Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

PETARDY:

Crazy Robots S01002 - Przypomniały mi o czasach <nwp> gdy paczka mocnych petard kosztowała 10zł. Świetne, mocne i bardzo głośne, głośniejsze niż UEFA MAFIA, matabrujasy i FP5G.

UEFA MAFIA - Coś jak Exploder 4 choć lekko słabsze. Jedna którą odpaliłem miała flarę! Strasznie dużo gipsu, trzeba ostrożnie przy ludziach albo kłaść pionowo na ziemi. Podoba mi się ich szata graficzna no i mają wszystkie certyfikaty ;) 

MATABRUJAS F11049 - Z całej paczki 3 były ugryzione przez ząb czasu. Te które walnęły z pełną mocą, można porównać do młodszej wersji na P1, może delikatnie mocniejsze. Fajnie było strzelić z czegoś czego nigdy nie miałem. 

FP5G - niepozorny rozmiar ale grzmotnięcie mają konkretne :D Zdecydowanie lepsze od większości 5-cio gramówek jakie mieliśmy w ostatnich latach na P1. Szybko wybuchają, wskazana wzmożona ostrożność. 

BIG ASSORTED FLOWERS - petardy w których się zakochałem, żałuję że tak późno je kupiłem. Bardzo ładny mini wulkan i następnie BIG BUM. Hukiem kładą większość petard jakie były u nas kiedykolwiek dostępne. Można je porównać do Tygrysków. Wysoka cena? Nie interesuje i tak je kupię ponownie. Zwycięzca jeśli chodzi o petardy w zeszłym roku choć tego właśnie się spodziewałem 🎖️. Stara dobra szkoła petard na <nwp>, brać bo nie bedzie!!! 

RAKIETY:

DOMINATE SKY - bardzo fajne rakiety. Różne efekty, które były całkiem spore na niebie. Niestety nowa partia tych rakiet startuje z ceną wyjściową w granicach 90zł więc każdy musi sobie odpowiedzieć na to pytanie czy warto. Ja osobiście bardzo polecam. 

JORGE BOMBA - przypominają mi rakiety Lustik ale są zdecydowanie tańsze. 

NIKE - 2,5" na patyku. Efekt potężny, szkoda że chyba całkowicie zniknęły z rynku. Jeśli ktoś będzie miał okazję je kupić nie będzie żałował. W dalszym ciągu uważam że 3" calowe rakiety od srakipyro i bazuki wypadają gorzej od tej. 

KILLER 2021r  - Lepsze niż wersja 2022 to na pewno ale bez szaleństw. Idealne do zabawy przed północą. Spodziewałem się że wypadną trochę lepiej. 

AIR JAM TR107Gdyby tak strzelały wszystkie większe rakiety w zestawach to nigdy bym się do rakiet nie zraził. Kapitalne i potężne efekty. Mimo tego że rakieta wydaje się dosyć lekka to efekt ma bardzo ale to bardzo ładny. Zwycięzca zeszłorocznego sylwestra w kategorii rakiety. 🎖️

SUPER BLITZKNALL RAKETE Mocniejsze niż Cobra, lecą dużo niżej. Moc można porównać do Colpo. Skvrvysyński bass, echo idzie jak szalone coś pięknego :D Cena jest bardzo wysoka ale jeśli ktoś lubi mocne dźwięki to będzie zadowolony. 

WYRZUTNIE:

SUPER WHITE STROBE (KLASEK) - Fajna wyrzutnia, unikatowy efekt na pewno wyróżnia się z tłumu. Wielkość efektu spora ale kilka trafiło się mniejszych. Jeśli ktoś lubi unikaty to śmiało można polecić. To dobra 30-stka po prostu. 

RAPA NIU (JORGE)Tak jak i rok temu, świetna na początek pokazu. Realna cena jak dla mnie za tę wyrzutnię to okolice 50-60zł za więcej średnio opłacalne choć konkurencji chyba próżno szukać. 

URAN (JORGE) - Kupiona za 10zł i tyle jest warta. Efekt całkiem fajny ale tego by trzeba odpalić z 10 sztuk na raz żeby to miało jakiś sens. 

RED DRAGON (PIROMAX) - Bardzo ładny efekt, początkowo wszystko gasło a potem zapalały się śliwki. Mimo 20mm nie był wcale taki mały ten efekt. Większe wyrzutnie tego typu mogą pozytywnie zaskoczyć, trza przemyśleć sprawę. 

SMILE DAY (TRIPLEX) - Wyrzutnia przejmuje pałeczkę po Poisonie jako największe pozytywne zaskoczenie ostatnich lat 🎖️❗ Małe pudełeczko za 23zł które strzelało lepiej niż większość wyrzutni do 50zł na rynku :D Mam nadzieję że będzie dostępna w tym roku. 

POSION (SRPYRO) - Wraz z 2025r przechodzi na zasłużoną emeryturę, największych pozytywnych zaskoczeń pirotechnicznych. Obecna partia wydawała mi się delikatnie słabsza niż wcześniejsze rewizje ale może dlatego że strzelałem nią 3 rok z rzędu :D Mimo wszystko nadal uważam że jest to jedna z najlepszych wyrzutni 20MM.

BAJKAL (KOMETA) Bardzo ładna, kilka efektów, wielkość całkiem spora jak na malutką wyrzutnie.

TROPIKI PRO (TROPIC) - Tutaj nie może być innej oceny niż maksymalna. Sama nazwa wskazuje że będzie PRO no i było. Problem jest tylko taki że trzeba mieć gruby portfel żeby to kupić. 

SKY BROCADE (TRIPLEX) - Ładne efekty ale jak na 30MM to nie porywały wielkością. Odpalałem 2 na raz.

CHAMPION (TRIPLEX) - Świetna wyrzutnia, piękne i duże efekty. Jeśli tylko będzie okazja kupić w dobrej cenie trzeba atakować.

VISERION (TRIPLEX) - KAPITALNA! Efekt większy niż niektóre 30MM. Drugi raz w swojej karierze miałem Viseriona i wiem że nie był to ostatni raz. Polecam!

Co do reszty rzeczy jakie miałem Single Devils bardzo fajne, pisk i głośny huk. Dum bum 20MM i 30MM ładna mina ale sporo słabsze niż devilsy pod względem huku. Colpo tego raczej komentować nie trzeba. Moździerzyk Buster jak co roku nie zawodzi. Nie wiem czemu ale strasznie lubię z niego strzelać :D Poziom wyżej niż te wszystkie artillery shellsy i podobne wynalazki.  

Strzelanie o godzinie zero w tym roku było razem ze znajomymi pod remizą. Chłopaki kupili sporo sprzętu, głownie w marketach choć nie tylko. Na wyróżnienie zasługuje na pewno RED SONIA i LEGENDA. Szczególnie ta ostatnia, odpalone były 3 sztuki jednocześnie w kilku metrowych odstępach. Była to jedna z lepszych rzeczy jaką udało nam się skleić w tym roku. Jeśli chodzi o Biedrę to niestety w mojej miejscowości magicznych 38MM za 70zł nie było, zapamiętałem za to jakieś 20mm 110 albo 120 strzałów, całkiem fajne. Były również i takie które wstyd było odpalać :DJeśli chodzi o finał to leciały 2 wyrzutnie 50MM jednocześnie kupione przez znajomych, JW833 THOR i POWER KING od SRPYRO. No i to mnie dosłownie wgniotło w ziemię, co prawda dosyć kosztowny był to finał ale sporo osób się zrzucało więc da się przeboleć. Ogromne efekty, to chyba już nie są te czasy co 50 strzelały jak stuningowane 30. 

• Like 2