Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

u mnie to sie dzialo, wyrzutnie 10/10 kazda, pi, b14, planet, katiusza redpeony backyard fun, golden waterfall sonic rakiety? za***iscie mialem do zabawy ghosty, besty i z zestawu planet, petardy? dobrze tylko ze mi ktos niektore podpierdolil, mozdzierz z biedry? no bylo za***iscie dopuki niechcacy zsotawilem reszte szelek kolo mozdzierza, rozjebalo wszystko zabawy co niemiara nawet jak backyard sie przewrucil i strzelal we mnie (przepalilem sobie spodnie i mam drobne poparzenie xd poltora godziny nawalania, sylwek lepszy niz rok temu, mimo tego ze mialem 12 rakiet to ejszcze mial kolega, drugi kolega i ojciec kolegi dal mi 2 wyrzutnie pi

wiec ocena z sylwka? 1000 na 10

Opublikowano

Ja też jestem generalnie zadowolony, poza tym, że nie spodziewałem się przewrócenia Marsa po 10-12 strzale chyba. Tak to super:
-JF10 Trolle - jestem strasznie zaskoczony, nie spodziewałem się takich efektów
-Planet (Biedronka-Macro Cosmos II) - ta wyrzutnia zawsze była ładna :P
-Purple Tail - spodziewałem się nieco innego efektu, ale generalnie było OK
-Show of Fireworks (JW90) - miazga hehe

Opublikowano

Wyrzutnia Tajfun - najlepsza wyrzutnia w moim życiu, efekty wielkie i wyraziste, moim zdaniem najlepsza 49-strzałówka od Jorge
New Generation 8 ( FIRE 3 z biedry) - coś z nią było nie tak, stała na asfalcie, na początku zaczęła strzelać jakimiś dziwnymi seriami a następnie się przewróciła. Po porannym spacerku widziałem jeszcze dwie inne FIRE 3, miały porozwalana rurki więc pewnie jakiś pijany chińczyk je robił :xmas_wink:

Opublikowano

W tym roku sylwester był świetny! :xmas_laugh:
Przede wszystkim dobrze wypadł Aron. Wielkie rozpryski i ładne efekty. :) W zasadzie to zawiodły mnie tylko rakietki Crazy Angel. Zamiast wybuchać spadają i wybuchają parę metrów nad ziemią. :P

Opublikowano

Po dwóch szelkach moździerz R0009-12 tata wywalił do pieca rure bo myślał że już nie potrzebna, później z prowizorki strzelaliśmy ale raz było dobrze a raz wylatywały na 3 metry, ale moździerz piękny, naprawde polecam. Oprócz moździerza to wszystko było dobrze :)

Opublikowano

JW08 wenus - bardzo ładna wyrzutnia
JW06 Kasjopeja - ładna wyrzutnia
JW07 Mars - ładna wyrzutnia
JW4060 Styx - piękna wyrzutnia
Moździerz z Biedronki - zawiodłem się i już jej nie kupie.Moim błedem było kupienie 3 tych moździerzy.
A tak ogólnie było super Fp3 small dobrze strzelały i inne petardy też.

Opublikowano

witam ja osobiscie jestem bardzo zadowolony rakietky bardzo ladne jednak wystrzelalem je dopiero po calym pokazie bardzo zaskoczyla mnie moc liona z komety new generation 4 i mont everesta pozostale wyrzutnie tez bomba tak sie zlozylo ze wczoraj przyszedl mikolaj:):) i okolo godziny 20 dokupilem jeszcze 4 wyrzutnie:):) pokaz pierwsza klasa naprawde jestem zadowolony koszt ogolny jaki przeznaczylem na caly stuff to okolo 740 zl:) za rok w planach jest pokaz za okolo 2500 zl:)

Opublikowano

Lepszego sylwestra nie mogłem sobie wyobrazić. Wszystkie kostki prezentowały się wyśmienicie. Atmosfera po północy po prostu rewelacyjna! Kanonada sztucznych ogni trwająca ponad pół godziny robiła mega wrażenie. A publiczność przeszła moje oczekiwania. Miałem wrażenie, że ci ludzie wyrastali spod ziemi. Z każdą kolejną wyrzutnią było ich coraz więcej, co mnie oczywiście cieszyło. Najbardziej jednak nie zapomnę jak grupka ludzi na koniec zaczęła krzyczeć "dziękujemy!" To było świetne i oczywiście zaprosiłem ich za rok :D/>/>

A teraz konkrety:
TXB400 Samum - jeden z hitów mojego stuffu. Ogromne trzeszczące chryzantemy podobały się wszystkim.
P7071 Indonezja - niepozorna 19-stka ale efekt potężny i piękny.
P7611 Celtic - rewelacja!
TXB762 X-Maind - piękna wyrzutnia z ciekawymi efektami. Także zrobiła spore wrażenie na widzach.
P7509 Malaga - cudne efekty z brokatem i strobo.
P7053 Lena - kątówka dorównująca Krecie. Naprawdę świetna, a do tego wzmocniona przez mnie bs-101, wyszło super!
P7504 Duszanbe - dobra, dynamiczna kostka.

To chyba takie największe "wisienki" na moim sylwestrowym torcie :P/> Kometa i Triplex to zdecydowanie firmy, w które warto inwestować. W przyszłości muszę jeszcze wypróbować coś konkretnego z Maxsema, bo teraz miałem tylko 19-stki, które i tak wypadły nawet przyzwoicie.
Sylwester 2012 przeszedł do historii ale pozostało mnóstwo fajnych wspomnień.

Opublikowano

Dla mnie każdy kolejny Sylwester jest lepszy od poprzedniego. W tym roku przeszkodził trochę wiatr ale i tak się udało.
SM9819- ładna wyrzutnia 4/5
JW25 Cudak Battery- piękna wyrzutnia 5/5
JW20 Don't wory be happy- to samo co wyżej 5/5
SM2126- dobra wyrzutnia jak na swoją cenę 4/5
JW90- powaliła mnie na kolana 10/5

Opublikowano

FP3 small - dobre, jeśli chodzi o cena do jakości, to jedne z najlepszych szkoda tylko, że kilka niewypałów
FP3Big i New - widać różnicę między starą wersją, a teraźniejszą
Big Corsair JC04 - dobre tylko nieopłacalne cenowo, na szczęście dostałem jako gratis
Mars SBB JW07 - ładna wyrzutnia polecam, jedna z lepszych w tej cenie
HE0025 Cosmic Eddy - hestia pokazała mi po raz kolejny, że małe wyrzutnie ma dobre, cena w carrefour 16zł za 10 strzałów
Katmandu JW26 - zaskoczenia nie było spisała się ok
Cudak battery JW25 - tak samo jak katamandu, dobre zakończenie
SoF JW90 - super! wielkość efektów i gęstość, oooo tak!
Ballet JW11 - oki, ładne złote "ogony"
Trole JF10 - wszystko buczy i gra ;d
Fuji - co tu dużo mówić, tak samo jak silver cascade - mały wulkanik, cena nie duża tylko brać
JR8 Diabolo - jak na rakiety oki, porównywalne do perfectów ale tańsze
M22 (Biedronka) - oki, nie zawiódł
Circoblitz JM01 - ok tylko niektóre wybuchy małe
STROBOSKOP 90 SEKUND TXF441 - bardzo dobry strobo! długość trwania na +
Albatros JM06-2 - motylek ok szkoda, że brak wybuchu, nieopłacalne
Kamikadze JM02N - z nimi wiąże się trochę śmiechu, niektóre sztuki były chyba trochę niedorobione, bo wzlatywały opadały praktycznie na ziemię i znowu wzlatywały
Star Twister 153010 - nie polecam, tak samo jak albatros, cenowo nieopłacalne
Cracling Blitz P07022 - oki
Multicolor T6237 - zawiodło i zaskoczyło, każda kulka miała cracling malutki ale chyba żaden z dwóch które miałem nie wyrzucił wszystkich 15 kul
Mały Kamikadze W504 - oki

Opublikowano

R0009-12 Piękny moździerz
Rakietki z zestawów biedronkowych suuper były
Petardy i inne rzeczy mnie nie zawiodły

:)

Opublikowano

JW90 -No wiadomo miaska 5/5
Red meteor - Gitara za ta cene 5/5
Figiel -Super kostka energiczna i ładna 5/5
The magic key - jak wyzej 5/5
Guliwer -Boska kostka 6/5
Don't worry be happy -genialna kostka 6/5
Macrocosmos super 5/5
FP3 SMALL -No wiadomo moc zamknieta w kapsułce 5/5
Explosvie 1 Kozacka petarda 5/5
Voo Doo bosko -5/5

Opublikowano

U mnie wszystko okey na wielkie uznanie zasługuje kostka TXB851 naprawdę ładna . Także kostki JW57 Nwe Age i yhw009 song nie zawiodły. Styx lampy alladyna i inne mniejsze kostki poniżej ceny 40 zł też były okey choć d*py nie urywały :xmas_w00t: . Podczas sylwestra też byłem zaskoczony moździerzem R0009-12 spodziewałem się rozbłysków porównywalnych do moździerza z biedronki a one były co najmniej 2 razy większe i głośniejsze naprawdę polecam ! No i rakiety perfect tu zawsze musi być ładnie jak na tak małe rakietki. Podobała mi się też wyrzutnia rzymskich ogni od Kellera którą dostałem gratis , 720 strzałów w 30s dało naprawdę ogromny kolorowy słup ognia. Cały sylwester ogólnie się udał i z każdej zakupionej kostki jestem mega zadowolony.

Opublikowano

Fajerwerki z biedronki spisały się :)

Opublikowano

SYLWESTER 2012

< Czas strzelania >
13:00 - petardy hukowe
22:00 - fajerwerki z efektami świetlnymi

< Fajerwerki >
P1000 Piratka < FP1 Jaja Dinozaura < CF8026 Torpedka (Śmieszek) = FP3 Small

SM9819 Pi Battery - bardzo różnorodne i rozłożyste efekty. Warto było dać 20zł w Lidlu (10/10)
JW4152 Amber - myślałem, że będą jakieś strzały z rozpryskiem, skoro jest multikaliber, ale komety były grube i ładnie mieniły się (9/10)
DR04 Best - 12 sztuk rakietek za 15zł. Opłacalne. Kilka rakiet miało całkiem spore rozpryski jak na ten kaliber (9/10)
N2071 Lion - rzymskie ognie z wirującymi kometami, dobre do urozmaicenia pokazu (9/10)

< Pogoda >
Przez cały czas parę stopni na plusie. Bez śniegu. Po strzelaniu grzałem się z towarzystwem przed ogniskiem.

Opublikowano

Najefektowniejsze:
- New Generation 13
- Splendid River
- Styx
- Tornado Striker
- Cancer
- Speed IV
- Big Whale 3
- Imagine
- Western
- Multicolour
- Mega Piratka II
- La Bomby
- Nitrobomby
- Vulkan-Siberfacher

Średniaki:
- Włochy
- Yellow/Purple Peony
- Macrocosmos II
- Cassiopeia
- Uranus
- Magic Sky

Najsłabsze:
- Artillery Shells

Najbardziej zawiódł mnie jak widać moździerz. Na 6 kul jedna poleciała na wysokość może 7 metrów po czym eksplodowała, pozostałe miały efekty porównywalne do wyrzutni 0,8". Tylko jedna z szelek była przyzwoitego rozbłysku. Na pozostałych artkułach się nie zawiodłem. Największych faworytów zaznaczyłem pogrubieniem, i pewnie zaopatrzę się w nie na przyszły rok.

Opublikowano

JR25 Exclusive Collection - Kapitalne rakiety, wielkie, gęste i bardzo głośne efekty.
Vulkan Silberfacher - Super efekt, dużo dymu :D
GP262 Beautifull Fountain - zmieniony efekt i według mnie zepsuli bardzo dobra fontannę.
JW05 Pluton - na początek dobra.
SB9858 Guliwer - dość spory efekt, przyjemny dla oka.
P5603 Lina Exclusive - Przy tej wyrzutni też ktoś coś pozmieniał... Spory efekt w porównaniu do 2 pierwszych wyrzutni.
JW90 Show of Fireworks - Szczególnie ładna była Salwa finałowa - bardzo bogaty crackling.
JW39 Show of Fireworks + TB36 Midnight Thunder - spokojna, monotonna wyrzutnia połączona z TB36.
P7307 KAMA - spodziewałem się większych efektów, ale za to były bardzo gęste.
TXB852 X-SMART - 1 efekt to bardzo ładne, grube crosete, a reszta wtopiła się w tłum i ciężko ocenić.
JW407 The Legend - efektowna,kolorowa i różnorodna wyrzutnia.
SUPER BOMBA - Bardzo fajna wyrzutnia od czeskiego PYROCO. Strzela po 2-3 strzały na raz, z zaakcentowanym finałem (\/)
JW402 Show of Fireoworks + BS101 - Strzelając wraz z "Super Bombą" zrobiła wielkie show, szczególnie podobały się wiry i finał (cracking&salute), który wyszedł w 100% pomyślnie.

Opublikowano

Pokaz fajerwerków w Polkowicach 2012/2013
Zapraszam do oglądania i komentowania :)
Opublikowano

R4034 Wild One - bardzo dobre rakiety od trpilexa, ładne i duże efekty, nie ma co się bać rakiet w zestawach typu Big Whale bądź właśnie tych bo są na prawdę warte swojej ceny. :xmas_smile:
TXR793 Absolut - beznadziejne rakiety, są naprawdę duże ale niestety w żadne sposób nie przekłada się to na efekt, o wiele lepszym wyborem są rakiety które opisałem wyżej, ponieważ ich efekt jest porównywalny :unsure:
JR29 Big Day - dobre rakiety od jorge o wiele lepszy efekt od absolutów, lecz za tą cenę lepiej brać wyrzutnie.
JW4071 Terminator - ciekawa pozycja od jorga mimo, mniejszego kalibru zrobiła niezłe wrażenie na publiczności.
JW44 Monstrum - dość małe efekty jak na 30mm, lepszym wyborem w tej cenie byłby Black Cat albo Pyton.

Opublikowano

Rakiety z dużego zestawu z biedronki - Oceniam je na 5 ponieważ były bardzo dobre

Rakiety z małego zestawu z biedronki - te trochę słabsze ale jak za tą cenę mogą być

Moździerz R0009-12 - Oceniam go na 6, po prostu coś pięknego, niestety po dwóch szelkach tata wyrzucił mi rurę do pieca około godz. 19 bo myślał, że już nie potrzebna i strzelałem z prowizorki, która nie za każdym razem się sprawdzała

Resztę drobnicy zostawię bez komentarza, bywało dobrze i nie dobrze

Rakiety TXR371 - Tylko i wyłącznie do zabawy się nadają. Co do efektu porażka.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Odpalone w Sylwestra

Moździerz SP0003 za 30 zł - godzina 18:50 - idziemy na poligon! Najpierw wbijanie rurki do odpalania rakiet. Ziemia była nieco przymarznięta, toteż trochę czasu przy tym zeszło, ale dało się :xmas_smile:/>/>/>. Potem przygotowanie tuby od moździerza, bo zaraz w niebo polecą trzy szelki z SP0003 (każda o innym efekcie), które zostały mi z Sylwestra 11/12. Sąsiad odpala trzy rakiety M23 (wiem, bo na podwórku znalazłem listwę, na której było to napisane). Teraz moja kolej. Odpalam szelkę green peony. Efekt średni. Potem red peony - co to miało być?! Kilka skupionych tuż przy sobie czerwonych kuleczek, które wygasają po kawałku sekundy. Bardzo słabo :xmas_dry:/>/>/> . Szelkę brocade crown zapamiętałem sobie z poprzedniego Sylwestra, jako najlepszą, więc postanowiłem zostawić ją sobie na późniejsze godziny :xmas_smile:/>/>/> . Słusznie. Olbrzymi, złoty rozprysk, a kawałki pocisku paliły się jeszcze na ziemi.

Saturn Missiles (100 strzałów) z Komety. Na dziesięć minut przed północą niezwykle głośno gwiżdżące wężyki oznajmiły, że już niedużo czasu zostało do powitania Nowego Roku i najwyższy czas przygotować arsenały. Ale mimo, że mieszkam na obrzeżach 80-tysięcznego miasta dookoła cicho - tylko czasem odezwie się jakaś rakietka. Czas zatem wziąć się za Jupitery.

6842 Jupiter z Jorge'a za 24 zł - całkiem fajny zestaw czterech rakiet. Całkiem niezła wielkość rozprysków. W dwóch przypadkach były to zwykłe gwiazdki. Najlepszy okazał się efekt srebrnej, trzeszczącej wierzby - bardzo ciekawy efekt, wierzba naprawdę mocno trzeszczała. Ładnie zaprezentowała się też rakieta z efektem ''złoty deszcz'' - gwiazdki mrugały długo i głośno.

Magic Night z Komety - godzina 23:56 - kostka ładna, rozpryski duże i bardzo przyjemna zieleń efektu. Myślę, że za tę cenę bardziej opłaca sie jednak wziąć coś innego, np. z serii Big Bang.

Już miałem odpalić pierwszą rakietę JR25 (Exclusive Collection), kiedy psuje mi się aparat. W takim momencie. Idę do domu, w tempie błyskawicy (dwie minuty do północy) rozbieram aparacik, żeby sprawdzić, co się stało. Na zegarku stuka 23:59. I wtedy zaczyna działać. Niewdzięczny aparat po prostu się zawiesił! Już mam wybiegać z domu, aby odpalić JR25 równo o 24:00. Myślę jednak: niebo całe w ogniu (trzeba popatrzyć, jak inni strzelają), do północy sekundy (trzeba wznieść toast)...Zapada decyzja - pozostałości odpalamy jutro (wtedy jeszcze ''jutro'' :xmas_laugh:/>/>/> ). Słyszę liczenie: 20, 19, 18...- do pokoju na toast wbiegam na pięć sekund przed końcem 2012 roku. Zauważam, że na niebie znacznie mniej fajerwerków niż rok temu (ech, ten kryzys), ale i tak jest super, a pogoda taka, że jednocześnie widać fajerwerki, Księżyc i gwiazdy (nad głową pięknie świecił Jowisz).

Odpalone w Nowy Rok:

JR25 (Exclusive Collection) za 33 zł - po prostu wspaniałe rakiety! Głośny huk, a efekty na całe niebo, nie mówiąc już o tym, że były w nich niezwykłe łączenia kolorów, np. niebieski z zielonym. Efekty bardzo mocno nasycone i długo utrzymujące się na niebie. Ludzie z pobliskich apartamentowców powskakiwali na balkony, aby na nie popatrzyć :xmas_smile:/>/>/> .

JW69 (New Generation 13) za 47 zł - świetna, efektowna wyrzutnia z dużymi rozpryskami. Mnóstwo palm, głośnego cracklingu, migoczących wierzb i kolorków (czyli to, co lubię najbardziej. W finale wierzba oraz palma zmieszana z cracklingiem - cudo! Mogłaby być troszkę szybsza, ale w końcu 19 strzałów, to nie jest zbyt dużo. Opłacało się!

Małe rakietki Clustering Bees Rocket - efekt trochę większy niż sie spodziewałem, ale i tak mały :xmas_tongue:/>/>/> . Przyjemne zabaweczki do zaspokojenia głodu przed północą. Jedna z rakiet została porwana przez wiatr, zatańczyła i wybuchła metr nad ziemią :xmas_smile:/>/>/> .

Sylwester i Nowy Rok 2012/2013 uważam za udany! :fireworks:/>/>/>

Opublikowano

-Santa Cruz - Piękna i robiąca wielkie wrażenie kostka, jednak efekty ciut mniej rozłożyste niż w zeszłym roku 9/10

-P7865 - masakrator, efekty gigantyczne 10/10

-YHW009 Song - bardzo ładna kolorowa kostka 8/10

- JW4071 Terminator - ja odpalałem 2 szt na raz, bardzo polecam taki sposób gdyż robią dużo zamieszania, a nie są tylko gołymi gwizdkami 8/10

-P7901 Grenlandia - tego sie nie da opisać 11/10 :D

-TXB306 X-Fire - duże zaskoczenie, piękne efekty 10/10

-TXB854 X-Viva - dynamiczna kostka robiąca WOW 9/10

-JW429 - mistrz, ludzie nie wiedzą czy patrzeć, czy uciekać :xmas_w00t: 11/10

-P7864- świetna alternatywa dla np jw412 piękne złote efekty, jednak odrobinkę za wąski wachlarz 9/10

-TXB363- fajna 19sh, duże efekty 8/10

w wachlarzach dam tylko subiektywne oceny punktowe, gdyż wiadomo, każdy woli co innego

-JW1000 - 10/10

-JW1006 - 1000000000/10 (najlepsze co w zyciu miałem)

-JW1016 - 8/10

-JW1018 - 8/10

-JW1019 - 9/10

-JW1020 - 6/10

-TXC045 - 9/10

-TXC049 - 11/10 xd

Mina red/green- 8/10

Mina crackling- 6/10

Mina Silver spinning dragon - cudne SS polecam wszystkim 10/10

P5501 Crazy Comet (na SS) - super się sprawdza jeżeli bierzemy do ,,pocięcia" 9/10

TXF834 Stroboskopy - fail of the year, wszystkie prawie gasły albo nie odpalały, nie świeciły jakoś super jasno 3/10

Opublikowano

Seria Big-Bang Mars - Kosteczka bardzo fajna mile mnie zaskoczyła jak na swoje gabaryty :)/>

Seria Big Bang Kasjopeja - To samo co Mars a nawet lepiej :P/>

Hi-Tech - Połączyłem ją z Red Meteor obydwie 7strzł. i kaliber 1" ale niestety się zawiodłem :(/>

Purpule Tail - Kostka nawet ładna ale nie w moim guście, wszyscy ją tak zachwalali ale ja wybrałbym coś innego :)/>

Macrocosmoss III - No niestety ale ta wyrzutnia mnie zawiodła rozpryski były małe a crakling słabiutki i ostatnie 4 strzały poleciały w widzów a nie do góry :(

Missle - Ładna kostka ale nie dorównuje Serii Big Bang :)/>

Diabolo JR8 - Fajne rakietki jak na swoją cenę i ilość Polecam!

Dont Worry Be Happy - Piękna wyrzutnia ale bardziej podobała mi się wyrzutnia New Generation 1

JW90 Show of Fireworks - Tą wyrzutnie da się określić tylko jednym słowem :)/> Przepiękna !

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Rakiety:

JR8 , JR6 Diabolo : Duża ilość , efekty są świetne dla tych co zaczynają ale nie dla mnie , pomyliłem się ostatniego sylwestra właśnie ( wiec koniec z nimi teraz minimum JR25 EC )

Wyrzutnie:

JW20 Don't : Kostka słaba na żywo

JW90 SoF : Przereklamowana kostka lub jakaś felerna lub zniszona przez UE

JW07 Mars: Kostka również przereklamowana lub zniszczona przez UE

JF10: Całkiem Fajna Fontanno- Wyrzutnia

JW08 Wenus : Również kolejna przereklamowana kostka

Petardy:

FP3 New : Całkiem zespute petardy huk niczym JC05 lub słabsze i taki wygłuszony

FP3 small : Bardzo dobre Petardy względem ilości / Huku

EX1 : Najlepsze Petardy Jorge'a do czasu kiedy porównam je z EX2

Na razie by było tyle opinii z mojej strony ..

Cała prawda taki gust