Damian 0 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Witam,Pragnę wam przedstawić działanie FireTime w praktyce, a mianowicie użyłem systemu w Sylwestra. Tygodnie rozmyślań, planowań, lutowania... Tak oto powstał FireTime Próby działania systemu (układ składający się z zestawu przekaźników elektronicznych, program komputerowy no i oczywiście zapłonniki elektroniczne) wskazywały na to że 31.12 wszystko odbędzie się zgodnie z planem. I można tak powiedzieć - wszystkie zapłonniki zostały odpalone, jednakże zawiodłem ja oraz matka natura. Wysoka wilgotność powietrza, pojawiające się opady deszczu, deszczu ze śniegiem a później samego śniegu narobiły kłopotu... Tuż przed ustawieniem zabezpieczenia w pozycje uzbrojoną, zdjąłem folie które ochraniały materiał, nie upewniając się czy wszystko jest suche. No i niestety... Kiedy nadszedł moment odpalenia zapadła cisza, słychać było tylko lekki trzask co oznaczało że odpalony został zapłonnik, ale ten miał odpalić lont szybkopalny który zaszedł wilgocią! W ten o to łatwy sposób pozbyłem się trzech fontann z pokazu, ale to nie wszystko... Wyrzutnie strzelały nierówno i szybciej niż powinny, przez co cały pokaz "rozkleił" się (powstawały bardzo duże przerwy, nawet 30sek.)Lista elementów pokazu (wg. kolejności odpalania):- 3x FC3001 KONGO (fontanny które nie odpaliły ze względu na lont który "wchłonął" wilgoć z powietrza) - 1x U17017 GOLDEN WATERFALL (wyrzutnia, spodziewałem się przynajmniej 30 sek. działania, poszła w 22 sek. poza tym efekt miałem zupełnie inny, czyżby również i ta firma zaczęła przyjmować zwyczaje SP ? )info: http://triplex.pl/triplex_produkt.php?id_p=222 na stronie dali błędne foto- 5x N2071 LION (rzymskie ognie, miały działać przynajmniej 45 sek., poszły w 34 sekundy)- 4x SP008 ARTILLERY SHELLS z Lidla (słynny już oszukany moździerz efekty 2x czerwona piwonia i 2x zielona piwonia, poszło elegancko) - JW97 SFINX (znana i lubiana wyrzutnia, nawalała 40 sekund)- U31439 LILY MAGNOLIA (wyrzutnia, strzelała seriami na samym początku oraz końcu, przez co nie było mowy o schematycznym minimum 30 sek., efektu na niebie - 14 sekund)info : http://triplex.pl/triplex_produkt.php?id_p=224- SM2115 ASTEROID (wyrzutnia, strzelała niecałe 30 sekund, powinna około 38)- 3x SP008 ARTILLERY SHELLS z Lidla (efekty BROCADE CROWN, nie wiadomo czemu spóźniły się o 3 sekundy)W trakcie przygotowań:Pozostałości po pokazie: PODKŁAD: http://www.sendspace.pl/file/UtJjs19W/Nightwish - Moondance z dodatkowym wejściem (czas na odpał fontann)FILM: http://pl.youtube.com/watch?v=EZFK2hxqtGAPod koniec straciłem rachubę i powiedziałem że jeszcze polecą 2 wyrzutnie, kiedy to w powietrzu strzelała ostatnia. Cytuj
Dako 1 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Niezły pokaz szkoda że fontanny się nie odpaliły następnym razem będzie lepiej 8+/10 naprawdę się postarałeś!! Cytuj
mateo1992 28 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Ładny pokaz lecz mało koloru czerwonego albo wcale :-) ten fire time jest na prawdę świetny Cytuj
PaulWinter 2 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Super było. Z fontannami nie wyszło... trudno, ale i tak było fajnie. Biorąc pod uwagę, że wszystko było sterowane elektronicznie, na dodatek przez program, który ty sam napisałeś... 9/10. :smile: Cytuj
Yusha 0 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Świetny filmik... z tymi fontannami nie wyszło ale całe szczęście, że wyrzutnie odpaliły:D music też fajny lubię tą piosenkę 10/10 Cytuj
Bitels 0 Opublikowano 3 Stycznia 2008 No szkoda że nie wypaliło Bardzo się postarałeś i wszystko dobrze dopracowałeś... dla mnie bomba :grin: Cytuj
gorgol 0 Opublikowano 3 Stycznia 2008 Czyli ma się rozumieć, że programik FT się udał Bardzo ładny pokaz wg mnie, postarałeś się trochę co widać było na niebie.Ładny zróżnicowany pokaz, tylko szkoda tych fontann Cytuj
Damian 0 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2008 Moim zdaniem najważniejszy jest fakt że FireTime działa jak należy, cyna, kalafonia i linijki kodu programu nie poszły na marne Cytuj
witus 0 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Na wstępie chciałbym pogratulować udanego systemu FireTime. Kawał dobrej roboty Cały sylwester był ogólnie rzecz mówiąc bardzo fajny. Nieźle zaprezentowały się połączone produkty, takie jak na przykład złączone rzymskie ognie Lion, które dały niezły efekt. Wyrzutnie z Triplexu również okazały się świetnymi produktami, ale oczywiście Jorge też pokazał klasę ze Sfinxem na czele. Podkład muzyczny bardzo dobry, a finał piękny Cytuj
kameleon 1 Opublikowano 5 Maja 2008 Siema musze powiedzieć że pokaz podchodzi już prawie jak pod profesionalny wszystko pięknie zgrane Muza też super dopasowana 20/10 :razz: :mrgreen: mam takie pytanko czy sprzedarz ten system FireTime :razz: jak tak to za ile Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi