Bartosz 43 Opublikowano 22 Marca 2008 Pokaz Sztucznych Ogni - Procesja Rezurekcyjna - Okazja - Procesja Rezurekcyjna Miejsce - Plac Krasińskich przed Katedrą Polową WP w W-wieGodzina - ok. 21.30Wykonawca - pirotechnicy BORDługość pokazu - 3 minuty 40 sekundLink do ściągnięcia filmu - http://www.sendspace.pl/file/exIDsb3d/Link do obejrzenia na YouTube - http://pl.youtube.com/watch?v=wGvc4YWu_nQKomentarz - Pokaz zaczął się dość ciekawie. Rzadko zdarza się, że w pokazachwykorzystuje się fontanny. A tu na pierwszy ogień poszło kilka srebrnych bardzo wysokichsnopów iskier, które utworzyły wielką jasną ścianę ognia.Następnie odpalono bardzo interesujące baterie ze złotymi wachlarzami w kształcie V a ze środkawylatywały niebieskie kule.Później odpalono wyrzutnie strzelające licznymi seriami. Efekty były dość ciekawe i pokazzaczął nabierać tempa. Zaczęły walić po 2 baterie na raz. Dzięki temu dynamika była nawet spora.Strzelanie niestety po jakimś czasie zaczęło nudzić. Na niebie widać było głównie kolorowepalmy z trzeszczeniem i mnóstwo kolorowych gwiazdek. Spodobały mi się wyrzutnie z tzw. bukietem przy wzlocie ładunków.Pokaz ogólnie jak na (domyślam się) mały budżet wyszedł nawet ciekawie. Nie było wielkiejrewelacji co do efektów. Z pewnością każdy z nas miał takie lub podobne w Sylwestra.Finał natomiast był naprawdę bardzo głośny. Jeden po drugim eksplodowały ładunkidające potężne wybuchy, które z pewnością wielu zapadły w pamięć z całego pokazu.Ale warto wziąć również pod uwagę to, że bardzo rzadko w Polsce odbywają się pokazy pirotechnicznez takiej okazji, więc jak na jeden z pierwszych razów było OK.Miejmy nadzieję, że z roku na rok będzie więcej takich pokazów wielkanocnychi będą one bardziej efektowne.Uwagi - Jakość może nie jest najlepsza ale najważniejsze, że coś widać.Moja ocena - 6/10 Cytuj
mpiwowski 182 Opublikowano 22 Marca 2008 Pokaz powiedział bym, że nie był najgorszy. Mimo, że były w nim tylko wyrzutnie i trwał krótko to był bardzo efektowny. Ładunki z wyrzutni wybuchały non stop i to w dużej ilości i to mi się najbardziej spodobało :mrgreen: . Co do samych efektów też nie były najgorsze, dla każdego coś dobrego. No i dobre zakończenie efektem salute.moja ocena pokazu 6/10 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi