lukaszek555 6 Opublikowano Sobota o 20:05 Hej, pierwszy raz w życiu będę kupował fajerwerki na początku roku zamiast pod koniec. Naszło mnie pytanie - kiedy najlepiej to zrobić? Intuicja wskazywałaby że najtaniej kupić zaraz po sylwestrze na wyprzedażach, natomiast wydaje mi się że dużo z tych promocji jest fejkowych, ponieważ wszystkie ceny w grudniu wystrzeliły w kosmos, więc jeśli teraz jest obniżka nawet o 25% czy 30% z poprzedniej ceny to niewiele to zmienia. Cytuj
mantis 486 Opublikowano Sobota o 21:25 Dlatego za każdym razem trzeba porównywać ceny wyprzedażowe z cenami z innych sklepów. Najlepiej sobie zapisywać ceny różnych produktów w różnych okresach, podobno jest do tego jakaś wtyczka do przeglądarki, która ułatwia zbieranie i archiwizowanie cen w różnych okresach do ich późniejszego porównania. Ale łatwiejszym rozwiązaniem jest zapytać tutaj na forum, czy cena za dany produkt po obniżce jest opłacalna, czy nie, bo tutaj siedzą też pamięciowcy cenowi, którzy powiedzą Ci, czy hit czy kit. 1 Cytuj
lukaszek555 6 Autor Opublikowano Sobota o 21:40 9 minut temu, mantis napisał(a): podobno jest do tego jakaś wtyczka do przeglądarki Ten od wtyczki to ja Z moich obliczeń wynika że ceny niewiele się różnią od tych które były na początku listopada 2024. Ciekawi mnie czy istnieje jakiś lepszy termin na zakup fajerwerek niż posylwestrowa wyprzedaż? Sklepy robią jakieś promki w ciągu roku np. w wakacje? Cytuj
LudwiczekR 33 Opublikowano Sobota o 23:28 Dlatego warto mieć pozakładane konta na różnych sklepach internetowych (jeśli ktoś taką formę zakupów preferuję). Ja sam już czekam na wyprzedaże i zacznę porównywać ceny. Na tych wyprzedażach też towar jest często przebrany. Z innej beczki - Co będzie jak nakupimy pirotechniki, a za rok okaże się że odpalenie jej będzie nie legalne na własnej posesji? Pozostanie załadować stuff do bagażnika, powstrzymanie się całkowite od alkoholu i strzelanie na partyzanta z obcego miejsca. A jak przyjadą gliny to branie nóg za pas. Oczywiście niech Bóg strzeże żeby do takiej sytuacji nie doszło Cytuj
Grvby 156 Opublikowano Niedziela o 11:13 Na noworocznych wyprzedażach można się nieźle nachapać Następnie mamy Wielkanoc, potem 1 i 3 maja. Sklepy przeważnie robią wtedy jakieś promocje. Ostatni dzwonek to chyba Halloween oraz czarny piątek ale wtedy ceny już są wyższe niż na początku roku ale i asortyment większy. Cytuj
PiroMan25 89 Opublikowano Niedziela o 18:27 Ogólnie promocje w ciągu roku raczej nie są regularne (poza bf, podczas którego coraz ciężej o uczciwe promocje). Najlepiej jest być na bieżąco cały rok, ale rozumiem że nie każdy ma na to czas czy też chęci. Niestety jednak jak się nie siedzi cały czas w cenach, to łatwo się naciąć na fejkową promocję. Za niedługo jak sklepy się ogarną po sezonie, powinny się zacząć noworoczne wyprzedaże. Ale nie jest to pewne. Już w zeszłym roku było bardzo słabo pod tym względem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi