Skocz do zawartości

25.04.2008 - Warszawa - Otwarcie Amfiteatru

Bartosz

Rekomendowane odpowiedzi

Pokaz Sztucznych Ogni - Otwarcie Amfiteatru - 25.04.2008

Okazja - Otwarcie Amfiteatru
Miejsce - Park Górczewska na Bemowie w W-wie
Godzina - 21.45
Wykonawca - ???
Długość pokazu - niecałe 15 minut
Link do ściągnięcia i obejrzenia filmu - http://files.filefront.com/pokaz+bemowoMPG...;/fileinfo.html

Komentarz - Pokaz można powiedzieć, że składał się z 2 części. Pierwsza składała
się wyłącznie z wyrzutni, duga tylko z szelek. Zdecydowanie ciekawsza była ta druga.
Chociaż wyrzutnie były także ładne. Strzelano wielona wachlarzami, było sporo cracklingu
i kolorów.
W drugiej części działo się jednak więcej. Na niebie eksplodowały piękne wielkie
peonie, chryzantemy i palmy. Ciekawym efektem były czerwone opadające
kule z ogonami. Bardzo ładne były też kolorowe migoczące peonie z efektem stroboskopu.
W 12 minucie i 27 sekundzie użyto super kolorów: jasna zieleń, błękit, fiolet, róż i cytrynowy.
Na nagraniu kolory te wyglądają dużo gorzej, lecz w rzeczywitości były naprawdę świetnie
i bardzo ożywiły niebo.
W 12 minucie i 50 sekundzie w niebo poszła piękna szelka z ogonem.
Eksplodowało wielka peonia ze złotą palmą długo i wolno opadającą w dół. Później jeszcze
kilka razy poleciała taka szelka i za każdym razem budziła we mnie zachwyt.
W 14 minucie w 11 sekundzie na niebie wybuchło 6 pięknych wierzb z migoczącymi gwiazdkami.
To co mi się nie podobało to zakończenie pokazu. Było mało wyraźne, mało efektowne
i dość cienkie. Na sam koniec wg mnie powinni walnąć kilka wielkich szelek
i takie zakończenie byłoby na miarę tego super pokazu.
Muzyka do pokazu nie była zbyt oryginalna. Często można ją usłyszeć na innych pokazach.
Niestety muzyka ta była tylko tłem do fajerwerków i nie była z nimi zsynchronizowana.
Mimo tego pokaz wg mnie był udany. Użyto i wyrzutni i szelek co jest bardzo fajne.
Dynamika była odpowiednia. Efekty się co jakiś czas powtarzały lecz mnie jako widza
nie nudziły.

Moja ocena - 8 na 10

Zapraszam do oglądania i komentowania.

Pozdrawiam.

Szczerze mówiąc, to dość trudno przychodzi mi ocenienie tego pokazu :wink:

Z jednej strony czuję niedosyt, lecz z drugiej wiem, że pokaz na pewno był lepszy niż na filmie. Po prostu to co uchwyca aparat / kamera to gdzieś tak 1/5 tego, co widzimy na żywo.
Początek według mnie średni - wyrzutnie co prawda niezłe, ale jednak mało różnorodne. Efekty się powtarzały, ale plus za zastosowanie baterii typu FAN. Po połowie jednak pokaz się już rozkręcą - startują szelki, które tworzą piękne efekty. Tyle, że znowu mało różnorodne ;)

Moja ocena: 7=/10

Można prosić o wrzucenie tego na normalny Rapidshare?
Wiem, że czeka 100 minut między ściągnięciami, ale przynajmniej nie ma żadnych pop-up'ów i ściąga mi 250kb/s, a nie 11kb/s.

Nie radzę ściągać tego filmu z megashares. Bo jeśli ktoś będzie chciał ściągnąć przez Internet Explorerer to mu wirus wejdzie tak jak mi :???: Ja tak naprawdę cały czas używam mozilli, ale chciałem też sprawdzić na IE i widać tego skutki.

I rada dla bartosza. Poszukaj innego serwera do zamieszczania, bezpieczniejszego, który obsługuje pliki o dużej pojemności (a napewno takie są). A jak takiego nie znajdziesz to podziel film na np. 2 części używając win rara i zamieść na rapidsharze.

Zamieściłem plik na FileFront. Filmu nie trzeba ściągać,
można go od razu obejrzeć po kliknięciu na link, który znajduje się na samej górze.
Mam nadzieję, że już wszystko będzie ok, a jeżeli dalej coś nie tak będzie to macie problem :P

WOW

Naprawdę bardzo ładny pokaz. Zaczęło się tak średnio tymi wyrzutniami, ale byłeś dosyć daleko więc napewno nie widzieliśmy ich pięknych efektów tak dobrze. Druga połowa pokazu jest wspaniała. Wszystkie szelki były fantastyczne (napewno był tutaj odpalany kaliber 6"). Z szelek najbardziej spodobała mi się duża Peonia mająca w środku złotą palmę długo utrzymującą się w powietrzu. Co do zakończenie to liczyłem na coś lepszego (np. na kilkanaście szelek brokatowych)

Ogólnie pokaz oceniam na 9/10. Punkt odjąłem za to zakończenie bo trochę je zepsuli

Tak pokaz bardzo ładny, ale początkowo wyrzutnie troche słabe, przynajmniej na tym filmie bo z bliska napewno było bardziej efektownie, widać że pokaz byl daleko, aczkolwiek widać że wszystkie efekty były duże, szczególnie chodzi mi o te wyrzutnie FAN, były wysokie i ładne. Później to już wogóle był wypas, szelki były świetne, tylko dziwnie się to skończyło muza se dalej leci, a tu już koniec ;]
Bardzo ładny pokaz. 8,5/10

... tylko dziwnie się to skończyło muza se dalej leci, a tu już koniec ;]

Bo muza była tłem do fajerwerków i nie była z nimi zsynchrozniowana.
Dlatego jak pokaz się zakończył to ona jeszcze leciała.
Przynajmniej tak to sobie tłumaczę :D