Janusz 0 Opublikowano 1 Stycznia 2010 a te rurki szare (ostatnie zdjęcie) to na szelki o jakim kalibrze? Cytuj
marcco 0 Opublikowano 3 Stycznia 2010 szelki kalibru 1,5''. w tym stojaku był lidlowski mozdzierz Cytuj
Janusz 0 Opublikowano 3 Stycznia 2010 te rurki sa przeciez cieniutkie, nie rozwaliło Ci ich? No i z czego zrobiłeś zatyczki ? Cytuj
Arturo 15 Opublikowano 3 Stycznia 2010 marcco Ja lepiej nie kombinował bym z takimi rurkami na własną odpowiedzialność. PCV jest kruche a pęka na ostre kawałki które wbijając się w ciało spowodują jego rozszarpanie, w tętnicę - wykrwawienie. co prawda to prawda może dwa, trzy razy z nich wystrzelisz ale jak by miało się komuś coś stać to ja już wolał bym zainwestować w coś solidniejszego Cytuj
marcco 0 Opublikowano 3 Stycznia 2010 I tutaj można by przytoczyć temat bezpiecznej odległości podczas pokazu.jeśli robi się już takie coś, to odpalane to jest w miejscu z dala od obserwatorów. ww przygotowaniu już jest kolejny mozdzierz z rurek pcv, ale o rożnych średnicach (50mm i 75mm). aby zachować bezpieczeństwo zabudowany będzie w odpowiedniej obudowie, aby zapobiec rozrzutowi odłamków w przypadku ewentualnej eksplozji rury. Cytuj
Arturo 15 Opublikowano 3 Stycznia 2010 a jak rura się rozwali a szelka wyleci tylko na 1m i spadnie koło skrzyni ?? też może być niebezpiecznie a obudowanie nie zawsze da efekt na jaki się liczy a po za tym jak to obudujesz to będzie dużo cięższe Cytuj
kameleon 1 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Przedstawiam efekty mojej wczorajszej 5 godzinnej pracy Jak widać są to stojaki do rzymskich ogni,single shotów oraz szelek.Czekam na oceny Cytuj
Arturo :) 14 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Powiem krótko.Wykonanie jak dla mnie idealne i naprawdę gratuluje chęci i zapału do pracy,bo nie każdemu by się chciało zrobić tyle i tak dobrej jakości skrzyń,tylko nie wiem jak spisują się w praktyce,ale moim zdaniem wszystko wygląda na masywne.Mogę powiedzieć że wykonałeś dopiero połowę pracy,a druga połowa to umiejętność wykorzystania tego i liczę że pokażesz że przy małym budżecie można wykonać prawdziwe dzieło.Filmik z pokazu powinien się znaleźdź obowiązkowo! Pozdrawiam! Cytuj
domin839 2 Opublikowano 21 Marca 2012 Sorki że odkopuję ale innego tematu nie znalazłem. Przedstawiam wam moje stojaki (tylko te które zrobiłem sam, bo mam jeszcze pare kupnych na rury 2")Stojak na rury 2"http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3be4af4c74fa8e19.htmlSkrzynka na wyrzutnie (skrzynka mała będzie jeszcze większa) :http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/023b8ba32af615ed.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c64e0df6128c2fda.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6f6fa4d50decd126.html Cytuj
gnz87 1 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Koszt materiałów na jednen stojak to około 11 PLN. Właśnie kończę docinać listwy na 2 i 3 stojak, tylko muszę dokupić kątowników, a później zabieram się za stojaki do SS. Cytuj
capensis 12 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Bardzo podobny do mojego tyle że mój jest na kilka onerow.No i mam też 2 na szelki ( w fanie mieści się po 6 , a w I po 10)Fotki już kiedyś dawałem w moim temacie, ale lepiej dam tutajW tym dodałem potem jeszcze jeden szczebel i ,,podłogę" żeby nie rozwaliło one rowa przy strzalecałość z połączonymi szelkami i one row (z sylwka)Wszystko sprawdziło się w 100%, jedynie po wystrzale szelek, rury były troche ,, wyciągnięte" do góry Cytuj
Cooli 4 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Wszystko sprawdziło się w 100%, jedynie po wystrzale szelek, rury były troche ,, wyciągnięte" do góry No właśnie miałem o to pytać. Ja robiąc stojaki do rur z skrzynek po piwie miałem tak samo. Siła wyrzutu jest tak duża że rurka wyskakuje ze stojaka. Ja dodatkowo założyłem kilka opasek tak aby rura ciasno siedziała w stojaku i problemu już nie ma. Musisz wzmocnić mocowanie rur Cytuj
gnz87 1 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zdjęcie stojaków pod onerowy oraz podstawy do strzelania kostkami, rzymami, singlami czy czym tam się chce w fanie: Cytuj
capensis 12 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 No właśnie miałem o to pytać. Ja robiąc stojaki do rur z skrzynek po piwie miałem tak samo. Siła wyrzutu jest tak duża że rurka wyskakuje ze stojaka. Ja dodatkowo założyłem kilka opasek tak aby rura ciasno siedziała w stojaku i problemu już nie ma. Musisz wzmocnić mocowanie rur Rury były tak ciasno zamocowane, że ręką trudno było je wyjąć, więc myślałem że starczy, teraz wzmocnie jeszcze opaskami, poza tym będe walił z nich głównie miny Cytuj
mpiwowski 182 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Wszystko sprawdziło się w 100%, jedynie po wystrzale szelek, rury były troche ,, wyciągnięte" do góry Coś czuje, że to dlatego iż na siłe wpychaliście te szelki i przy wylocie pociągnęły rury ze sobą. Też strzelałem i moje ani drgnęły, nawet na pół cm . Tylko przed włożeniem gdziekolwiek szelka musiała mi się swobodnie wydostować a nie że potem nie mogłem jej wyciągnąć. Cytuj
capensis 12 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Ja tylko leciutko , patykiem popchałem żeby do końca weszły, ale nic na siłe robione nie było Cytuj
mpiwowski 182 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Ja tylko leciutko , patykiem popchałem żeby do końca weszły, ale nic na siłe robione nie było leciutko patykiem popychałem, taaa. A moje wchodziły na samo dno bez problemu. Nic się nie powinno pchać na siłe A potem sie dziwicie Cytuj
fpshooter 12 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Sami "eksperci" się wypowiadają. Prawda jest taka, ze rurę wypycha ze stojaka jak stoi na sprężystym podłożu, albo dno stojaka się ugina. Bombki można pchać dosłownie na siłę i nic nie ma prawa drgnąć jak podłoże jest twarde. Ot cała tajemnica...A co do wypowiedzi mpiego to bzdura, bo bombki należy dopychać do dna rury, inaczej polecą niżej niż zwykle i może być kuku...fps Cytuj
mpiwowski 182 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 A co do wypowiedzi mpiego to bzdura, bo bombki należy dopychać do dna rury, inaczej polecą niżej niż zwykle i może być kuku...fps A czy ja napisałem, że nie należy dopychać do końca? Bo tak nie napisałem. Miałem na myśli, że nie należy na siłe pchać. Ale to oczywiste jest, że dopóki nie siądzie na dnie nie wolno odpalać. Cytuj
fpshooter 12 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 A czy ja napisałem, że nie należy dopychać do końca? Bo tak nie napisałem. Miałem na myśli, że nie należy na siłe pchać. A właśnie o to chodzi, ze na siłę się wpycha bo jak dopchniesz tylko do 1/3-1/2 głębokości, to bomba może polecieć bardzo nisko, a wręcz eksplodować na ziemi, co nie jest bezpieczne dla publiki i samego odpalającego.fps Cytuj
mpiwowski 182 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 POWTÓRZĘ JESZCZE RAZ !! A czy ja napisałem, że nie należy dopychać do końca? NIE !!!, więc skończ jakieś głupie wywody.I potwórzę jeszcze raz. To oczywiste, że trzeba dopychać do końca. I życzę powodzenia przy wpychaniu na siłe, wedle twojej polityki firek powinien zmiażdżyć wręcz swoje szelki w rurach. Cytuj
fpshooter 12 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Nic się nie powinno pchać na siłe A potem sie dziwicie Jak nie dopchniesz = kulka w połowie rury = kuku"Praw fizyki pan nie zmienisz, nie bądź pan głąb."fps Cytuj
mpiwowski 182 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 "na siłe"To chyba zmienia postać rzeczy nieprawdaż? Bo mi chodzi o pchanie na siłe a nie sprawdzanie lekko czy leży na dnie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi