Skocz do zawartości

K0202S Super Craker

Rekomendowane odpowiedzi

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Miałem je na zeszłego sylwka ,naprawde dobre ,głośny huk , niektóre wieksze petardy były słabsze niż te. Warto je kupic ,bo jedna petarda jest głośniejsza od całej paczki pikolaków :lol: :razz: ,a wrzucając ją np. do pustego śmietnika ,opony czy kanału otrzymujemy 2x głośniejszy huk :razz: :razz:

Opublikowano

Dokładnie ;). Ja je wkładałem zawsze do piachu xD tzn kopałem mały dołek na plaży (może być piaskownica) i wbijałem w ścianke. Super efekt !! Głośny huk ;).

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ile one kosztują ?

Opublikowano

hurtowo 50gr za opakowanie 20 sztuk

Opublikowano

No jak dla mnie zwykła, przeciętna hukówka :roll:
Jest trochę głośniejsza od zwykłych picolików, do tego w normalnym sklepie nie jest dość tania, bo o ile pamietam kupywałem pudełko za około 3-4 zł ?

Opublikowano

Bardzo fajne petardki , o ciekawym efekcie.
Po odpaleniu mamy "mini" wulkan , a potem całkiem przyzwoity huk(jak na k0202 przystało).
W każdym bądź razie polecam , bo nie będziecie zawiedzeni , a do zabawy idealne.
9/10 - odjąłem punkt , bo proch się często z nich sypie , przez co wulkan jest mniejszy.

Opublikowano

Ja je miałem i nie było żadnego wulkanika, i proch też się nie sypał ,więc może ci sie pomyliły z innymi petardami.

Opublikowano

No właśnie Fm. Przy tych petardach nie ma żadnego wulkanu i Jorge też nic o tym nie wspominał. Może następnym razem przeczytał byś efekt petardy a nie pisał od razu opinie.

PS: Może pomyliłeś z Widow Makerami

Opublikowano

Lub jak mi się bardziej zdaje to z petardami Jorge o nazwie JC03-K Super Class, które na początku mają mały wulkan, a przy tym wirując i na samym końcu wybuchają takim samym hukiem jak petardy Piccolo.

Opublikowano

Przyznaję , mój bład(właśnie otworzyłem paczke z nimi).
Są to zwykłe K0202 , tylko że w wydaniu Jorge.
Te , o których mówiłem(nie pamiętam symbolu) mają cztery dziórki na korpusie w pobliżu siarki , z których jest wulkan.

Opublikowano

Tutaj w błąd wprowadza Jorge, bo petardy o efekcie samego huku powinno się oznaczać K020x. Natomiast literka "s" oznaczać powinna dodatkowy efekt tejże petardy. W przypadku K0202s efekt to powinien być tak jak mówi FM światełko ( mini wulkan ) + huk.
Na przykład Śmieszek petardy o efekcie samego huku oznacza K0202, a wydanie z wulkanikiem (i z tymi 4 dziurkami :wink: ) K202s ( wiem sprawdziłem jak wybuchają )
http://img135.imageshack.us/my.php?image=dsc02612ie3.jpg

Opublikowano
Tutaj w błąd wprowadza Jorge, bo petardy o efekcie samego huku powinno się oznaczać K020x. Natomiast literka "s" oznaczać powinna dodatkowy efekt tejże petardy. W przypadku K0202s efekt to powinien być tak jak mówi FM światełko ( mini wulkan ) + huk.
Na przykład Śmieszek petardy o efekcie samego huku oznacza K0202, a wydanie z wulkanikiem (i z tymi 4 dziurkami :wink: ) K202s ( wiem sprawdziłem jak wybuchają )
http://img135.imageshack.us/my.php?image=dsc02612ie3.jpg

Przeczytaj wyżej pod FireMan-a postem jest właśnie ta nazwa tej petardy o podanym efekcie jak Ty powiedziałeś.
Opublikowano

Myślę, że cyferka S w przypadku Jorga oznacza dodatkową potarkę, taką z jaką mamy do czynienia na pudełkach od zapałek. Występuje ona właśnie w Crackerach i Piccolakach.

Po odpaleniu mamy "mini" wulkan
Możliwe, że pomyliłeś z petardami Super Class.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Huk nie największy chociaż nie taki zły mają fajne echo

Opublikowano

Huk niezły, dzisiaj testowałem na terenie i w porównaniu do K0201 jest przynajmniej 3x głośniejszy. Polecam.

Opublikowano
Myślę, że cyferka S w przypadku Jorga oznacza dodatkową potarkę, taką z jaką mamy do czynienia na pudełkach od zapałek. Występuje ona właśnie w Crackerach i Piccolakach.

U mnie Crackerach nie ma draski tylko jest brązowe tło tam gdzie powinna być draska :roll:

Tak po za tym to wypadaja średnio i wiecej ich nie kupie,bo zdażaja się strzały o huku nie większym niż piccolaki, takich strzałów jest połowa :mad:
Opublikowano

U mnie Crackerach nie ma draski tylko jest brązowe tło tam gdzie powinna być draska :roll:

Tak po za tym to wypadaja średnio i wiecej ich nie kupie,bo zdażaja się strzały o huku nie większym niż piccolaki, takich strzałów jest połowa :mad:

Może miałeś wadliwą serię, albo zawilgociałe :?:.
Opublikowano

Może i wadliwa seria,ale wygladaja solidnie i dobrze zrobione.Napewno nie były zawilgociałe.Jak już trafi się prawidłowy strzał to huk mają może 3x jak piccolo ale nie większy.

Opublikowano

maxior u mnie tez draski nie było

Opublikowano

Takie małe ale dają jak KO204 Hammery z Hestii

Opublikowano

Mam je co rok :D , fajnie sie z nich robi karabinki . Wedlug mnie one sa nawet glosne , przynajmniej duzo glosniejsze od piccolakow :) Polecam je kazdemu :]

• 1 rok później...
Opublikowano

K0202s z Tropica maja mini wulkan, podobnie jak te ze Śmieszka wiec rzeczywiście to Jorge w błąd wprowadza. Symbol K0202s powinien być zarezerwowany dla petard z wulkanikiem.
Dodam jeszcze ze Tropic sprzedaje te petardy z wulkanem w podobnej cenie :P

• 2 miesiące temu...
Gość karmel5061
Opublikowano

http://www.youtube.com/watch?v=OK7CGsKUnO8

Petarda jest świetna,huk był mocny jak na rozmiar petardy i do tego ta cena (20szt za 80gr) tylko brać :P

Polecam owinąć petardę kilka razy taśmą - wywala jak K0204 :D

• 4 tygodnie później...