rakieta 0 Opublikowano 18 Stycznia 2008 Symbol:K0202SNazwa:Super CrakerFirma:JorgeOpis:Pudełko petard draskowych 20szt.Efekt:huk większy od piccolo Zdjęcie: http://www.jorge.com.pl/images/user/katalog/1745.jpgMożna z nimi pokąbinować. :lol: Co o nich sądzicie?Prosiłbym filmik. Cytuj
MarcePAN 0 Opublikowano 6 Października 2008 Miałem je na zeszłego sylwka ,naprawde dobre ,głośny huk , niektóre wieksze petardy były słabsze niż te. Warto je kupic ,bo jedna petarda jest głośniejsza od całej paczki pikolaków :lol: :razz: ,a wrzucając ją np. do pustego śmietnika ,opony czy kanału otrzymujemy 2x głośniejszy huk :razz: :razz: Cytuj
Janek_92 1 Opublikowano 7 Października 2008 Dokładnie . Ja je wkładałem zawsze do piachu xD tzn kopałem mały dołek na plaży (może być piaskownica) i wbijałem w ścianke. Super efekt !! Głośny huk . Cytuj
Mati88 1 Opublikowano 21 Października 2008 No jak dla mnie zwykła, przeciętna hukówka :roll: Jest trochę głośniejsza od zwykłych picolików, do tego w normalnym sklepie nie jest dość tania, bo o ile pamietam kupywałem pudełko za około 3-4 zł ? Cytuj
FireMan 0 Opublikowano 21 Października 2008 Bardzo fajne petardki , o ciekawym efekcie.Po odpaleniu mamy "mini" wulkan , a potem całkiem przyzwoity huk(jak na k0202 przystało).W każdym bądź razie polecam , bo nie będziecie zawiedzeni , a do zabawy idealne.9/10 - odjąłem punkt , bo proch się często z nich sypie , przez co wulkan jest mniejszy. Cytuj
MarcePAN 0 Opublikowano 23 Października 2008 Ja je miałem i nie było żadnego wulkanika, i proch też się nie sypał ,więc może ci sie pomyliły z innymi petardami. Cytuj
mpiwowski 182 Opublikowano 23 Października 2008 No właśnie Fm. Przy tych petardach nie ma żadnego wulkanu i Jorge też nic o tym nie wspominał. Może następnym razem przeczytał byś efekt petardy a nie pisał od razu opinie.PS: Może pomyliłeś z Widow Makerami Cytuj
Krystianek 0 Opublikowano 23 Października 2008 Lub jak mi się bardziej zdaje to z petardami Jorge o nazwie JC03-K Super Class, które na początku mają mały wulkan, a przy tym wirując i na samym końcu wybuchają takim samym hukiem jak petardy Piccolo. Cytuj
FireMan 0 Opublikowano 23 Października 2008 Przyznaję , mój bład(właśnie otworzyłem paczke z nimi).Są to zwykłe K0202 , tylko że w wydaniu Jorge.Te , o których mówiłem(nie pamiętam symbolu) mają cztery dziórki na korpusie w pobliżu siarki , z których jest wulkan. Cytuj
velibrum 12 Opublikowano 23 Października 2008 Tutaj w błąd wprowadza Jorge, bo petardy o efekcie samego huku powinno się oznaczać K020x. Natomiast literka "s" oznaczać powinna dodatkowy efekt tejże petardy. W przypadku K0202s efekt to powinien być tak jak mówi FM światełko ( mini wulkan ) + huk. Na przykład Śmieszek petardy o efekcie samego huku oznacza K0202, a wydanie z wulkanikiem (i z tymi 4 dziurkami ) K202s ( wiem sprawdziłem jak wybuchają )http://img135.imageshack.us/my.php?image=dsc02612ie3.jpg Cytuj
Krystianek 0 Opublikowano 23 Października 2008 Tutaj w błąd wprowadza Jorge, bo petardy o efekcie samego huku powinno się oznaczać K020x. Natomiast literka "s" oznaczać powinna dodatkowy efekt tejże petardy. W przypadku K0202s efekt to powinien być tak jak mówi FM światełko ( mini wulkan ) + huk. Na przykład Śmieszek petardy o efekcie samego huku oznacza K0202, a wydanie z wulkanikiem (i z tymi 4 dziurkami ) K202s ( wiem sprawdziłem jak wybuchają )http://img135.imageshack.us/my.php?image=dsc02612ie3.jpg Przeczytaj wyżej pod FireMan-a postem jest właśnie ta nazwa tej petardy o podanym efekcie jak Ty powiedziałeś. Cytuj
mantis 433 Opublikowano 23 Października 2008 Myślę, że cyferka S w przypadku Jorga oznacza dodatkową potarkę, taką z jaką mamy do czynienia na pudełkach od zapałek. Występuje ona właśnie w Crackerach i Piccolakach. Po odpaleniu mamy "mini" wulkan Możliwe, że pomyliłeś z petardami Super Class. Cytuj
maciek1220 0 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Huk nie największy chociaż nie taki zły mają fajne echo Cytuj
filip11 0 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Huk niezły, dzisiaj testowałem na terenie i w porównaniu do K0201 jest przynajmniej 3x głośniejszy. Polecam. Cytuj
maxior 0 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Myślę, że cyferka S w przypadku Jorga oznacza dodatkową potarkę, taką z jaką mamy do czynienia na pudełkach od zapałek. Występuje ona właśnie w Crackerach i Piccolakach.Po odpaleniu mamy "mini" wulkan Możliwe, że pomyliłeś z petardami Super Class. U mnie Crackerach nie ma draski tylko jest brązowe tło tam gdzie powinna być draska :roll: Tak po za tym to wypadaja średnio i wiecej ich nie kupie,bo zdażaja się strzały o huku nie większym niż piccolaki, takich strzałów jest połowa Cytuj
filip11 0 Opublikowano 24 Grudnia 2008 Myślę, że cyferka S w przypadku Jorga oznacza dodatkową potarkę, taką z jaką mamy do czynienia na pudełkach od zapałek. Występuje ona właśnie w Crackerach i Piccolakach.Po odpaleniu mamy "mini" wulkan Możliwe, że pomyliłeś z petardami Super Class. U mnie Crackerach nie ma draski tylko jest brązowe tło tam gdzie powinna być draska :roll: Tak po za tym to wypadaja średnio i wiecej ich nie kupie,bo zdażaja się strzały o huku nie większym niż piccolaki, takich strzałów jest połowa Może miałeś wadliwą serię, albo zawilgociałe :?:. Cytuj
maxior 0 Opublikowano 24 Grudnia 2008 Może i wadliwa seria,ale wygladaja solidnie i dobrze zrobione.Napewno nie były zawilgociałe.Jak już trafi się prawidłowy strzał to huk mają może 3x jak piccolo ale nie większy. Cytuj
benny10 0 Opublikowano 3 Stycznia 2009 Mam je co rok , fajnie sie z nich robi karabinki . Wedlug mnie one sa nawet glosne , przynajmniej duzo glosniejsze od piccolakow Polecam je kazdemu Cytuj
JMJ Pirfotechnics 7 Opublikowano 2 Października 2010 K0202s z Tropica maja mini wulkan, podobnie jak te ze Śmieszka wiec rzeczywiście to Jorge w błąd wprowadza. Symbol K0202s powinien być zarezerwowany dla petard z wulkanikiem.Dodam jeszcze ze Tropic sprzedaje te petardy z wulkanem w podobnej cenie Cytuj
Gość karmel5061 Opublikowano 27 Grudnia 2010 http://www.youtube.com/watch?v=OK7CGsKUnO8Petarda jest świetna,huk był mocny jak na rozmiar petardy i do tego ta cena (20szt za 80gr) tylko brać Polecam owinąć petardę kilka razy taśmą - wywala jak K0204 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi