Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam Kolegów 

Jako, że dwie zamówione paczki od TanieFajerwerki oraz od PiroMaster dotarły do mnie błyskawicznie to od razu ułożyłem pierwszą w tym roku małą piramidę pod ścianą z dokonanych zakupów. Moim głównym celem po obejrzeniu filmu na kanale Machony'ego był zakup dwóch fireeballi XXL - PXB3613 oraz małego PXB2203. XXL kupiłem w TanieFajerwerki, a małego w PiroMaster. Jako że moimi ulubionymi fajerwerkami są również rzymskie ognie to je także na "dzień dobry" pozamawiałem. Jeszcze jakieś różdżki H. Poterra dokupię. Stałym elementem mojego sylwestrowego strzelania jest moja drewniana skrzynia z rurkami z pozakładanymi rzymianami oraz rakietami. 

Na filmie Machony'ego te fireballe były naprawdę niezłe. A cena tych dwóch kostek dość przystępna.

Oczywiście kolekcja będzie się rozrastać zapewne jeszcze w styczniu. 

IMG_1164.JPG

Edytowane przez LudwiczekR
Opublikowano (edytowane)

Witam

2 calówka Fireball do mnie nie przemawia,ale ta mniejsze już tak. Fanem rzymskich ogni nie jestem,wolę baterie Gatlingów.

Widzę,że bierzesz sporo podwójnie- dla lepszego efektu?

Pozdrawiam 

Edytowane przez Koopacz
Opublikowano
2 godziny temu, Koopacz napisał(a):

Witam

2 calówka Fireball do mnie nie przemawia,ale ta mniejsze już tak. Fanem rzymskich ogni nie jestem,wolę baterie Gatlingów.

Widzę,że bierzesz sporo podwójnie- dla lepszego efektu?

Pozdrawiam 

30 mm rzymski ogień efekty porównywalne z wyrzutnią o tym samym kalibrze. A cena dużo, dużo mniejsza niż kostka. 

Niektóre rzymskie ognie są pakowane po dwa lub więcej sztuk. 

Zgadzam się że mały fireball jest niezły - przy wystrzale ma solidny efekt miny o czym mówi komentujący pirotechnik. 

Kostka XXL kosztowała nie dużo jak na kaliber 25mm więc wziąłem ją. Ma piękne efekty opadajace do ziemi. 

Opublikowano (edytowane)

A ja lubię Fireball XXL, oferuje solidną jakoś już jakiś czas jest na rynku. Może weszły nowe mocniejsze pozycje. Ale Fireball XXL dalej można spotkać w przystępnej cenie 😀

Edytowane przez Moloch
Opublikowano (edytowane)

Witam ponownie

Dalsze moje styczniowe zakupy na noworocznych wyprzedażach. Wczoraj dostałem paczkę z PiroHit'a, a w niej dwie zamówione kostki Mad Twister 1963 od Wolffa. Miałem ją na Sylwestra i przypadła mi do gustu przez wirujące efekty podczas wylotu oraz barwne rozpryski. Cena przystępna. Skusiłem się również na małą 19sto strzałową kosteczkę Oregon oraz na taki zestaw trzech wystrzałów połączonych z wulkanami Paranoid Pack 3. Jak dostałem tego Paranoida to sam się zdziwiłem że takie coś zamówiłem ale dobre będą przy połączeniu tych kostek na jeden lont i odpalenie w tym samym czasie na rozpoczęcie pokazu ze względu na wulkany. 

A dziś otrzymałem paczkę ze SklepzPetardami. Ze sentymentu zamówiłem starą ale sprawdzoną kostkę Tourbillon TXB021, gwiżdżące katiuszki - Crazy Whistling Comets JW31, moją ulubioną nie dużą wyrzutnię Taran TXB050 oraz wyrzutnię która mnie zaintrygowała nie tylko przystępną ceną ale i efektami i solidnym hukiem - Servus! TXB819.

To na razie w styczniu na tyle ale zobaczę jeszcze. 

IMG_1174-001.JPG

IMG_1176-001.JPG

Edytowane przez LudwiczekR
  • Thanks 1