Skocz do zawartości
  • 0

Aparat Cyfrowy

Tele

Pytanie

Opublikowano

Witam chciał bym kupić aparat cyfrowy . Nie dysponuje dużą kwotą 130zł . Nie znam się na tym więc zwracam się z proźbą do Was : Chcę nowy aparat cyfrowy , który wykonuje w miare ładne zjęcia i filmy . Dane techniczne dowolne byle by miał kabel usb i działał . Najlepiej w sieci sklepów Avans . Pomóżcie... z góry dziękuje .

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

W takiej cenie. To nowego na 100% nie dostaniesz, a w dodatku, nawet jeśli używany to bardzo słaby jakiś.

• 0
Opublikowano

Żeby kupić aparat nowy musisz wyłożyć conajmniej te 300-400zł.Niebędzie to jakiś dobry bo na dobry trzeba wydać te 700-800zł.Ale będzie działał i robił czytelne zdjęcia i oto chyba chodzi.Tak więc za 130zł nowego nie kupisz.

• 0
Opublikowano

No to niewim uzbieram jeszcze coś ... i może fajerwerek nie kupie na sylwka :cry:

• 0
Opublikowano

No jeden sie znalaz co pomugł . :mrgreen: Chciałbym ci dać punkt pomugł , ale niewidze tu żadnej ikonki ,,pomugł" :neutral:

• 0
Opublikowano

Ten aparat to się zepsuje po kilku dniach. :???: za 100zł 5 Mega pixeli :???: heh. Dobre aparaty z 5mega pixelami są warte z 500zł. Więc to jakiś syf ten Jenoptic.

• 0
Opublikowano

Ja kupiłem 3 lata temu 5 mpix Samsunga za 300 zł i działa wciąż bez żadnych problemów.

• 0
Opublikowano

Nie radzę kupować :!:
Miałem ten aparacik miesiąc temu działał zaledwie kilka dni i padł. Dałem Go do naprawy i co się okazało poszedł ekran i matryca. Ogólnie pan co prowadzi sklep "Foto joker" mówił, że to są wadliwe aparaty ogólnie cała seria. Wiele osób kupowało, bo była przecena i po kilku dniach do zwrotu aparaty się tylko nadawały.
Tak na marginesie ja kupiłem sobie zamiast niego aparat cyfrowy Sony Cyber-shot DSC-S650:
-7.2 mega pixeli
-3x-zoom
-2,0'' LCD monitor

• 0
Opublikowano

He, no możliwe, ale nie zgadzam sie że 500 zł za 5 mpix dziś trzeba dać ;] Chyba że chce sie być zawsze najlepszym i mieć wszystko najlepsze jak mpiwowski :P A ważne jest to żeby działał i robił dobre zdjęcia, czyli właśnie mój samsung :P

• 0
Opublikowano

Ja polecam aparat Canona PowerShot A710IS (7mega pix) za około teraz 1000zł. Sam go posiadam i jestem strasznie zadowolony. Zdjęcia jak z lustrzanki a filmy jak z kamery robi :grin: Super. Pamiętam, że rok temu był na 3 miejscu najlepszych aparatów na świecie.

• 0
Opublikowano
No jeden sie znalaz co pomugł . :mrgreen: Chciałbym ci dać punkt pomugł , ale niewidze tu żadnej ikonki ,,pomugł" :neutral:

Nie kupuj tego szajsu.

Dobry aparat cyfrowy to wydatek rzędu około 500 zł. Namów też rodziców - oni powinni być przychylni do zakupu takiego sprzętu, bo nie ma się co oszukiwać ale taki sprzęt to podstawa. Polecam aparaty Panasonica. Sam posiadam LZ5 i jestem bardzo zadowolony.

Ten aparat do którego linka podał Gorgol to... lepiej nie mówić. A filmy to kręci 320x240 bez dźwięku :lol:
  • 0
Opublikowano

za tą cenę raczej nic lepszego nie dostaniesz.. a wg moich inf. filmy są z dźwiękiem...
ale za twoją kasę to nie warto w nic inwestować... lepiej trochę uzbierać te 300-400zł i masz w miarę dobry aparat dla niewymagających :wink:
Aha... nie tylko rodzielczość mpix się liczy...

PS Mpi, nie ściemniaj :wink: ostatnio właśnie trochę siedzę w aparatach, bo przymierzam się do kupna i następca Twojego a710 is - a720 is kosztuje jakieś 750zł - cały pakiet (tj. pokrowiec, karta, akumulatorki i inne gówna) jakieś 850zł ... a jak patrzyłem niedawno to model a710 is był za jakieś 650zł :smile:

PS2. pomÓgł, bo pomOc

• 0
Opublikowano

Ja mam Samsunga S730 http://www.ceneo.pl/428555s
Nie jest drogi a uważam, że to dobry sprzęt. Kupowałem go latem z myślą o wakacjach i się sprawdził. Robi również niezłe filmiki. Generalnie jak ktoś chce dobry aparat za przystępną cenę to jak najbardziej POLECAM!

• 0
Opublikowano

Ja też mam tego samsunga s730 kupiłem bo potrzebowałem na wesele i to był błąd bo ten aparat to lipa jest w tej cenie można dostać super cacona :cry:

• 0
Opublikowano

Najlepsza firma to Canon i tak wybrali ludzie z całego świata. W ogólnoświatowej ankiecie. Te aparaty się bardzo rzadko psują a robią naprawdę świetne filmy i zdjęcia. Tylko, ze mają wyższą cenę.

• 0
Opublikowano

Ale żadnych zastrzeżeń nie mam co do filmów robionych tym samsungiem, ale za to zdjęcia bardzo często są rozmazane i nieostre.

• 0
Opublikowano

Ja kupiłem Canona A570 IS i jestem bardzo zadowolony.Za aparat plus akcesoria zapłaciłem 850zł.Canon to najlepsza firma.

• 0
Opublikowano

Ja poelcam Panasonic Lumix DCM-LZ7.
Zdjęcia i filmy po prostu zaje*iste !!!
A cena to tylko 700zł.
Sam go mam i polecam - 7.2mpx , 6x zoom optyczny , stabilizacja obrazu , również przy wideo.

• 0
Opublikowano

FM, ten post nie przypomina mi rady, ale pochwalenie się sprzętem... On ma 130zł :roll:

• 0
Opublikowano

Nie chcąc zakładać nowego tematu wpiszę się tutaj.

Jakie aparaty macie, czy je polecacie oraz co najbardziej mnie interesuje - FILMIKI. Najlepiej jakbyście dawali prze okazji video z modelu aparatu który posiadacie. Niekoniecznie Wasze.

Jak jakaś pozycja bardzo mi się spodoba to kupię, bo w sumie nowszy sprzęt by mi się przydał. Nie jest to sprawa tak pilna, bo sylwek będzie jak w poprzednim roku nagrany na kamerę. Ale ja już się rozglądam za nowym aparatem :wink:

• 0
Opublikowano

Ja też zdecydowanie polecam A720IS. Według mnie najlepszy aparat w tej cenie :wink:

• 0
Opublikowano

Zastanawiam się nad używanym canonem G7. Ponad 750 zł, ale za to jakie zdjęcia i filmy ...
Takie coś by mnie już zadowalało.

Ale jak macie jakieś inne propozycje to piszcie.