina może zrobiła jakieś podchody pod zwiększenie sprzedaży na odpustach ; p Prawda jest jednak zgoła inna i wyjaśniona na blogu Arka Fajerwerki: https://www.arkafajerwerki.pl/Czy-musze-miec-18-lat-zeby-kupic-fajerwerki-blog-pol-1536006799.html#tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiroMan25 72 Autor Udostępnij Opublikowano Niedziela o 19:45 25 minut temu, mantis napisał(a): Dragon Halina może zrobiła jakieś podchody pod zwiększenie sprzedaży na odpustach ; p Prawda jest jednak zgoła inna i wyjaśniona na blogu Arka Fajerwerki: https://www.arkafajerwerki.pl/Czy-musze-miec-18-lat-zeby-kupic-fajerwerki-blog-pol-1536006799.html#tak Przeczytałem ten artykuł, i śmiem się nie zgodzić. Faktem jest że unia ustala wiek minimalna w klasie F2 na 16 lat, aczkolwiek kraje mogą sobie to dowolnie zaostrzać. Przykładem mogą być na przykład Czechy, gdzie do nabycia F3 trzeba mieć minimum 21 lat, albo Niemcy gdzie F3 jest tylko za papierem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grvby 149 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 18:29 Chyba Belgia dopuszcza używanie fajerwerków F2 od 16 roku życia. Dodatkowo według tego co mówi wujek google, Hansy i Francja tez kiedyś tak miały. Tak czy siak ciekawy przypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi