Skocz do zawartości
  • 0

Gdzie bezpiecznie strzelać mozdzierza?

Czy zgadzacie sie ze mna?  

12 użytkowników zagłosowało

1. 1.

• Tak
      10
    • Nie
      2

Pytanie

Opublikowano

Mam pytanie chce kupic sobia w tym roku na sylwka mozdziez z biedronki ( o ile bedzie ;)) i nie wiem jak sie je odpala. A drugie pytanie: ile musi byc odleglosci od domu i ludzi bo ja strzelam przed domem tuz przy schodach bo dalej jest ulica i jest to ok 5 m od domu i ludzi :mad: a z tylu domu nie moge bo nad podworkiem idzie kupe kabli :mad: Zawsze tak strzelalem rakietami wyrzutniami i wszystko bylo OK i teraz nie chce zeby cos sie stalo ani stracic kasy. Moze lepiej jakies rakiety? Pomozcie
Jutro dam zdjecia jak wyglada miejsce gdzie strzelam.

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano
Mam nowy filmik mojego piroplacu w lepszej jakości ;)
http://pl.youtube.com/watch?v=G3b3Unqa9qo

Jeśli przed odpaleniem sprawdzisz, czy szelka luźno ,,lata" w środku rury to powinno być ok;) Oczywiście na wszelki wypadek ,,odsuń" widownię na max. odległość.

Też będę musiał trochę pomyśleć nad zlokalizowaniem mojego stanowiska do strzelania, bo mam długi ogród (25-30m), ale za to wąski i jest tam jedno drzewo, które mam nadzieję nie będzie mi przeszkadzać :P
  • 0
Opublikowano
A mam jeszcze jedno pytanie (a mowilem zeby nie kasowac tematu :P)
Jak odpala sie mozdzierz podwojnycylindryczny, i jakie jest jego "pole razenia"?
Mam na mysli mozdzierz ze smieszka: http://www.bum.bytom.pl/sklep/product_info...products_id=583

tak jak zwykły moździerz i pole rażenie też jest takie same tylko że są dwie eksplozje i rura od moździerza jest troche dłuższa ale z tego co zauważyłem to są ona drogie np z sp w carefour kosztował 70 zł prawie 6 kul :neutral: :neutral:
  • 0
Opublikowano

No to co ze drogie ale jak chce sie miec fajny efekt to trzeba bulić :P Pozatym ta akurat jest tania (40zł)
Edit: czy moge ta mozdzierz rowniez odpalic na moim piroplacu ? (link do jego filmy podalem wyzej)