mantis 496 Opublikowano 14 Lutego Nazwa tematu dosyć prowokująca, bo 2025 rok miał być ostatnim pewnym sylwestrem dla fanów fajerwerków amatorskich. Ilość projektów sejmowych, spotkań komisji i zapowiedzi ucięcia branży nawet do 2 stycznia 2026 roku - tego doświadczyliśmy najwięcej właśnie w poprzednim roku. Do tego coraz większa ilość zawartości na portalach społecznościowych zachęcających do poparcia pomysłu delegalizacji piro - w tym rolki, shorty i lamenty od znanych osób. Gdybym się tym przejął, to być może dałbym o tym po sobie znać... ale tak to jak na fana piro odczuwam w sobie dziwny spokój. Być może to efekt popularyzacji mema z wyluzowanym, wyczillowanym gościem trzymającym ręce w kieszeni, spowodował podświadomie, że trzeba być spokojnym gościem jak pies bez łańcucha żyjący na wsi obok masarni, gdzie smakowite kąski przytrafiają się w hurtowych ilościach. Z drugiej strony, historię takich projektów już znamy: takie głosy co jakiś czas już się pojawiały, ale ostatecznie nikt nie dopiął swego i niczym to nie zaowocowało... Teraz to się miało zmienić ze względu na zmianą układu sił w parlamencie... Zobaczymy... Co jakiś czas w tematach zakupowych komentowałem różne wyrzutnie, w tym pamiętam, że gdy ktoś kupił JW80, to pisałem coś w stylu: "zawsze o tym myślałem, ale nigdy ostatecznie tego nie kupiłem", "może kiedyś to kupię, gdy nadarzy się sposobność". Czas zmienić te zapowiedzi i przekuć je w czyny. ZDJĘCIE nr 1 ZDJĘCIE nr 2 transakcja prywatna 3 Cytuj
Fraptak 29 Opublikowano 14 Lutego Same zakupy bardzo fajne, jak chodzi o projekt to tam nie mamy daty tylko mamy vacatio legis 1 rok. Cytuj
LudwiczekR 41 Opublikowano 14 Lutego Czas pokaże jak będzie z branżą pirotechniczna w tym roku. Ten przeklęty rząd nie tylko może zbanować branże pirotechniczna ale zwija całą gospodarkę po trochu. Dziadostwo coraz większe wszędzie. Jedyna szansa dla kraju i w tym dla branży piro to wybór odpowiedniego prezydenta. 2 Cytuj
Moloch 166 Opublikowano Sobota o 18:05 Wszyscy mają mambę mam i ja Nie ma co komentować JW80 bo to bardzo niebanalny towar. A podobno już go nie będzie w sprzedaży. 1 Cytuj
Koopacz 57 Opublikowano Poniedziałek o 13:14 (edytowane) W dniu 15.02.2025 o 19:05, Moloch napisał(a): .....A podobno już go nie będzie w sprzedaży. Witam Taka sama sytuacja ma się z Pantą 30 mm 49 strzałów - hukową. Jakoś nie mogę się przekonać do JW80 - patrząc na jej cenę...... Efekt- faktycznie nietuzinkowy, ale ta cena..... Niedługo dorzucę coś w swoim temacie - trafiłem za w miarę dobrą cenę coś co jest następcą Testosteronu. Ciut mniej dynamiczna, zbliżone efekty (powiększone o niebieskie gwiazdki). Pozdrawiam Edytowane Poniedziałek o 13:15 przez Koopacz Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi