marcin1197 0 Opublikowano 6 Stycznia 2008 Wczoraj mi się nudziło więc postanowiłem skonstruować kilka rzeczy :mrgreen: Znalazłem rure PCV (zaraz się nostra doczepi :mrgreen: ,ale nie martw się bo będą one osłonięte ) 46 mm,czyli taką do której pasują szelki z lidlowego moździerza.I z kilku desek zrobiłem stojaczek na rzymskie Liony :razz: . Poniżej fotkihttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/718d70446ea2b9f8.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b880fa945cbb12c6.htmlOceniajcie i komentujcie Cytuj
Nostra 0 Opublikowano 6 Stycznia 2008 no i co z tego że osłonięte... jak je rozdupcy to szelka moze na ziemi trzasnąć...a buu! Cytuj
marcin1197 0 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2008 No właśnie mi chodzi oto,że będzie w koło obstawione np.cegłami,albo workami z piaskiem...Więc jak szelka rozwali rure (mam nadzieję,że tak nie będzie ) to odłamki zatrzyma Cytuj
ninja6 0 Opublikowano 6 Stycznia 2008 Wygląda dość profesionalnie :mrgreen: dobra robota jaki to moździerz o kalibrze 46mm sprzedawany bez pozwolenia :?: pozdro Cytuj
Damian 0 Opublikowano 6 Stycznia 2008 @ninja6Moździerz SP0008@NostraPCV są używane przez profi coraz rzadziej, ale są. Głównie na pokazach z dużą strefą bezpieczeństwa. Cytuj
Neodo 10 Opublikowano 6 Stycznia 2008 Lepiej uważaj z tymi plastikowymi rurkami taka moja rada na marginesie: miałem idealną i szelka je... przy wylocie jak wybuchła to rozwaliła rurkę która była dodatkowo w atlasie z źwirem a to jest mocne jak cement prawie... normalnie odpadł cały kawał tego a rura miała całe dno rozłupane i się na pół tak jak by zgięła Cytuj
Nostra 0 Opublikowano 7 Stycznia 2008 Damian, spojrz na fotkę i powiedz ponownie że TEN RODZAJ pcv używany jest na pokazach... o hdpe wiem, nie musisz mi mówić przeca :roll: Cytuj
kameleon 1 Opublikowano 16 Lutego 2008 Cała konstrukcja ma super ksztalt 9/10 ale mam zastrzezenia co do tych rur jak szelka nie wyleci to może cie okaleczyć albo kogoś kto bedzie stał niedaleko (a tak w ogole to gdzie ty kupiłeś takie rury bo ja szukałem po wszystkich marketach budowlanych i nie było wielkosci 1,2"albo 1,5")prosze o odpowiedz :???: Cytuj
Tele 0 Opublikowano 16 Lutego 2008 @kameleon On znalazł te rury Ja do takich celów używam tektórowych rur , idź popytaj w jakiejś drukarni ,lub sklepie plastycznym . Moja mama takie z pracy dostaje , więc niemam z tym problemów , tylko trzeba zmierzyć średnice rury ! Robiłem cóś takiego z kumplami na polu , czternasto hektarowym . Zajefajny efekt końcowy , tylko jeszcze jakiś zapalnik elektryczny skombinować i będe miał jak na profesjonalnym pokazie . Cytuj
fpshooter 12 Opublikowano 17 Lutego 2008 To i ja się wypowiem... co do stojaków to nie odbiegają one wiele od tych co profi używają, ale moździerze z PCV, tak jak pisali moi przedmówcy, mogą być niebezpieczne. Materiał ten ma to do siebie, że jest dość sztywny i kruchy, zwłaszcza w niskich temperaturach lubi pękać, a takie zazwyczaj są w Sylwka. Tak, że odłamki mogą latać w koło. Jak masz możliwość to spróbuj umieścić te rury w rurach kartonowych, które będą przylegać dość ściśle do tych z PCV. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi