sainus 0 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2006 Z tego co wiem to fajerwerki można odpalać przez 2 dni w roku. Za nie przestrzeganie tych zasad grozi grzywna do 500 zł. Co o tym myślicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz 42 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2006 To bez sensu : Fajerwerki można puszczać kiedy sie chce a jak komuś to przeszkadza to ma problem : : : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FireMan 0 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2006 Fajerwerki można odpalać w Sylwestra czyli 31 grudnia , 1 stycznia , odpusty :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FireMan 0 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2006 Te słabsze produkty typu diabełki małe fontanny i inne duperele powinni sprzedawać osobom powyrzej 12 roku życia.A reszte ludziom po 18.Ja osobiście nie mam z tym problemy.Jestem niepełnoletni , ale jak nie mówią nic o zaroście to mi zawsze sprzedają :mrgreen: :mrgreen: .Powinni zrobić coś takiego , jak egzamin na "fajerwerki".Np. tata kupuje i przynosi fajerwerki (te słabsze) na policje i synuś pkazuje jak to się puszcza.W pobliżu strażacy i pirotechnicy.I jak wszystko zrobi ok dostaje zezwolenie i karte.CO WY NA TO :?: :?: :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pj.patryk 3 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2006 moze dlanas to by było fajne ale czy imm by się chciało mało by na tym zarabiali a jak napisałeś straz pirotechnicy , chyba jednak troche bazsensu:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papka93 0 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2006 czy prawo zakazuje sprzedaży nieletnim art. pirotechnicznych :?: mnie wszędzie sprzedają z wyj. hiper i super marketów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati88 1 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2006 Prawa nie zmienicie,ja tez bym chcial strzelac caly rok ale zwierzeta ludzie wogole huki codziennie wkuzajace by to byyło(nie dla nas)ale dla innych ludzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witus 0 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2006 Ja tam trochę postrzelam ;] Ale znajde miejsce w którym będzie mało zwierząt jak i osób (wieś) ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FireMan 0 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2006 Z tego co mi wiadomo na wsi żyją krowy i świnie.Ale to nie głupi pomysł.Mam na wsi kuzyna , a on jest maniakiem pirotechniki i bardzo lubi strzelać :arrow: :arrow: ...W wakacje strzelaliśmy to nikt nam nic nie powiedział.Jedynie facet w lesie , że mu psa straszymy.Ale i to sytuacja w Polsce jest lepsza , niż w Niemczech.Tam wolno strzelać 1-2 dni w roku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marian 0 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2006 ehh to prawo Mogliby chociaż wytyczyć jakieś miejsca gdzie można sobie postrzelać, ale zanim ktoś z władz na to czy inne dobre pomysły wpadnie to trochę czasu minie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
velibrum 12 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2006 Gdyby fajerwerki można byłoby odpalać zawsze i wszędzie to straciłyby one swój urok, już nie czekało by się na sylwestra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaworz 0 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgadzam sie z kumplem co napisał post nade mną. Włąsnie w tym jest urok Fajerwerkiów*W 75% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszon 0 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 U mnie na wsi to można cały rok :P:P. Trzeba byłoby na prawde dobrze pierdyknąc zeby chociaz ktoś palcem pogroził. A co do kary do bez sensu-aż 500zł-przecież za tyle to sylwek jak z bajki!!! Ja już bym wolał jakieś, no niewiem, karnety, ze jeden dzień strzelania np 5 zeta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszon 0 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2006 Z resztą prawde powiedziawszy u mnie jest taka leniwa milicja, że chyba musiałbym im czache do komisriatu wrzucic. W większych miastach na pewno ścigają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio 1 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 Ludzie mówią że fajerwerki to są tylko dlą piromanów a ja jestem i co mi mogą zrobić? po prostu mają problem. :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian 0 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 Pisałem przecież w innym temacie że jest to uregulowane prawnie przepisami lokalnymi! U mnie w mieście nie ma takowych i jako osoba pełnoletnia mogę sobie strzelać kiedy chcę, tylko zgodnie z instrukcją obsługi/wymogami bezpieczeństwa oraz z zachowaniem ciszy nocnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Newtime 0 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2007 WitamMam pytanie do fachowców od fajerwerków jeśli chciałbym zająć się profesjonalnymi pokazami ogni sztucznych to podobno potrzebne są jakieś uprawnienia :?: Czy wiecie jakie :?: Gdzie się je wyrabia :?: i ile kosztują :?: Będę wdzięczny za każdą pomoc Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pj.patryk 3 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 O maestro, trzeba być pełnoletnim i się na tym znać. Chodzi mi o jakieś studia, kursy czy coś takiego, nie wiem dokładnie. No i musisz mieć firmę odpowiednią no chyba żebyś gdzieś sie zatrudnił. Życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nostra 0 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 był kurs w Zielonce na południu, stamtąd możesz miec praktykę w firmach, lecz to tak troszku na czarno... by mieć koncesje to musisz wiele $ wyłożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Newtime 0 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 O maestro, trzeba być pełnoletnim i się na tym znać. Chodzi mi o jakieś studia, kursy czy coś takiego, nie wiem dokładnie. No i musisz mieć firmę odpowiednią no chyba żebyś gdzieś sie zatrudnił. Życzę powodzenia. O moja osiemnastka to była dawno temu nawet nie pamiętam kiedy Odnalazłem stosowną ustawę dot obrotu materiałami wybuchowymi i oczekuje na odpowiedź odpowiedniego organu na koszty wydania licencji :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pj.patryk 3 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 O moja osiemnastka to była dawno temu nawet nie pamiętam kiedy :grin: No to jedno masz już z głowy.Tak sobie myślę, może głupie, ale przyszło mi to na myśl. Za 5 lat forum i serwis bardzo się rozwinie i otworzy swoją firmę pirotechniczną. Taka moja mała myśl, ale zobaczymy... wszystko sie może zdarzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpiwowski 182 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 masz racje. To jest możliwe, ale wszystko zależy od Wapstera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FireMan 0 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 Może pójde dzisiaj jak będe miał czas na komisariat i zapytam się , kiey wolno używać materiałów pirotechnicznych.Szkoda , że w Polsce nie jest tak , jak w GB.Tam fajerwerki sprzedają od lat 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witus 0 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 Tam fajerwerki sprzedają od lat 16 Bo tam jest się pełnoletnim w wieku 16 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk2583 11 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 jak od 16 lat to super szkoda ze u nas tak nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi