Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sky Brocade - w końcu zobaczyłem ją na niebie. Cuuudowna. 9/10
February - spodziewałem się czegoś lepszego. 6/10
Tramontane - jak zwykle cudo. 9/10
NG12 - czyli stary Sfinx - w końcu go dorwałem. całkiem niezła. 7/10
Purple Tail - miazga. 11/10

ale widzę, że troche inna niż rok temu.
JW90 - jak zwykle piękna, chociaż może trochę mniej gwiazdek w tej edycji. 9/10
Extreme B2 (stary Super Show 6) - Efekty dobre, ale troche droga jak na 10 strzałów. Byłoby 7/10, ale na sam koniec się przewróciła, zaczęła siać zamęt jeden pocisk przeleciał mi obok głowy. Dodało dramatyzmu do filmu, więc 11/10.
Mad Box - Pierwsze strzały dosć nudne, ale potem robi się fajna. 25sh za 60zł to chyba całkiem dobrze. 9/10
Większość moich FP3 small waliła tak mocno jak FP3 NEW. I do tego 6zł za paczkę 30szt. 666/10
Opublikowano

ng1 bardzo ładna 9/10
tb15 9/10
mc2 w tym roku nie żałuje że ją kupiłem 9/10
jf ninja, lampa alladyna, trole Bardzo ładne jak na taką wielkość i cene 10/10
Die bestie keller Bardzo mi się podobała 9/10
babel nawet go nie zauważyłem to znaczy że był dobry 8/10
Red meteor superrr efekty aż do ziemi dosłownie 11/10
tb304 Miazga należy mu sie 11/10
ss6 jw91 była dobra 8/10
jr12-3 myślałem że będą lepsze 7/10
jr6 były okej 9/10
mały zestaw z biedronki 8/10
jw24 z biedronki jak zawsze kozak 9/10

Opublikowano

Petardy:
Nitro bomb - niewiele słabsze od fp3s daje 9/10
Fp3s - 10/10
piratka - 8/10
triangl - 10/10

wyrzutnie:
sky buster - za ta cene efekt naprawdę duży 10/10
red meteor - 10/10
purple tail - 10/10
the magic key - 9/10
8408 - tutaj można powiedzieć, że ta wyrzutnia naprawdę nadaje się na mały pokaz na początek. Na filmach zupełnie to się nieumywa niż w rzeczywistości choć dużo efektów w tej kostce jest powtórzonych. daje 8/10 ze względu na dużą cene i powtrzenia w efektach.
tb36 - 10/10 super cena a saluty walą naprawdę głośno. POLECAM

moździerze:
puma 12szt - prawie we wszystkich szelkach ( 90 ) był tylko efekt green wave, ale daje 9/10

Szelki 2" - wszystkie wg. mnie daje 10/10

Single shot 1" silver tail - efekt dostępny w wielu kostkach. daje 9/10

motyle:
sunflower wicrackling - hhah szczeże nie polecam lecą na boki ( gdy go odpalałem gonił mnie i pod nogami wybuchnoł ) lecą jakieś 5m bez koloru następnnie zmieniają na zielony lecą kolejne 5m i boom. huk jest dość słaby. daje 5/10

Opublikowano

Oprócz klasyki(JW90,JW25,SM9880 Babel,JW07),która jak zwykle nie zawiodła,totalnym zaskoczeniem okazała się seria kostek CF160X(Śmieszek,odpowiedniki znanej już serii TXB60x-ta sama fabryka).Niestety kupiłem jedynie jedną sztukę(The Magic Key),ale oczywiście na jej podstawie można powiedzieć,że poznałem i przekonałem się do polecanej już od dawna serii.Jak na cenę 10zł(Polo Market)po prostu "CUD,MIÓD,MALINA".Zróżnicowane efekty,mega rozprysk(jak na ten kaliber),czego chcieć więcej?POLECAM !!

Opublikowano

Witam

Seria txb60X - bardzo fajna
P7015 Soul - duża rozpiętość i głośność jak na kaliber 20mm lecz mało gwaizdek
2520 Purple Tail - cudowna, bez zarzutów
JW08 Wenus, SM9805 Thunder Rain - nawet nawet
P5601 Linia Exclusive - niezły konkret, duże efekty
TXB410 - równiez ładne duże efekty
bombki 1,75" (SP) - totalny szał, wyraźnie głośniejsze od 2"-wek SP. Efekt duży lecz nieregularny kształt
2" (SP), różnie to wyglądało w zależności od efektu , niekoniecznie QM lepsze od Visco
Niestety nie patrzyłem którymi w danej chwili strzelam
2" red peony(Triplex) cudne ogromne czerwone kule, lepsze od SP

GP262 Beautiful Fountain (Maxsem) - Niestety ostatniego Sylwestra radykalnie zmieniona. Słup cracklingu zniknął. Przez połowe czasu daje srebrne iskierki a potem niezbyt wysoko trochę cracklingu i kolorowe gwiadki.

TXP001 - oczywiście rządzi
FP3New - ciut słabsze od wyżej wymienionej
BP0038P/L Colour Salute (Fenix)- to samo co FP3New
FP3Small, JC05 - niepozorne ale niewiele odstają od trzech powyższych petard
Nitobomb - słabsza od czterech wyżej wymienionych
Magnum K0204 - solidy draskowiec
EX1 - kolejna rewolucyjna petka, nieco słabsza od Magnum K0204
K0203-5 (Tropic) - głośna wielostrzałówka,
K0203-4 (Maxsem) - czterostrzałowiec ale porównując pojedynczy huk to słabszy od 5 strzałowych Tropica
JM01 (Jorge) - słabe cyrkoblitze
TXR418 (Triplex) - fajne, lepsze cyrkoblitze od Jorgowskich
P7025 (Kometa) - malutkie i fajniutkie cyrkoblitze
TXR409 (Triplex) - motyle, lecą, trochę zaświecą na zielono i koniec - strata pieniędzy

Opublikowano

Krótką mówiąc,fajerwerki z biedronki dały rade zwłaszcza moździerz.

Opublikowano

Powiem tyle, że pokaz nagrany, ale baardzo źle Mój kamerzysta (czyt. mama) zamiast nagrywać efekty to nagrywała jak pociski wylatują z kostek Pokaz był piękny, ale zgasł mi raz lont xd no i trochę za dużo lont dałem pomiędzy 2 pudłem, a finałem więc się troche opóźniło, ale to nic po 2x Mont na finał to miazga !!:D

Petardy:
K300 - 10/10
FP3/N - 9.5/10
P1212 - 11/10
K0204 - 9/10
EX1 - 10/10

Rakiety:
R20072 - 6/10
JR4 - 10/10
TXR558 - 10/10

Wyrzutnie:
TB15 - 10/10
JW20 - 10/10
JW4055 - 10/10
JW25 - 10/10
TB36 - 10/10
JW01 - 8.5/10
JF10 - 10/10
JW38 - 11/10
JW07 - 10/10
JW09 - 10/10
M25 - 9.5/10
U17017 - 9/10
P5204 - 10/10

Tego sylwka uważam w 100% za udanego :D

Opublikowano

Super udany sylwester :)
Red meteor i babel super!!
JR6-Dobre :]
M23 rzymiaki bosko :D

Opublikowano

FP3S waliły równo. jak najbardziej opłacalny zakup 10/10
Moździerze z biedry były ładne, jednak mam wrażenie że gorsze niż rok temu. Niektóre szelki miały znikome wybuchy- 7.5/10
Pikolaki z tripla- totalna porażka. kupiłem 15 paczek na karabinki, a z nich się sypie proch itp. Daję mocne 2/10 bo niektóre jednak wybuchały...

Opublikowano

a u mnie sylwester był do bani jeszcze takiego sylwesta nie miałem... poprostu dno... Jak zaczelismy strzlac o 24:00 to sąsiadka wyszła
ze niby w jej dom strzalamy a stalismy chyba z 40 metrów od jej domu... i groziła nam ze jak nie przestaniemy strzelac to zadzwoni na policje a my nic sobie z tego nie zrobiliśmy bo jest sylwester i mozna przeciez strzelac... I jak wracała do domu to zawaliła nam 3 wyrzutnie które miały być na finał i uciekła do domu... Po jakis 30 min policja przyjechała ze w dom jej fajerwerkami srzelamy...

Opublikowano

to był mój dotychczasowy najlepszy sylwester :happy: piękne kostki, jak wywaliłem z x-emotion, song ludzie krzyczeli z zachwytu, ogólnie bardzo dużo ludzi się zeszło (mieszkam w centrum) kilka osób kręciło, później jacyś ludzie mi gratulowali :D

dla tych co jeszcze nie strzelali np. z YHW009 Song polecam, obowiazkowo piękna kostka poniżej 100zł

Opublikowano

U mnie w tym roku był najlepszy pokaz w życiu!! Konkrety mnie nie zawiodły, JW418 przepiękna wyrzutnia, warto ją kupić nawet za ponad 330 zł, JW2001 również ciekawa, finał bardzo mi się spodobał. Pokaz, w którym użyłem 7 wyrzutni ( JW08 Wenus, SM9880 Babel, JW07 Mars, JW27 New Generation 1, JW09 Styx, x2 JW26 Katmandu ) wyszedł również tak jak chciałem. Nie było żadnych przerw między wyrzutniami, był on dynamiczny, czyli to co lubię i cenie. Publiczność była pod dużym wrażeniem. Na duże uznanie zasługuje również wyrzutnie JW09 Styx, JW07 Mars i JW26 Katmandu. Za tą cenę moim zdaniem jedne z najlepszych wyrzutni w swojej cenie, szczególnie JW07 Mars.

Opublikowano

I jak wracała do domu to zawaliła nam 3 wyrzutnie które miały być na finał i uciekła do domu... Po jakis 30 min policja przyjechała ze w dom jej fajerwerkami srzelamy...

Zawaliła w sensie przewróciła? Wytłumaczyliście się policji?

Zapomniałem dodać, że z czterech rur do moździerza 1,5" przeżyła tylko jedna. Odpaliłem z nich zaledwie 24 szelki.
Opublikowano

Łaaaa... długo by tu opowiadać...
Tropic - mistrz
Triplex - mistrz
Kometa - mistrz
To tak w dużym skrócie ;)

W zasadzie to nie było złej wyrzutni w moim stuffie. Wszystkie nowości Tropica 2011 były rewelacyjne. Baterie Triplexa i Komety zakupione na tego sylwestra okazały się strzałem w 10. Myślę, że Triplex i Kometa będą gościć u mnie co roku.
Wielkość mojego stuffu musiała robić duże wrażenie, bo aż zainteresowała się nim policja, która nieopodal przejeżdżała ;) Ale skończyło się tylko na miłej wymianie zdań i odjechali...

P.S. Pierwszy pokaz przygotowany na systemie do odpalania to totalna lipa... z 11 wyrzutni odpaliły 2... wolę tę wpadkę przemilczeć :P
Ale chociaż dzięki temu miałem więcej do odpalania ręcznego ;) Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.

Opublikowano

Nie miałem zbyt wiele kostek ani rakiet, mój budżet był dosyć ograniczony ale wszystko poszło sprawnie i zaskakująco dobrze.
- zacznijmy od rakietek, po moich obserwacjach wyszło na to że tegoroczne rakiety VooDoo zawiodły, leciały bardzo wysoko i efekt nie był zbyt ciekawy,a tak sie trafiło że odpalałem zaraz po nich jr6 diablo i wypadły prawie tak samo, a kupiłem je do zabawy.
- Wyrzutnia Concept(jorge) w tym roku wydaje mi się że zmizerniała. efekty były dosyć małe i leciała w miarę wysoko, gdyby nie kilka shootów z cracklingiem to byłoby kiepsko.
-FP3small - kupujcie bo warto, ale w zupełności wystarczą 3paczki , troche przed sylwkiem, na sylwestra i nawet nowy rok
-Petardy Explosive 1 - małe cudo tanie, mocne, głośne i małe
-NG1 - pod względem ceny wyrzutnia w porządku. Dynamiczna, różnorodna i bardzo ładna, przyczepił bym się tylko do nie największych rozprysków.
-Purple tail (triplex) nawet za te 18zł za 9sh (pamiętacie ja w cenie 10zł??) wyrzutnia naprawdę konkretna, efekty były piękne, rozpryski wielkie !
-Zauważyłem że Wyrzutnia Styx pięknie się prezentuje z mniejszą, kolorową wyrzutnią. Sam Styx Jest przepiękny, i wydaje mi się że jest to jedna z lepszych wyrzutni w tym przedziale cenowym z jorge. Czemu łączyć ją ? bo można zrobić piękny duet, ja połączyłem z magic keyem i wyglądało cudownie, zastanówcie się nad podobnym rozwiązaniem :)
-moździez sp0003 bodajże, był na bigfunie w cenie 19.90zł za 10 kul - mała cena a moździerz naprawdę fajny, efekty jak biedronkowy.

Opublikowano

Zawaliła w sensie przewróciła? Wytłumaczyliście się policji?

Zawaliła tzn ukradła(tak mi się wydaje).Swoją drogą nie rozumiem jak będąc w kilka osób można dać ukraść sobie 3 wyrzutnie i to przez 1 osobe :facepalm: .
Opublikowano

Sylwester 2011/2012 by Matek711

TXB475- PAINTING SKY : To Wiadomo Kompletny Szał Zrobiła Bardzo Dużo Hałasu i Publika była Bardzo Zadowolona :) 11/10
JW408 - Show of Fireworks : Tu Chyba Nie muszę pisać bo Wiadomo :0 Prawie Każdy zna ta Wyrzutnie 11/10
JW07 - Mars - Seria Big Bang :Wiadomo :) 10/10
JW02 - Saturn Missiles - Katiusze : Wiadomo do zabawy za***ista 9/10
JF07 - Lampa Alladyna : Jakoś nie Jestem z niej Zadowolony Moim zdaniem rok Temu Była Ładniejsza 7/10
JW26 - Katmandu : Super wyrzutnia Różnorodne efekty intensywne kolory 10/10
JW90 - Show of Fireworks : Jak co Roku Cudu Ładnie pasowała do Mojego Małego Finału 10/10
JW25 - Cudak Battery : kolejna świetna wyrzutnia różnorodne i duże efekty oraz ciekawy finał 10/10
JW57 - New Age :Tu Jednym Słowem Wow Nie Spodziewałem się Tak zajebistego Efektu po mnie Gorąco Polecam 1! Każdemu 12/10
JW11 - Ballet : Takie Sobie jak na początek pokazu to w sam raz 8/10
SM2126 Makrocosmos III : Fajna Mała Wyrzutnia za niewielka cenę 7/10

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Nie wiem czy taki wątek jest ...ja nie znalazłem :)

Jak Wam się udały pokazy , jak się bawiliście pod względem pirotechnicznym w tą noc z 2012 na 2013 rok ?

U mnie trochę kiepskawo , bardzo silny wiatr skutecznie niszczył całą zabawę oraz przewrócona wyrzutnia zraniła jedną osobę i już jakoś nie było wesoło :)

Zostało 3/4 petard z całego stuffu , jutro chyba powtórka no albo na przyszły rok zostanie :)

Pozdrawiam
Bartek

Opublikowano

Naprawdę fajnie , dobra pogoda , bez wiatru . Wyrzutnie odpalone tak jak miały być odpalone .

Opublikowano

Ostre nawalanko !

Aron-9/10 Kostka fajna lecz mało strzłów
Bajkał-6/10 Niestety zawiodłem się,nie miał efektów tych co miał powinien.
Skybuster-7/10 Kostka nawet fajna ale gorsza od Magic Key
MagicKey-10/10 Fajny troche słaby ten crackling ale jest ok.
Lion-11/10 Najlepsza kostka w moim pokazie niestety połowy tej kostki nie zobaczyłem,ponieważ unikałem czyjejś kostki.
Indiana-9/10 Kostka fajna finał fajny,crackling z palemkami był trochę nie sosysty ale to nic :)

Opublikowano

Moj pierwszy pokaz nie wypadl wedlug mnie zle , cale towrzystwo zebrane zajarane strasznie , bracia , dziewczyny braci , rodzice itd. tak samo zajarani strasznie. Niestety nie wypalila Golden Waterfall ;/ , bardzo zadowolony bylem z Katmandu , Samuraja , Guliwera ,a o NEW AGE to nawet nie ma co mowic , jednym slowem KOZAK ! Polecam wszystkim ta katowa i do uslyszenia za rom ;)

Opublikowano

Ostre nawalanko !

Aron-9/10 Kostka fajna lecz mało strzłów
Bajkał-6/10 Niestety zawiodłem się,nie miał efektów tych co miał powinien.
Skybuster-7/10 Kostka nawet fajna ale gorsza od Magic Key
MagicKey-10/10 Fajny troche słaby ten crackling ale jest ok.
Lion-11/10 Najlepsza kostka w moim pokazie niestety połowy jej nie zobaczyłem,ponieważ unikałem czyjejś kostki.
Indiana-9/10 Kostka fajna finał fajny,crackling z palemkami był trochę nie sosysty ale to nic :)/>

Opublikowano

Generalnie zadowolony, kilka testowych kostek, 2 stare sprawdzone. Niestety na jednej starej sprawdzonej się zawiodłem. TXB824/N w nowej poligrafii, w porównaniu do lat ubiegłych straszna porażka.
Z nowości jakie miałem?
Kometen Symphonie - zdecydowany minus
B14 Extreme - takie 7/10 efekt d*py nie urywa, ale nadrabia to ilością strzałów.
JW4060 STYX - bóstwo
JW57 New Age - piękna, żaden film w internecie nie odzwierciedla jej piękna.
SM9880 Babel - na plus
P7201 Aron - patrząć na cenę, efekt i ilość strzałów, 8/10
P7015 Soul - Jak dla mnie sprawdzony niezawodny produkt wart swojej ceny.
TxB422 Little palm tree - cienizna.
SM2126 Macro Cosmos - Solidne 7/10.

Reszta zostanie odpalona w dniu dzisiejszym za jakieś 20h :)