mateo1992 30 Opublikowano 22 Grudnia 2007 Ja osobiście jestem troche uprzedzony do nich. Kupiłem kiedyś taką małą Crycoblitze, normalnie postawiłem i odpaliłem. Miałem szczęście że nie poleciała w moim kierunku, bo zdążyłem dosłownie sie odwrócić i zrobić jeden krok (w szybkim tempie). Poza tym troche nierówno latają. Kupiłem na JGS 6szt. i przy odpalaniu stwierdziłem że stwarzają zbyt duże zagrożenie dla budynków (jeśli odpala się je w terenie nawet mało zabudowanym). No i to jest właśnie cyrkoblitz zawsze leci gdzie jest nie wskazane żeby leciał w tamtym roku mało co i by mi poleciał na dom niecały metr brakło mu do zderzenia się z dachem Cytuj
Danio 0 Opublikowano 23 Grudnia 2007 kupiłem opakowanie cyrkolitz z Hesti jest ich 6 i chciałbym sie dowiedzieć czy wszystkie benda miały takie same efekty. Cytuj
Dako 1 Opublikowano 23 Grudnia 2007 kupiłem opakowanie cyrkolitz z Hesti jest ich 6 i chciałbym sie dowiedzieć czy wszystkie benda miały takie same efekty. Zapewne będą 3 efekty np. 2circoblitze cracling 2inne strobe itp itd Cytuj
mateo1992 30 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Nie,jak są małe to raczej będą miały taki sam efekt to są u nich tzw..palmy Cytuj
mireck 0 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Widzieliście może w jakichś sklepach typu Auchan, Carrefour, Biedronka czy Lidl jakieś circoblitze. Cytuj
matttek 0 Opublikowano 23 Grudnia 2007 no własnie, dostane gdzieś w dużych sklepach cyrkoblitze czy nie? bo nie zabardzo wiem gdzie szukać Cytuj
Dako 1 Opublikowano 23 Grudnia 2007 w marketach niema są w hurtowniach,sklepach internetowych i na bazarach niestety;( a na bazarach zdzierają 3zł za 1szt więc niech reszte sam se dośpiewaj Cytuj
JacuQM 122 Opublikowano 9 Października 2013 Temat od dawna nie ruszany, ale warto go poruszyć co po tych 6 latach zmieniło się w cyrkoblitzach. Według mnie są one siebie warte. Zarówno te małe jak i te duże, wydaje mi się że mają taki sam ładunek, gdyż odpalając dwa obok siebie na ziemi tej samej firmy mały i duży, efekt był bardzo podobny a może nawet taki sam. Zapraszam do dyskusji JacuQM Cytuj
PyroMagik 0 Opublikowano 9 Października 2013 Co do cyrkoblitzów to JM01 ma fajny efekt, i przy unoszeniu w powietrze jak i przy eksplozji. Można je nosić przy sobie jeżeli idziemy w sylwestra się przejść,małe gabaryty a efekty ładne Jak niektórzy zwą je rakietkami bez kijka. Moim zdaniem opłacalne. Co roku muszę mieć troszkę, a jeżeli zapomnę kupić przez internet na szczęście w mojej miejscowości są za 1,50PLN szt ;)Przy ich odpalaniu towarzyszy fajna zabawa. Pozdrawiam Cytuj
Tensor- 0 Opublikowano 9 Października 2013 Gdzie je można kupić prócz sklepów internetowych? Co roku szukam i na stoiskach nie ma Cytuj
ArbTree 72 Opublikowano 9 Października 2013 Gdzie je można kupić prócz sklepów internetowych? Co roku szukam i na stoiskach nie ma to szukaj dalej bo jak widać za mało szukasz praktycznie w każdym sklepie z fajerwerkami można to dostać, zaczynając od małych sklepików kończąc na dużych, także nie gadaj głupot, że nigdzie tego nie ma Cytuj
scully 0 Opublikowano 22 Listopada 2013 Pamietam kiedys odpalalem circoblitze to nyly wielkosci puszki po energy drink i to byly konkretne a teraz sa jakies takie male. Sa jeszcze takie porzadne kak kiedys ? Cytuj
mantis 496 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2024 Circoblitz S (Triplex) - mały cyrko 12 szt. - jak na taki rozmiar to mają całkiem dobry rozprysk, dorównują dużym Handless Rockets (Triplex) - duży circo 6 szt. - raczej taki standardzik, dwa z paczki wybuchły od razu na ziemi bez lotu, a na pewno dobrze były postawione Sky Cruiser (Hestia) - duży cyrko 8 szt. - bardzo dużo iskier w locie, opad aż do ziemi, najlepsze cyrko jakie odpalałem, może gigantycznego rozprysku nie mają, ale długo się utrzymuje przez co wydłuża się całe przedstawienie Uwielbiam te charakterystyczne czarne okrągłe i spiralne ślady, które zostawiają na asfalcie, jak od kosmitów Cytuj
Fraptak 29 Opublikowano 2 Lutego W dniu 7.12.2004 o 09:56, mantis napisał(a): Cyrkoblitz mały z hestii NIE MA craclingu i 1000 iskier tylko tak kilka ich ma . Mimo wszystko jest bardzo dobry . W średnim też nie ma craclingu . Przekonałem się tego bo kupiłem sobie no odpuście w zeszłym miesiący w sąsiadniej parafi . Hm... dużego to nie widziałem jeszcze . Powiem ci , że importerzy prawie co rok zmieniają efekty w fajerwerkach . A ta strona z Hesti nie była aktualizowana od przynajmniej 3 lat . Mały od Hesti oraz średni miał crackling Cytuj
Fraptak 29 Opublikowano 2 Lutego W dniu 15.11.2006 o 03:37, pirofan napisał(a): oryginalny Circoblitz jest z TROPIC'a i radze je tylko od nich Przed TR-1 od tropica zostały wydane HE0015 i HE0015A Hestia W dniu 23.12.2007 o 17:00, OgnistyMeteor napisał(a): tak wszystkie beda mialy taki sam HE0015 miało zawsze 2 efekty 1. Crackling 2. peonia Cytuj
mantis 496 Autor Opublikowano 2 Lutego 22 godziny temu, Fraptak napisał: W dniu 7.12.2004 o 09:56, mantis napisał: Cyrkoblitz mały z hestii NIE MA craclingu i 1000 iskier tylko tak kilka ich ma . Mimo wszystko jest bardzo dobry . W średnim też nie ma craclingu . Przekonałem się tego bo kupiłem sobie no odpuście w zeszłym miesiący w sąsiadniej parafi . Hm... dużego to nie widziałem jeszcze . Powiem ci , że importerzy prawie co rok zmieniają efekty w fajerwerkach . A ta strona z Hesti nie była aktualizowana od przynajmniej 3 lat . Mały od Hesti oraz średni miał crackling Moja wypowiedź z 2004 roku - w której poruszyłem temat zmiany efektów lub wypuszczaniu kilku wersji efektów pod tą samą etykietą - jest wciąż aktualna. Ciężko powiedzieć jak często występuje zmiana efektów, ale na pewno zdarzają się takie przypadki, a dawniej szczególnie często zdarzało się to w średnich rakietach. W moich Sky Cruiserach (Hestia), które odpalałem w sylwka 2024 roku nie przypominam sobie cracklingu, a na nagraniach, które wrzuciłeś widać, że był. Pamiętam tylko długo opadający efekt. Braliśmy chyba od tego samego sprzedawcy, ale już raczej nie porównamy efektów, bo zamierzałeś ich nie odpalać, tylko kolekcjonować. Nawet jakbyś odpalił, to mogłoby się okazać, że masz inny efekt. Jeśli ktoś uważa, że dany cyrkoblitz ma crackling, a druga osoba twierdzi, że nie - obie wersje są prawdopodobne znając specyfikę branży i zmian jakie zachodzą w produktach. 1 Cytuj
Fraptak 29 Opublikowano 3 Lutego 10 godzin temu, mantis napisał(a): Moja wypowiedź z 2004 roku - w której poruszyłem temat zmiany efektów lub wypuszczaniu kilku wersji efektów pod tą samą etykietą - jest wciąż aktualna. Ciężko powiedzieć jak często występuje zmiana efektów, ale na pewno zdarzają się takie przypadki, a dawniej szczególnie często zdarzało się to w średnich rakietach. W moich Sky Cruiserach (Hestia), które odpalałem w sylwka 2024 roku nie przypominam sobie cracklingu, a na nagraniach, które wrzuciłeś widać, że był. Pamiętam tylko długo opadający efekt. Braliśmy chyba od tego samego sprzedawcy, ale już raczej nie porównamy efektów, bo zamierzałeś ich nie odpalać, tylko kolekcjonować. Nawet jakbyś odpalił, to mogłoby się okazać, że masz inny efekt. Jeśli ktoś uważa, że dany cyrkoblitz ma crackling, a druga osoba twierdzi, że nie - obie wersje są prawdopodobne znając specyfikę branży i zmian jakie zachodzą w produktach. Tak, w sky cruiser były zmiany efektów podobnie jak w HE0015A z tym że po roku 2012 Hestia wydawała pudełka z 2 efektami w środku (fioletowy i biały spod). Cytuj
Grvby 161 Opublikowano 3 Lutego „Moja wypowiedź z 2004 roku” Kurza twarz, 21 lat temu… Powinieneś Mantis mieć rangę Pirodziadek 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi