Skocz do zawartości

[mateo1992] Stuff na Sylwestra 2024/2025

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. 

W tym roku udało mi się nabyć fajerwerki 🎆 odwiedzając Firmę Phantom Fireworks w Indianie. 

Drogi było dość sporo jak po wyjazd do sklepu, bo aż ponad 60 mil w jedną stronę.

Udało mi się kupić 3 wyrzutnie:

0766e09c4d47b.jpg

Curque De Pyrotechnique (Chyba największa w moim życiu wyrzutnia jaką kiedykolwiek miałem),

Oraz dwie Essence od Fire też dość sporej wielkości. 

683788d5e4150.jpg

51f3242f1e05b.jpg

Wisienka na torcie to moździerz brandowany logiem firmy Phantom czyli Red White and Blue Aerial Shell Show, mający 12 szelek i rurę. 

386b1c6cc5f64.jpg

ab8f8f35ae7e7.jpg

Dodatkowo kupiłem sobie koszulkę z tej firmy z logiem oraz tematycznym obrazkiem o fajerwerkach i drugą z napisem Pyro Fanatic.

98f17046600b9.jpg

Co ciekawe drugą koszulkę dostałem gratis.

ab615b61fdd88.jpg

Dodam też, że załapałem się jak zawsze na promocję -50% na całą pirotechnikę od ceny wyjściowej czyli takiej która jest na półce lub stronie sklepu.

Trochę zdjęć z asortymentu:

eece2239f59a9.jpg

64ab4763758cb.jpg

Pozdrawiam :)

Edytowane przez mateo1992
  • Thanks 2
Opublikowano

Patrząc tak na szybko na efekty tych wyrzutni, wygląda na to, że będzie dużo krakola (cracklingu).

Cirque De Pyrotechnique w momencie, gdy pojawia się efekt cracklingu, to sprawia wrażenie jakby strzelało lekko spowolnionym cracklingiem. Ciekawie byłoby zobaczyć na żywo takie tempo.

Moździerz o bardzo zróżnicowanych efektach. Ten rodzaj fajerwerków u nas niedostępny w sklepach, a tam to jest na porządku jeśli nie dziennym, to na pewno sylwestrowym :)

Unikatowy stuff na forum, bo amerykański.

Za dzieciaka wchodziłem często na stronę Phantoma, aby oglądać fajerwerki i lubiłem śledzić ich nowości, bo obok Jorge, to była chyba jedyna tak rozbudowana strona importera z katalogiem i zdjęciami.

Niektóre zestawy moździerzy jakie goszczą tam w sklepach, wyglądają na szafę pełną pocisków - raczej nie zmieści się to pod choinką, ale fajnie byłoby mieć taki jeden zestaw oparty o ścianę, witający jak wyolbrzymiony kalendarz adwentowy.

• Like 1