sainus 0 Opublikowano 11 Stycznia 2006 Z tego co wiem to fajerwerki można odpalać przez 2 dni w roku. Za nie przestrzeganie tych zasad grozi grzywna do 500 zł. Co o tym myślicie ? Cytuj
Bartosz 43 Opublikowano 11 Stycznia 2006 To bez sensu : Fajerwerki można puszczać kiedy sie chce a jak komuś to przeszkadza to ma problem : : : Cytuj
FireMan 0 Opublikowano 11 Stycznia 2006 Fajerwerki można odpalać w Sylwestra czyli 31 grudnia , 1 stycznia , odpusty :mrgreen: Cytuj
FireMan 0 Opublikowano 12 Stycznia 2006 Te słabsze produkty typu diabełki małe fontanny i inne duperele powinni sprzedawać osobom powyrzej 12 roku życia.A reszte ludziom po 18.Ja osobiście nie mam z tym problemy.Jestem niepełnoletni , ale jak nie mówią nic o zaroście to mi zawsze sprzedają :mrgreen: :mrgreen: .Powinni zrobić coś takiego , jak egzamin na "fajerwerki".Np. tata kupuje i przynosi fajerwerki (te słabsze) na policje i synuś pkazuje jak to się puszcza.W pobliżu strażacy i pirotechnicy.I jak wszystko zrobi ok dostaje zezwolenie i karte.CO WY NA TO :?: :?: :?: Cytuj
pj.patryk 3 Opublikowano 12 Stycznia 2006 moze dlanas to by było fajne ale czy imm by się chciało mało by na tym zarabiali a jak napisałeś straz pirotechnicy , chyba jednak troche bazsensu:P Cytuj
papka93 0 Opublikowano 15 Stycznia 2006 czy prawo zakazuje sprzedaży nieletnim art. pirotechnicznych :?: mnie wszędzie sprzedają z wyj. hiper i super marketów Cytuj
Mati88 1 Opublikowano 15 Stycznia 2006 Prawa nie zmienicie,ja tez bym chcial strzelac caly rok ale zwierzeta ludzie wogole huki codziennie wkuzajace by to byyło(nie dla nas)ale dla innych ludzi... Cytuj
witus 0 Opublikowano 16 Stycznia 2006 Ja tam trochę postrzelam ;] Ale znajde miejsce w którym będzie mało zwierząt jak i osób (wieś) ;P Cytuj
FireMan 0 Opublikowano 16 Stycznia 2006 Z tego co mi wiadomo na wsi żyją krowy i świnie.Ale to nie głupi pomysł.Mam na wsi kuzyna , a on jest maniakiem pirotechniki i bardzo lubi strzelać :arrow: :arrow: ...W wakacje strzelaliśmy to nikt nam nic nie powiedział.Jedynie facet w lesie , że mu psa straszymy.Ale i to sytuacja w Polsce jest lepsza , niż w Niemczech.Tam wolno strzelać 1-2 dni w roku . Cytuj
Marian 0 Opublikowano 17 Stycznia 2006 ehh to prawo Mogliby chociaż wytyczyć jakieś miejsca gdzie można sobie postrzelać, ale zanim ktoś z władz na to czy inne dobre pomysły wpadnie to trochę czasu minie... Cytuj
velibrum 12 Opublikowano 11 Listopada 2006 Gdyby fajerwerki można byłoby odpalać zawsze i wszędzie to straciłyby one swój urok, już nie czekało by się na sylwestra. Cytuj
Jaworz 0 Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgadzam sie z kumplem co napisał post nade mną. Włąsnie w tym jest urok Fajerwerkiów*W 75% Cytuj
lukaszon 0 Opublikowano 12 Listopada 2006 U mnie na wsi to można cały rok :P:P. Trzeba byłoby na prawde dobrze pierdyknąc zeby chociaz ktoś palcem pogroził. A co do kary do bez sensu-aż 500zł-przecież za tyle to sylwek jak z bajki!!! Ja już bym wolał jakieś, no niewiem, karnety, ze jeden dzień strzelania np 5 zeta. Cytuj
lukaszon 0 Opublikowano 16 Listopada 2006 Z resztą prawde powiedziawszy u mnie jest taka leniwa milicja, że chyba musiałbym im czache do komisriatu wrzucic. W większych miastach na pewno ścigają. Cytuj
pawcio 1 Opublikowano 3 Grudnia 2006 Ludzie mówią że fajerwerki to są tylko dlą piromanów a ja jestem i co mi mogą zrobić? po prostu mają problem. :twisted: Cytuj
Damian 0 Opublikowano 3 Grudnia 2006 Pisałem przecież w innym temacie że jest to uregulowane prawnie przepisami lokalnymi! U mnie w mieście nie ma takowych i jako osoba pełnoletnia mogę sobie strzelać kiedy chcę, tylko zgodnie z instrukcją obsługi/wymogami bezpieczeństwa oraz z zachowaniem ciszy nocnej Cytuj
Newtime 0 Opublikowano 30 Czerwca 2007 WitamMam pytanie do fachowców od fajerwerków jeśli chciałbym zająć się profesjonalnymi pokazami ogni sztucznych to podobno potrzebne są jakieś uprawnienia :?: Czy wiecie jakie :?: Gdzie się je wyrabia :?: i ile kosztują :?: Będę wdzięczny za każdą pomoc Pozdrawiam Cytuj
pj.patryk 3 Opublikowano 1 Lipca 2007 O maestro, trzeba być pełnoletnim i się na tym znać. Chodzi mi o jakieś studia, kursy czy coś takiego, nie wiem dokładnie. No i musisz mieć firmę odpowiednią no chyba żebyś gdzieś sie zatrudnił. Życzę powodzenia. Cytuj
Nostra 0 Opublikowano 2 Lipca 2007 był kurs w Zielonce na południu, stamtąd możesz miec praktykę w firmach, lecz to tak troszku na czarno... by mieć koncesje to musisz wiele $ wyłożyć. Cytuj
Newtime 0 Opublikowano 2 Lipca 2007 O maestro, trzeba być pełnoletnim i się na tym znać. Chodzi mi o jakieś studia, kursy czy coś takiego, nie wiem dokładnie. No i musisz mieć firmę odpowiednią no chyba żebyś gdzieś sie zatrudnił. Życzę powodzenia. O moja osiemnastka to była dawno temu nawet nie pamiętam kiedy Odnalazłem stosowną ustawę dot obrotu materiałami wybuchowymi i oczekuje na odpowiedź odpowiedniego organu na koszty wydania licencji :grin: Cytuj
pj.patryk 3 Opublikowano 2 Lipca 2007 O moja osiemnastka to była dawno temu nawet nie pamiętam kiedy :grin: No to jedno masz już z głowy.Tak sobie myślę, może głupie, ale przyszło mi to na myśl. Za 5 lat forum i serwis bardzo się rozwinie i otworzy swoją firmę pirotechniczną. Taka moja mała myśl, ale zobaczymy... wszystko sie może zdarzyć. Cytuj
mpiwowski 182 Opublikowano 2 Lipca 2007 masz racje. To jest możliwe, ale wszystko zależy od Wapstera. Cytuj
FireMan 0 Opublikowano 3 Lipca 2007 Może pójde dzisiaj jak będe miał czas na komisariat i zapytam się , kiey wolno używać materiałów pirotechnicznych.Szkoda , że w Polsce nie jest tak , jak w GB.Tam fajerwerki sprzedają od lat 16 Cytuj
witus 0 Opublikowano 3 Lipca 2007 Tam fajerwerki sprzedają od lat 16 Bo tam jest się pełnoletnim w wieku 16 lat Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi