Skocz do zawartości

Modelarstwo to nie nuda!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Fajne podwozie buggiego

niewielkim nakładem kasy możesz sobie zrobić fajne autko :)

Opublikowano

Dzięki za info, zarzucam jeszcze 3 zdjęcia:
Silnik TeamOrion 13 Turn
816866e0242d1c5fm.png
Regulator:
6183e7326a1618ffm.png
Servo(?)
a8218be5c6da95f8m.png
Co powiecie o tych częsciach?

Nostra, pisząc niewielkim nakładem kasy, ile miałeś na myśli? (zakładając, że to co jest teraz, jest sprawne hehe)

Opublikowano

Trza by kupić przednią wieżyczkę z amortyzatorami, żeby o coś te wahacze zaczepić,
nowe opony, akumulator,ładowarkę i aparaturę z odbiornikiem.

Opublikowano

kup sobie jakiś komplet nadajnik + odbiornik za stówę, po co Ci lepszy sprzęt jeśli tylko chcesz sobie pojeździć autkiem... ;)

O pakiety ni-mh się zapytaj ZIPa, ja tylko w li-po siedzę, swojego buggiego miałem już dosyć dawno i pewnie rynek się zmienił.

A ładowarka, to albo najtansza procesorowa 40$, albo zwykła sieciowka na allegro grosze...

Opublikowano

To widzę, że szkoda kasy na niego hehe
A co do tych za sto to szkoda mi kasy na nie, osiągami to one nie zachwycają. A to są te moje 2 pozostałe:
Nikko Tronico SpaceFire (niestety po 5 metrach gubi zasięg, nie wiem dlaczego)
6ebf639c518a6f99m.png
i z serii Michael Schumacher Collection 1994r (stary ale sprawny)
55421b75364defbem.png
Chciałem kupić sobie a raczej zbierać na Traxxasa Jato 3.3 ale kurde tyle kasy :/ Chyba dopiero jak zacznę zarabiać, pomyślę o takim modelu...

• 2 lata później...
Opublikowano

Wracamy do zabawy!

https://picasaweb.google.com/ZIP18PL/OFNAHyperSTProConversion'>https://picasaweb.google.com/ZIP18PL/OFNAHyperSTProConversion

https://picasaweb.google.com/ZIP18PL/OFNAHyperSTFinallyInACTION

Nazwa: OFNA Hyper ST Pro
Skala: 1/8
Napęd: 4x4
Waga: jakieś 5kg
Silnik: Elektryczny, zasilany z akumulatora 22V, o mocy 3000W, czyli ok. 4,5KM. (Model kiedyś był spaliną, a ja przerobiłem go na elektryka.)
Prędkość max: 65km/h przy tym przełożeniu, ale silnik pozwala osiągnąć znacznie więcej. Wystarczy tylko "zmienić bieg" by pojechać 100km/h.
Funkcje specjalne: miotanie kamieniami.
Cena: wydałem na niego więcej niż mpiwowski na 2 ostatnie Sylwestry.

A ja nie jestem bogatym człowiekiem. Tak więc, nieważne ile coś kosztuje. Zawsze warto trochę dłużej zaczekać i pozbierać.
Pierwsze zdjęcia są z 2009 roku.

A tu wszystkie moje albumy:
https://picasaweb.google.com/ZIP18PL

Opublikowano

Zajmuję się modelarstwem od roku, narazie mam prymusa z depronu, akrobata też z depronu i Easy Glider Pro za jakieś 6-7 miesięcy zrobie Extre 300s.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ja chodzę na modelarstwo lotnicze do Bielska Białej na lotnisko :D

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Właśnie znalazłem stare zdjęcie modelu RC z depronu "Prymus-E"

7008eb89b8bc6220med.jpg

To był mój pierwszy model w życiu :D Jak będę miał trochę czasu to zrobię kolejne zdjęcia.

Opublikowano

No to i ja napiszę o swoich modelarskich zainteresowaniach.

Zaczęło się od makiet kolejek w skali H0. Ojciec często jeździł do Niemiec i przywoził różne kolejki i akcesoria do budowy makiet. Po jakimś czasie się to znudziło i wszystko trafiło do szafy :)

Zainteresowałem się modelami szybowców i później moto szybowców. Rozbiłem 2 modele za około 2000 zł :) i kolejny czar prysł.
Modele które rozbiłem to motoszybowiec Erebia własnej roboty oraz Czeski Mystery z hakera

Aktualnie buduję makiete kolejki dla mojego syna i poświęcam na to jeden pokój mojego domu a od niedawna mam chcice na model helikoptera rc :)

I jeszcze taka informacja jak by ktoś z Was posiadał kolejki w skalo H0 lub części do nich typu domki drzewa itp to chętnie odkupie lub wymienię za fajerwerki :)

Opublikowano

Ja modelarstwem zajmuje się z przerwami od 3 lat. Najpierw były małe rakietki typu Lena , Orion itp.

Obecnie są modele spalinowe samochodów off-road:

HPI Bullet ST 3.0 (nitro)
XRC-2 (jest to kopia modelu Baja 5b, napiędzany benzyną + olejem)

Jest to bardzo fajna zabawa, ale strasznie ,,pieniędzożerna" i wymaga cierpliwości, bo tak naprawde ciągle coś się psuje ;)

Jeżeli miałbym komuś polecać, to na początek lepszym wyborem są samochodziki na benzynę, a nie nitro, ponieważ cześci do silnika są tańsze i więcej z nimi jazdy niż naprawiania :)

Opublikowano

Polecam elektryki :D
Więcej mocy niż nitro i benzyna.
Mniej grzebania, więcej zabawy. Ładowanie dziś trwa tyle samo co typowy czas jazdy, czasem nawet krócej.
Właśnie wracam z zabawy swoją OFNĄ. Bieżnik nie istnieje.

img12981024x768.jpg

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

I jest, w końcu zrobiłem foto "medelu forumowgo" :)

318969_361311200623885_969078362_n.jpg

404716_361311253957213_1030215418_n.jpg

10292_361311370623868_4744143_n.jpg

Opublikowano

Ja jak zrobię swojego szybowca to to zareklamuje też forum + fajerwerki korsarz :D mam nadzieję że się to wszystko pomieści a po zatym będzie to fajnie wyglądało :) dobra robota majster

endriu123457

Opublikowano
  W dniu 12.10.2012 o 17:34, MajsterD12 napisał(a):

I jest, w końcu zrobiłem foto "medelu forumowgo" :)

Jak dla mnie to to stare skrzydła od modelu szybowca... Bo na zdjęciu szybowca nie widzę
Opublikowano
  W dniu 16.10.2012 o 05:46, Cooli napisał(a):

Jak dla mnie to to stare skrzydła od modelu szybowca... Bo na zdjęciu szybowca nie widzę

On robi samolot ale jak ja zrobię szybowiec a nie on :D już prawie mam skrzydła skończone ale jeszcze muszę kupić kadłub 2 serwa i latam :D (oby nie w ziemie xD) dam fotki na forum jak zrobie

endriu123457
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja również interesuję się bardzo modelarstwem ;) Ostatnio składałem malucha z Małego Modelarza...Interesowałem się nei tak dawno rc driftem :) Modelarstwo jest super na zimowe wieczory i jeżeli ma się czas ;D
Jak tam Panowie, buduje ktoś coś ? Bo ja zacząłem Fiata 125P ;P