Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, tym razem chciałem z wami porozmawiać o tej "wspaniałej", lecz jak kontrowersyjnej grze ;) . Wiadomo, że jest to gra od 18 lat ale kto by się tam tym przejmował, ja gram w to już 7, niedługo będzie 8 lat, sądzę, iż nie ma lepszej i bardziej starannie wykonanej gry, choć czasem nie mogę zrozumieć dlaczego ta gra ma symbol (+18), szczerze to oprócz triku z prostytutką, wbijaniu noża w gardło (to w San Andreas) to gra nie ma w sobie "takiej" strasznej przemocy jak, np. Postal 2... jak chodzi o wulgaryzmy to fakt, same "kur*a i suko" no może jeszcze 3 inne się znajdą, w porównaniu do Postal'a cała saga GTA to gra dla dzieci, ale nie o tym mowa :P . GTA zawsze dawało graczowi dużo możliwości, możliwości, które w raz z wersją były dodawane i ulepszane, zaczynając od biegu sprintem i skokach po blokach, kończąc na stuntach, tuningu wozu i wyskakiwaniu z pojazdu. GTA jest grą która nie może się znudzić, wg. mnie :P . Zawsze było coś do zrobienia albo zrobić misje z taksówkarzami, albo z pogotowiem, może bym paczek poszukał? lub jakiegoś stunta nakręcił? Obecnie na komputerze mam 542 MB filmów ze stuntami samochodowym, nie licząc motorowych, wszystkie w kompresji wmv, ze wszystkich części GTA, zaczynając od 1, potem San Andreas, Gie te a była i jest grą dzięki której zapominam o swoich problemach, siadam i gram po 5-6 godzin dziennie, jestem fanem tej gry, nie mogłem zrozumieć również, dlaczego po tylu latach grania nie mam "ochoty" wyjść i postrzelać do ludzi czy ukraść auto... Dlatego mianem "idiotów" nazywam osoby które popełniły przestępstwo i powołują się na GTA... A wy co o tej grze sądzicie?

Opublikowano

Również sądze że ta gra jest wspaniała. Gta IV wyjdzie na xboxa360 i PS 3 w marcu a że jestem szczęsliwym posiadaczem xboxa 360 to będe mógł sie cieszyc szybko ta grą. PRemiera na PC jest przewidziana 9 miesięcy po premierze na konsole.

Opublikowano

Ja długo grałem w GTA3, ale jak kupiłem lepszy komputer to gram w GTA San Andreas.Ja nie wykonuje misji tylko tuninguje samochody,robie stunty , i też ,,Le Parkour,,.Po za tym to jeszcze pływam łódkami , pływam i odwiedzam różne miejsca.Ogólnie to bardzo fajna gra polecam ją wszystkim.

Opublikowano

Gra dzięki dużej "swobodzie" stała się hitmem.
Coraz nowszę części są bardziej urozmaicone i mają lepszą fabułę.
Od części 3 twórcy przenieśli grę z trybu 2D do 3D !
Ja jestem posiadaczem Sony Playstation 3 i grę zakupię zaraz po premnierze(kasa odłożona :mrgreen: ).

Opublikowano

Ja też gram w SA :wink: Najbardziej lubie latać sobie tym dużym samolotem co jest w 3 mieście z lotniska na lotnisko :mrgreen: albo hydrą bawić się z policją :twisted:

Opublikowano

dla mnie GTA I i II jest fajne (ewentualnie jeszcze LONDON), a od III części w góre lipa, takie moje zdanie :wink:, straciło tą swoją atmosferę

Opublikowano

Dlaczego lipa? wg. mnie GTA III jest tym GTA co ma najwięcej klimatu, pierwsze GTA z jakąś fabułą, zemsta i ta szarość :P już na pewno lepsze niż to kolorowe Barbie City :P A London był "taki sobie" bo najgorsze było to uczenie się jeżdżenia, pamiętam jak grałem, to przez 2 dni uczyłem się jeździć, potem 3 miesiące grania było, a jak załapałem GTA2 to znowu uczyłem się jeździć lewą stroną :P

Opublikowano

ta gra rzeczywiście jest spoko , można jednego dnia się pobawić z policja a jak ci się znudzi to poprostu pochodzić o mieście a jeszcze innego dnia pograć na kodach ale jak dla mnie to jest "Przerywnik" między innymi grami

Opublikowano

A bawiliście się w szukanie nieznanego? Ja pamiętam jak latałem z termowizorem po Back of Beyond i szukałem tych nieznanych ufo etc. "odkryłem" wiele ciekawego, np. kamień dziwnie oświetlony jest kamieniem "żyjącym" albo inaczej "ciepłym" obiektem w grze, szukałem matki CJ'a też z termowizorem, "kubki" od kawy wyglądają jak by ich używała na co dzień, nawet po śmiercie ;) , szukałem jej na cmentarzu i też parę rzeczy można odkryć... jej grób jest rozkopany, może uciekła? wiele rozmyśleń snułem po nocach ;) Ogólnie mam własną historię trochę taką nie "poważną" na jej temat, może kiedyś opowiem, albo się pytać na PW/GG ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mam problem z GTA. Mam płytkę, lecz nie moge tego zainstalować. Dysk CD Bzyczy ale komputer się tnie i nic z tego nie wynika. :neutral:

• 11 miesięcy temu...
Gość Felix1
Opublikowano

UP!

Dlatego że jest nowe GTA IV :wink:

Może ktoś się wypowie

Witus,kamil

Opublikowano

Jak dla mnie gierka jest swietna gram w nią od wczoraj. :grin:

Opublikowano

na ten termowizor czy jak tam sie to nazywa jakis kod jest czy gdzies to znalazłes ? :D

Opublikowano

Gra niedopracowana, nie jest wcale rewelacyjna, ciesze się że nie wydałem na nią 150 zł.
Chyba nie mam nic więcej do powiedzenia :P

Opublikowano

Zła optymalizacja gry nie wiem jak mogli wypuścić taki szajs gdzie tekstury się co chwile walą.
Ciesze się że jej nie kupiłem

Opublikowano
  Dako napisał(a):
Zła optymalizacja gry nie wiem jak mogli wypuścić taki szajs gdzie tekstury się co chwile walą.
Ciesze się że jej nie kupiłem

A Patcha wgrałeś? u mnie pomogło :wink:
Gość Felix1
Opublikowano

mi nic nie znika, niestety na sprzęcie sprzed roku lub 1,5 nie pograsz dobrze :sad:

Opublikowano

Nie wiem jakim cudem grales w patcha, no ale dobra :P

Opublikowano

Ja z teksturami jeszcze problemów nie miałem, nie zacina sie gra... ale taka nijaka jest.
Komp niedługo rok będzie miał do od marca...

Opublikowano
  Urich napisał(a):
Nie wiem jakim cudem grales w patcha, no ale dobra :P

Wgrać (zainstalować) patcha, swoją drogą jak można grać w patcha? to jakaś nowa gra?
A jakim cudem? a np. poprzez aktualizację
Opublikowano

Ja Wam powiem gierka jest super. I nie kupujcie sobie żadnych nowych kart graficzny procków tylko zainwestować ok 800zł w xboxa. Ja tak zrobiłem i jestem bardzo zadowolony. :smile: Gierki są drogie to fakt, ale warto, naprawdę. :wink:

Opublikowano

Nie wgrałem patcha ,ale zainstalowałem nowe sterowniki nvidia specjalne pod gta 4 trochę niby pomogło ale tekstury nadal się walą co jakiś czas poza tym gra po jakimś czasie się nudzi mi się znudziła po zabiciu playboya X :P

Opublikowano

GTA IV to jedna z najlepszych produkcji, w jakie dane mi było zagrać w tym roku.

Grę w wersji na Playstation 3 miałem dzień po premierze światowej i od razu się zaczęło granie. Nie żałowałem wydanych nieco ponad 200 zł na ten tytuł, tym bardziej, że doceniam to głównie teraz. Wątek główny - story line, zaliczyłem dość szybko, ale potem nie miałem ochoty grać dalej, by nabijać procenty. Jakiś tydzień temu po raz drugi ukończyłem wątek fabularny (są już dostępne Trofea), a w tej chwili na liczniku gry mam już 85%, więc jeszcze w tym roku wyrobie się i zrobię 100%! :D

Gość Felix1
Opublikowano

Na PS3 jest o wiele lepsza bo grałem u kolegi i chyba w lutym poszukam jakieś konsoli i kupie :wink: . Gra jest fajna ale nie taka jak się spodziewałem na razie mam 30% bo mało grałem a jak już grałem to sobie potrącałem ludzi, strzelałem im w głowę, wysadzałem samochody (nie nie jestem chory psychicznie) tylko chciałem dokładnie posprawdzać, jak coś wybucha to nawet ciekawie zrobione bo wygląda jak fajerwerk :mrgreen: np wystrzelony z wyrzutni rakiet pocisk ma bardzo ładny efekt. Teraz sobie ściągnąłem poradnik z sieci i zaraz spadam grać, mam 3 tyg wolnego więc przejdę ją na pewno. Fajerwerków nie przywieźli będą pewnie 29 to nie mam co robic :mrgreen:

No ale szczegóły rożne są dopracowane w grze :) miasto jest naprawdę duże jeszcze nie mam do całego dostępu ale chyba gór tak jak w SA nie ma, można jak sie postrzeli opone w samochodzie to potem sie jeszcze na niej jedzie , można palić gumę i od tego opona może pęknąć sporo by pisać, ci co mają tą grę i o tyle o ile im chodzi to wiedzą i niech sie cieszą

http://img120.imageshack.us/img120/7783/felixgtaou7.jpg

http://img71.imageshack.us/img71/4425/gta4hk0.jpg

• 2 lata później...
Opublikowano

GTA to wspaniała seria. Fabuła, grywalność, muzyka wszystko jest na najwyższym poziomie. Po boskim VICE CITY wyszło jeszcze lepsze SAN ANDREAS. Wszyscy z niecierpliwością czekali na GTA IV. Można powiedzieć, że dla tej gry kupiłem konsolę (choć i tak mam wersję PC), jednak osobiście się bardzo na tej części zawiodłem. Nie ma tutaj już tego klimatu... Niby wszystko jest ale najważniejszego nie ma. Teraz z niecierpliwością czekamy na GTA V. Są już pierwsze plotki (niektóre bardzo prawdopodobne) np. gra będzie działać na silniku RAGE, akcja gry będzie się toczyć w Vice City (co jest nieoficjalnie potwierdzone przez ROCKSTAR)... No cóż czekamy na gwiazdkę 2012!