Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Symbol: TA7 lub TR-35
Nazwa: Ночь России
Ilość sztuk w opakowaniu: 4
Klasa: Brak

Opis: Bardzo stare rakiety od tropica, kierowane na Rosję. Chyba już nigdzie w sprzedaży ich nie ma, mi się udało je dorwać prywatnie.
Kod na opakowaniu to TA7, ale na samej rakiecie TR-35. Na etykiecie brak CE, NWP czy chociażby roku produkcji. Natomiast z tego co udało mi się przetłumaczyć z Rosyjskiego, wynika że mają datę trwałości do 2011 roku. Natomiast fakt że są kierowane na rynek Rosyjski, oznacza że niekoniecznie muszą być sprzed czasów NWP. Bądź co bądź, jest to Polski certyfikat.
Środek ciężkości wskazuje niestety na to że większość górnej części korpusu jest pusta.
No i nie wiem co jeszcze mogę na ich temat napisać. Postaram się pamiętać żeby nagrać efekt gdy będę je odpalać, ale to raczej dopiero w sylwestra :)

Zdjęcia:
ULuhsFH.jpeg
mrbL9Kl.jpeg
YW8TAGO.jpeg
syEI0Jn.jpeg
jvLQUTk.jpeg
vlvzFi9.jpeg

Opublikowano

na końcu kodu PN.... mamy III co może sugerować klase 3

Opublikowano

Wyłowiłeś niezły ledżend.

Te stare poligrafie dużych rakiet, to coś do czego mam mocny sentyment. 

Myślę, że ta data trwałości do 2011 roku, to formalność. Piro jest prawie jak wino.

Odpalane w kontrolowanych warunkach nie przysporzą problemu, nawet jakby coś tam idealnie nie zaiskrzyło.