Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Psy szczekają, karawana jedzie dalej - czyli przygotowania do Sylwestra 2024.

Moją uwagę przykuły profi nowości od Triplexa, więc kilka sztuk musiało znaleźć się w stuffie, a kolejne już mam na oku, więc ich kolekcja z pewnością się powiększy. JW31 lub inne gwizdki muszę mieć obowiązkowo co roku, bo nigdy mi się nie znudzi ten efekt. Smuggler dynamiczny i wali seriami, więc myślę, że zaprezentuje się elegancko.

Kolejne aktualizacje wkrótce :)

I5jmQ1F.jpeg

Edytowane przez Bartosz
  • Like 1
Opublikowano

Kierunek jak najbardziej dobry, bo również zainteresowałem się serią Triplex Profi, jest tam w czym przebierać. Z drugiej strony wyrzutnie z tej serii wołają troszkę wyższe ceny niż te, do której przyzwyczaił nas importer Triplex.

Opublikowano

Same zawodowe wyrzutnie nie ma co :) Crazy Whistling Comets to już klasyk klasyków, szkoda tylko że jego cena nie jest klasyczna. 

Opublikowano

Będę bacznie się przyglądał, rok temu stuffik był miodek :)

• Like 1
Opublikowano

Taki zestawik wleciał. Triplex póki co number one 🥇

xkYGUmL.jpeg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Blakfrajdejowe zdobycze.

Wpadło trochę Tropica, do którego mam sentyment, bo od niego zaczęła się moja przygoda z piro. JW408 klasyk, który nigdy się nie znudzi. Wena staruszka z 2018r. Piromaxowe PRO, ale co ciekawe są to tegoroczne nowości 8N i 13N. Na yt są filmiki tzw. tymczasowe, być może demo nagrane u Chińczyków, bo walą bardzo mocno jak na kaliber 25 i 20 mm, a w realu okaże się już niedługo. Czekam jeszcze na jedno zamówienie m.in. z kalibrami 38mm. Do sylwka pewnie jeszcze coś wpadnie.

ipnDDhu.jpeg

• Like 1
Opublikowano

Przepiękny arsenał Bartoszu 💪 Jak zawsze stuff na grubooo. Jest i Tropic - Storm of fire, miałem na ostatniego sylwestra, chmura cracklingu przepotężna niczym nie ustępował wielkością efektu tym którym pamiętam z Samum. 🙂

• Like 1
Opublikowano

Miło wiedzieć niegdyś bardzo popularną serię PX-PRO. XB2003 również u mnie w stuffie.

Opublikowano

Kolejne konkretne zamówienie👌

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nazbierało się trochę towaru z różnych zamówień. Wpadły dwie kostki 38mm od SrPyro i kompot 225 strzałów 20/25mm od Maxsema. Jestem bardzo ciekawy jak zaprezentuje się na żywo, bo na filmiku wygląda ciekawie i ma kozacki finał. Kupiłem kilka mniejszych kostek, jakiś wynalazek 19sh od Tomaszka i Golden Gun będący wyrzutną Gaoo zrobioną dla sklepu hanev.pl. Jednak największą frajdę sprawił mi zestaw Big Party :D Już nie pamiętam nawet kiedy ostatnio miałem w rękach taki zestaw sylwestrowy. Od razu przypomniały mi się dawne sylwestry za dzieciaka na przełomie lat 90/00, kiedy wychodziło się z rodzicami przed blok i w zasadzie wtedy każdy był wyposażony w tego typu zestawy rakiet z galanterią pirotechniczną.

W drodze są jeszcze dwie paki i prawdopodobnie na tym zakończę zakupy online. Niewykluczone, że coś wpadnie z marketów.

VvCmtPI.jpeg

Sy9Efs7.jpeg

T5Z55rF.jpeg

Opublikowano

Fotka całości zapowiada się niesamowicie. Ogrom konkretów, także nowości. Pozazdrościć tylko można 😀

Opublikowano

I ostatnie zamówienie online w tym roku z trzech różnych sklepów. Kątówka na samym dole to CS503X8 z serii pokazowych kostek od Klaska - czyli 50 strzałów 30mm w nieco ponad 10 sekund. Czarny no name to CLE4173 od SrPyro - ciekawy i oryginalny silent. Kupiłem też dwie wyrzutnie zupełnie nieodkrytego importera Dragon. Na filmach wiele ich produktów prezentuje się okazale, a jak w rzeczywistości to okaże się wkrótce na przykładzie Pitbulla i Last Dragon 2x30mm.

I to by było na tyle jeśli chodzi o zakupy w necie. Być może wpadnie coś jeszcze z marketów. Po świętach fota całości.

V97JyXQ.jpeg

Opublikowano

Dużo zakupów nieoczywistych, takich, których nie widać w stuffach u innych, ale fajnie, że jesteś eksploratorem nieznanych horyzontów.

Opublikowano

Aż łezka w oku się kręci słysząc o Dragonie. Juz zapomniałem o tym importerze. Kiedyś bardzo dostępny u mnie w miejscowym sklepie. Zaczynałem przygodę z pirotechniką kilkanaście lat temu z produktami właśnie dragona. Człowiek wtedy kupował 20 i 25 mm ale miło wspominam te kostki! Mam nadzieję, że  nagrasz i opiszesz je po sylwetrze za czym bardzo czekam 😉

• Like 1
Opublikowano

Oooo Dragona to i ja jestem ciekaw. Dobrze, że Bartosz nagrywa to będzie wiadomo czy warto. Dragon na stronie ma fajne compoundy, może i cenowo nie powalają, ale chińskie filmy prezentują się nieźle. Z fajnymi układami.

• Like 1
Opublikowano

Bardzo ciekawe kostki, ładnie będzie :)

Opublikowano

Jak co roku, konkretny zestaw wyselekcjonowanych produktów. Są nowości jak i sprawdzone pozycje jak i stare klasyki z tropica . Zabawa szykuje się piękna, głośna i kolorowa 

Pozdro ;)

• Like 1