Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nazwa tematu dosyć prowokująca, bo 2025 rok miał być ostatnim pewnym sylwestrem dla fanów fajerwerków amatorskich. Ilość projektów sejmowych, spotkań komisji i zapowiedzi ucięcia branży nawet do 2 stycznia 2026 roku - tego doświadczyliśmy najwięcej właśnie w poprzednim roku. Do tego coraz większa ilość zawartości na portalach społecznościowych zachęcających do poparcia pomysłu delegalizacji piro - w tym rolki, shorty i lamenty od znanych osób.

Gdybym się tym przejął, to być może dałbym o tym po sobie znać... ale tak to jak na fana piro odczuwam w sobie dziwny spokój. Być może to efekt popularyzacji mema z wyluzowanym, wyczillowanym gościem trzymającym ręce w kieszeni, spowodował podświadomie, że trzeba być spokojnym gościem jak pies bez łańcucha żyjący na wsi obok masarni, gdzie smakowite kąski przytrafiają się w hurtowych ilościach. Z drugiej strony, historię takich projektów już znamy: takie głosy co jakiś czas już się pojawiały, ale ostatecznie nikt nie dopiął swego i niczym to nie zaowocowało... Teraz to się miało zmienić ze względu na zmianą układu sił w parlamencie... Zobaczymy...

Chill_guy_original_artwork.jpg

Co jakiś czas w tematach zakupowych komentowałem różne wyrzutnie, w tym pamiętam, że gdy ktoś kupił JW80, to pisałem coś w stylu: "zawsze o tym myślałem, ale nigdy ostatecznie tego nie kupiłem", "może kiedyś to kupię, gdy nadarzy się sposobność". Czas zmienić te zapowiedzi i przekuć je w czyny.

ZDJĘCIE nr 1

oqEvkHG.jpeg

ZDJĘCIE nr 2

DUfun4r.jpeg

transakcja prywatna

• Like 3
Opublikowano

Same zakupy bardzo fajne, jak chodzi o projekt to tam nie mamy daty tylko mamy vacatio legis 1 rok.

Opublikowano

Czas pokaże jak będzie z branżą pirotechniczna w tym roku. Ten przeklęty rząd nie tylko może zbanować branże pirotechniczna ale zwija całą gospodarkę po trochu. Dziadostwo coraz większe wszędzie. 

Jedyna szansa dla kraju i w tym dla branży piro to wybór odpowiedniego prezydenta. 

• Like 2
Opublikowano

Wszyscy mają mambę mam i ja :D Nie ma co komentować JW80 bo to bardzo niebanalny towar. A podobno już go nie będzie w sprzedaży.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 15.02.2025 o 19:05, Moloch napisał(a):

.....A podobno już go nie będzie w sprzedaży.

Witam

Taka sama sytuacja ma się z Pantą 30 mm 49 strzałów - hukową.

Jakoś nie mogę się przekonać do JW80 - patrząc na jej cenę......

Efekt- faktycznie nietuzinkowy, ale  ta cena.....

Niedługo dorzucę coś w swoim temacie - trafiłem za w miarę dobrą cenę coś co jest następcą Testosteronu. Ciut mniej dynamiczna, zbliżone efekty (powiększone o niebieskie gwiazdki).

Pozdrawiam

Edytowane przez Koopacz
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 17.02.2025 o 14:14, Koopacz napisał:

Jakoś nie mogę się przekonać do JW80 - patrząc na jej cenę......

Podejrzewam, że mogłeś patrzeć na ceny ze sklepów internetowych, wśród tych, w których jest jeszcze dostępna.

Dorwałem ją w tym roku za 250 zł na privie (nie licząc kosztów przesyłki) - taki układ jest jak najbardziej sprawiedliwy w realiach 2025 roku, biorąc dodatkowo pod uwagę jej ograniczoną dostępność.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Huragan od Jorge (JW809 Hurricane) i włoskie rakiety Comet 2 od Pirotecnica Manna.

W gratisie wlepka z czachą brodaczem + trzy i pół rolki taśmy "silent". Takiego gratisu się nie spodziewałem, ale dzięki, przyda się 😜

BjkFvWU.jpeg

sklepzpetardami.pl

Opublikowano

Witam

Trochę offtopic, ale u mnie chyba wszystkie wersje tej czachy powklejane na szafie. Ale muszę sprawdzić, czy ta też jest.

Czy to nie jest ta wyrzutnia, co trwa 10 sekund?

Pozdrawiam

Opublikowano
18 godzin temu, mantis napisał(a):

Huragan od Jorge (JW809 Hurricane) i włoskie rakiety Comet 2 od Pirotecnica Manna.

W gratisie wlepka z czachą brodaczem + trzy i pół rolki taśmy "silent". Takiego gratisu się nie spodziewałem, ale dzięki, przyda się 😜

BjkFvWU.jpeg

sklepzpetardami.pl

Na początek pokazu czy na koniec? :D 

4 godziny temu, Koopacz napisał(a):

Witam

Trochę offtopic, ale u mnie chyba wszystkie wersje tej czachy powklejane na szafie. Ale muszę sprawdzić, czy ta też jest.

Czy to nie jest ta wyrzutnia, co trwa 10 sekund?

Pozdrawiam

Ona trwa 2-3 sekundy :D 

Opublikowano

To prawda, króciutka ta wyrzutnia. Jedna z niewielu, która ma tak szybką i krótką serię przy tak dużej liczbie wystrzałów. Jorge miał jeszcze parę takich szybkostrzelnych, w tym JW2052 Buddha, którą kiedyś odpalałem, ale JW809 jest nawet jeszcze szybsza od Buddhy.

2 godziny temu, Moloch napisał:

Na początek pokazu czy na koniec? :D 

Na początek pokazu nie daję najmocniejszych rzeczy, bo ludzie zwykle schodzą się na pokaz stopniowo, niektórzy przybywają spóźnieni, a nie chciałbym, aby przegapili coś istotnego. Początek głównego pokazu, to zwykle petardy, fontanny, stroboskopy i rakiety na rozgrzewkę. Nie za każdym razem wszystkie te rodzaje mam w stuffie w danym roku jednocześnie, ale ogólnie ta grupa wyrobów.

Z pewnością JW809 Hurricane pójdzie w końcowej fazie pokazu lub jako właściwy koniec końców (finał).

• Like 2